M&S Opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

M&S Opinie

Postautor: Miron >   20 sty 2012, 15:57

Opinie o oknach MiS Słupsk
Awatar użytkownika
Miron
 

Re: M&S Opinie

Postautor: Gość >   29 mar 2012, 19:55

Ja mam od roku i jestem zadowolony. Elegancki design super wykonanie na porządnym profilu no i ten cholerny współczynnik U. Ja się zdecydowałem na seven line z wkładem trzyszybowym. Polecam.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: M&S Opinie

Postautor: gosc >   29 mar 2012, 20:44

Ja tez polecam i moi znajomi tez polecają i znajomi znajomych również ,a o nieznajomym sąsiedzie bym zapomniał bo miał pownie tez montaż tych okien i z pewnością też jest zadowolony :lol:
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: M&S Opinie

Postautor: Jasiek >   02 kwie 2012, 22:04

Na forum muratora piszą o jakiś problemach tej firmy .Ich pracownik natychmiast je demenuje .Może Ktoś wie o co tam chodzi ? Czy można tej firmie powierzyć wymaganą przy zamówieniu zaliczkę ?
Awatar użytkownika
Jasiek
 

Re: M&S Opinie

Postautor: myarka >   26 lis 2012, 15:19

ja bym nie ryzykowała jeśli pojawiły się już jakieś sygnały o problemach to lepiej poszukać jeszcze.
Awatar użytkownika
myarka
Bywalec
 
Posty: 40
Rejestracja: 26 lis 2012, 10:46

Re: M&S Opinie

Postautor: Grzegorz19701 >   29 lis 2012, 11:36

to oczywiste,że pracownik firmy raczej nie potwierdzi złych informacji,w końcu każdemu zależy na pracy.Będą wszystko robić by jak najmniej klientów dowiedziała się o tym co złego miało miejsce w firmie.
Awatar użytkownika
Grzegorz19701
Bywalec
 
Posty: 20
Rejestracja: 28 lis 2012, 19:47

Re: M&S Opinie

Postautor: klient lekceważony >   10 sty 2013, 9:59

Rozumiem, że każdy produkt może mieć wady, ale ważne są serwis i posprzedażowa obsługa klienta. A do serwisu mam zastrzeżenia. Po sprzedaży okien można odczuć lekceważące podejście do klienta. Okna się wypaczyły. Reklamacja została zgłoszona rok temu. Przyjeżdżali kilka razy lub wysyłali dilera od montażu, ale nie potrafili naprawić okien. w końcu przy ostatniej wizycie serwisu ms okien stwierdzili, że trzeba będzie wymienić skrzydła. A potem cisza. Na moje e-maile kierownik serwisu Pan Rafał Oleksy nie odpowiadał. Dopiero gdy klient się pofatyguje i zadzwoni, wówczas kierownik serwisu oznajmia, że wada okien nie jest z ich winy lecz ich dilera, który źle zamontował. Przestrzegam przed kupowaniem okien w firmie, która sprzedaje przez dilerów. Odpowiedzialnością i winą obarczają się nawzajem a czas gwarancji upływa bezpowrotnie.
Awatar użytkownika
klient lekceważony
 

Re: M&S Opinie

Postautor: Bran B. >   10 sty 2013, 18:02

klient lekceważony pisze:Rozumiem, że każdy produkt może mieć wady, ale ważne są serwis i posprzedażowa obsługa klienta. A do serwisu mam zastrzeżenia. Po sprzedaży okien można odczuć lekceważące podejście do klienta. Okna się wypaczyły. Reklamacja została zgłoszona rok temu. Przyjeżdżali kilka razy lub wysyłali dilera od montażu, ale nie potrafili naprawić okien. w końcu przy ostatniej wizycie serwisu ms okien stwierdzili, że trzeba będzie wymienić skrzydła. A potem cisza. Na moje e-maile kierownik serwisu Pan Rafał Oleksy nie odpowiadał. Dopiero gdy klient się pofatyguje i zadzwoni, wówczas kierownik serwisu oznajmia, że wada okien nie jest z ich winy lecz ich dilera, który źle zamontował. Przestrzegam przed kupowaniem okien w firmie, która sprzedaje przez dilerów. Odpowiedzialnością i winą obarczają się nawzajem a czas gwarancji upływa bezpowrotnie.

Moim zdaniem powinien tu się wypowiedzieć przedstawiciel fabryki i diler aby wyjaśnić tą mało fajną sytuację. W przeciwnym wypadku można uznać ,że Klient ma rację ze swoimi przestrogami .
Awatar użytkownika
Bran B.
 

Re: M&S Opinie

Postautor: Michu >   23 sty 2013, 19:35

To nie pierwsza tego typu opinia już się na podobne napotkałem .Reklamacje mają wszyscy ale ważne jest podejście
Awatar użytkownika
Michu
 

Re: M&S Opinie

Postautor: od wierzby >   27 sty 2013, 20:34

Po 14 dniach od zgłoszenia reklamacji na towar, jest ona uwzględniana "Z URZĘDU" gdy zabraknie reakcji sprzedawcy lub producenta!!
Awatar użytkownika
od wierzby
 

Re: M&S Opinie

Postautor: ASAK >   03 lut 2013, 19:37

Wymieniłem okna w tej firmie pół roku temu i niestety oczekiwałem lepszego rezultatu. Okna są nieszczelne, zimą wieje. Na realizację zamówienia czekałem dłużej niż mi obiecano. Nie polecam.
Awatar użytkownika
ASAK
 

Re: M&S Opinie

Postautor: Nasz >   04 lut 2013, 21:05

ASAK pisze:Wymieniłem okna w tej firmie pół roku temu i niestety oczekiwałem lepszego rezultatu. Okna są nieszczelne, zimą wieje. Na realizację zamówienia czekałem dłużej niż mi obiecano. Nie polecam.

No to czyli należy zweryfikować od nowa wszystke wyceny i analizy jakości widać niejest tam tak jak by się chciało.Szkoda
Awatar użytkownika
Nasz
 

Re: M&S Opinie

Postautor: zbigniew >   29 lip 2013, 10:25

Piszę ponieważ mamy problem z autoryzowanym partnerem handlowym w Sosnowcu a dokładniej Panem prezesem Krzysztofem Imielskim.
W marcu podpisaliśmy umowę z terminem realizacji na lipiec Początkowo mówiono nam że będzie to ok 4-5 tygodni od momentu pomiaru.
Pomiar ostateczny mieliśmy w czerwcu i w ten sam dzień przelaliśmy II część zaliczki. Później po wcześniejszych ustaleniach telefonicznych byliśmy umowni na montaż (okna, rolety i brama) na dzień 24 lipiec. Gdy termin się zbliżał, mąż próbował się dodzwonić do firmy(próby trwały ok tygodnia), żeby ustalić szczegóły montażu, jednak bezskutecznie, również nikt nie oddzwonił do nas. W końcu mąż podjechał do partnera w dniu 23 lipca i około godz 16.00 - dzień przed umawianym montażem - okazało się że okien nie będzie i planowane są na 2 tygodniu później ok 7 sierpnia. Tylko szkoda że nas nikt nie poinformował ponieważ jak to na budowie terminy kolejnych prac są ze sobą ściśle powiązane.
Szczególnie denerwujący jest stosunek do klienta pana prezesa Imielskiego, który nie odbiera telefonów i nie ma z nim żadnego kontaktu. Na początku kiedy jeszcze nie znał naszego numeru po przedstawieniu sytuacji powiem szczerze, że w ogóle się nie przejął naszą sytuacją. Był średnio zainteresowany rozmową i jakimkolwiek działaniem w powyższej sprawie. Powiedział że napisał do fabryki, ale nie jestem do końca pewna, że po prostu chciał nas zbyć przez telefon.
Teraz telefonów w ogóle nie odbiera.Tacy Partnerzy handlowi jak pan prezes Imielski bardzo niekorzystnie rzutują na firmę. Ja ze swojej strony na pewno będę odradzała współpracę z panem Imielskim. Jest nierzetelny, nieprofesjonalny i nie dotrzymuje danego słowa oraz ma lekceważący stosunek do klienta. Znajomi zamawiali okna w Mikołowie i nie mieli żadnych problemów. Dodatkowo dodam, że udało się nam ustalić z innego źródła, że taki problem mają też inni klienci i nie jesteśmy sami. Istnieje nawet podejrzenie, że pan prezes nie wpłacił zaliczki na czas. Dziwi mnie fakt, że do momentu podpisania umowy, a dokładniej rzecz mówiąc wpłaty zaliczki nie było żadnego problemu z kontaktem, teraz jest to niemożliwe.
Awatar użytkownika
zbigniew
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 29 lip 2013, 10:18

MS OKNA GLIWICE SOSNOWIEC

Postautor: zbig_78 >   30 lip 2013, 12:23

Witam,
OKNA MS PREMIUM SOSNOWIEC GLIWICE
Piszę ponieważ mamy ogromny problem z autoryzowanym partnerem handlowym OKNA MS FAKRO PREMIUM w Sosnowcu Panem prezesem Imielskim. I pragnę wszystkich przestrzec
W marcu 2013 podpisaliśmy umowę z terminem realizacji na lipiec 2013. Początkowo mówiono nam że będzie to ok 4-5 tygodni od momentu pomiaru. 29-03 wpłaciliśmy pierwszą zaliczkę w wysokości 11 000 pln.
Pomiar ostateczny mieliśmy 13 czerwca i w ten sam dzień przelaliśmy II część zaliczki 16 000 pln. Później po wcześniejszych ustaleniach telefonicznych byliśmy umowni na montaż (okna, rolety i brama) na dzień 24-27 lipiec 2013. Gdy termin się zbliżał, mąż próbował się dodzwonić do firmy(próby trwały ok tygodnia), żeby ustalić szczegóły montażu, jednak bezskutecznie, również nikt nie oddzwonił do nas. W końcu mąż podjechał do firmy w Gliwicach przy ul Tarnogórskiej w dniu 23 lipca i około 16 dzień przed okazało się że okien nie będzie i planowane są 2 tygodniu później to jest 7 sierpnia.

Tylko szkoda że nas nikt nie poinformował ponieważ jak to na budowie terminy kolejnych prac są ze sobą ściśle powiązane. Od poniedziałku 29.07.2013 mieliśmy umowę podpisaną z elektrykiem, od środy 31.07.2013 mamy mowę podpisaną na wod-kan. Później nie wiem kiedy znowu firmy remontowe będą miały wolny termin i wszystko się przesuwa w czasie
Dodatkowo do końca lipca 2013 mamy termin na rozliczenie transzy w banku (musimy mieś skończony stan surowy zamknięty).
Szczególnie denerwujący jest stosunek do klienta pana prezesa Imielskiego, który nie odbiera telefonów i nie ma z nim żadnego kontaktu. Na początku kiedy jeszcze nie znał naszego numeru po przedstawieniu sytuacji powiem szczerze, że w ogóle się nie przejął naszą sytuacją. Był średnio zainteresowany rozmową i jakimkolwiek działaniem w powyższej sprawie. Powiedział że napisał do fabryki, ale nie jestem do końca pewna, że po prostu chciał nas zbyć przez telefon.
Teraz telefonów w ogóle nie odbiera. Jest nierzetelny, nieprofesjonalny i nie dotrzymuje danego słowa oraz ma lekceważący stosunek do klienta. Znajomi zamawiali okna w Mikołowie i nie mieli żadnych problemów. Dodatkowo dodam, że udało się nam ustalić od pracowników, że taki problem mają też inni klienci i nie jesteśmy sami.
Po dalszym drążeniu sprawy okazało się że zaliczka (żadna nie trafiła do fabryki pan Imielski nie zlecił zamówienia i nasze okna będą dopiero pod koniec sierpnia.

OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM OSZUŚCI I KŁAMCY GLIWICE MS SOSONOWIEC MS PAN PREZEZ IMIELSKI
Ja z racji wykonywanego zawodu prowadzę mnóstwo takich spraw dot. „ zwłoki w wykonywaniu świadczeniu” i nawet postraszyłam pana Imielskiego sądem ale również nie zrobiło na nim żadnego wrażenia.
Awatar użytkownika
zbig_78
 

Re: M&S Opinie

Postautor: myarka >   30 lip 2013, 13:10

Salon Sosonwiec i Gliwice są jednego właściciela ?

BTW, co mówi podpisana umowa w przypadku opóźnienia w realizacji. jesteś na prawie jeżeli zostały ustanowione odsetki karne.
Awatar użytkownika
myarka
Bywalec
 
Posty: 40
Rejestracja: 26 lis 2012, 10:46

Re: M&S Opinie

Postautor: Zbigniew_87 >   30 lip 2013, 17:14

Hej w umownie są śmiesznie niskie odsetki za zwłokę ogólnie już chyba nie powinnam udzielać sie na forum bo pan prezes straszy mnie sądem za nieprawdziwe informacje a maile z potwierdzeniem wpłaty zaliczki przez niego do fabryki do teraz nie dostałam czyli na moje oko ktoś tu kręci. Nieterminowi i nieprofesjonalni odradzam
Awatar użytkownika
Zbigniew_87
 

Re: M&S Opinie

Postautor: Zbigniew _87 >   30 lip 2013, 17:17

Chyba w Gliwicach na Tarnogorskiej maja swój oddział prezes jest ten sam pracownik z gliwic dał mi nr do prezesa z sosnowca ulicy 3 maja 31
Awatar użytkownika
Zbigniew _87
 

Re: M&S Opinie

Postautor: belchatowiak >   29 sie 2013, 11:40

to pewnie zalezy od punktu w ktorym sie bierze - ja mam doswiadczenia z przedstawicielem z belchatowa i jestem bardzo zadowolony - szybki montaz, wplacilem zaliczke i nie bylo problemu z niczym, a okna bardzo dobrze sie spisują takze moge polecic z czystym sumieniem
Awatar użytkownika
belchatowiak
 

Re: M&S Opinie

Postautor: Dami >   29 sie 2013, 21:07

belchatowiak pisze:to pewnie zalezy od punktu w ktorym sie bierze - ja mam doswiadczenia z przedstawicielem z belchatowa i jestem bardzo zadowolony - szybki montaz, wplacilem zaliczke i nie bylo problemu z niczym, a okna bardzo dobrze sie spisują takze moge polecic z czystym sumieniem

Ja też powiem to samo :)Piękne opinie na temat tej firmy na forum .Wręcz podręcznikowy ideał :lol:
Awatar użytkownika
Dami
 

Re: M&S Opinie

Postautor: Okna MS Gliwice >   11 paź 2013, 12:53

Witam serdecznie.

Chciałbym poinformować, że obecny właściciel Salonu okien MS w Gliwicach przy ulicy Tarnogórskiej zdecydował się na odsprzedaż salonu MS. W dniu 10.10.2013 punkt został zakupiony przez nowego inwestora i nie jest powiązany z firmą o której piszecie Państwo w postach powyżej.

Salon MS w Gliwicach, zacznie działalność po dopełnieniu wszystkich formalności. Godziny otwarcia zostaną podane wkrótce. Już dziś można się z nami kontaktować mailowo: MS.okna@outlook.com lub telefonicznie: 537 857 478. W najbliższym czasie zacznie funkcjonować strona internetowa, o której Państwa poinformujemy.

Jednocześnie proszę wszystkich forumowiczów o nie łącznie Salonu MS w Gliwicach na ulicy Tarnogórskiej 239 z innymi salonami w postach, które w przyszłości będą tu umieszczane.
Awatar użytkownika
Okna MS Gliwice
 

Następna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość