KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Opinie o systemie profili okiennych niemieckiego producenta Schucco.

KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: Janko >   12 sie 2015, 14:26

Mam pytanie
Dużo czytałem o niemieckich oknach Schuco i ich jakości .Dzisiaj dowiedziałem się od konkurencji ,że ta niemiecka firma schuco nie produkuje okien od ich konkurencji, jedynie te plastikowe kształtowniki do robienia ram .Okna są podobno wykonywane w wielu polskich firmach a nie w Niemczech o czym do tej pory byłem przekonany.
Jak się o tym dowiedziałem zadzwoniłem do Pana co mi je kalkulował i zapytałem wprost Czy gwarancję na okna dostanę z Niemiec od firmy Schuco ? Pan się zamotał i powiedział ,że to niema znaczenia " on da ją od siebie " JA CHCE GWARANCJĘ MIEĆ OD PRODUCENTA .CZY TAK TRUDNO JEST SIĘ DOWIEDZIEĆ KTO NIM JEST NAPRAWDĘ ?
Na tę chwilę jestem zakręcony to w końcu są okna produkowane w Niemczech przez firmę Scuco czy nie ?

Będę wdzięczny fachowcom za wyjaśnienie .
Awatar użytkownika
Janko
 

Re: KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: Adam >   22 sie 2015, 7:49

Tak naprawdę to chyba większość firm w Polsce działa w ten sposób, czyli kupuje profile od jakiegoś producenta i składają z nich olana. A gwarancji udziela producent okna. Jeśli szukasz dobrych okien na profilu schuco to polecam firmę ze Zduńskiej Woli Mielczarek. Sam zastanawiam się nad zakupem okien od niego zbieram opinie od znajomych i szukam informacji w necie i do tej pory wszystkie są pozytywne.
Awatar użytkownika
Adam
 

Re: KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: gosc >   24 sie 2015, 8:30

Tu przedmówca chce kupić okna na profilu schuco wyprodukowane przez schuco i z gwarancją schuco :lol:
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: papaja44 >   21 lut 2017, 1:42

a co w tym dziwnego? :P
Awatar użytkownika
papaja44
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 21 lut 2017, 1:40

Re: KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: Sławomir84 >   16 maja 2018, 13:08

Schuco to dostawca systemów okiennych. Sama produkcja okien odbywa się natomiast u producentów na terenie poszczególnych krajów i to oni dają gwarancję na okna. Warto jednak podkreślić, że producenci muszą dbać o odpowiednie standardy jakościowe, Schuco regularnie organizuje szkolenia, a ich doradcy techniczni są w stałym kontakcie z producentami. Podsumowując można mieć pewność, że okno będzie wykonane w odpowiednich standardach jakościowych i będzie miało deklarowane parametry. Schuco tak poza tym prowadzi program jakościowy Premium Partner, do którego należą rekomendowani przez nich producenci, wśród nich jest np. firma Mielczarek: https://www.schueco.com/web/premiumpart ... partner_pl
Awatar użytkownika
Sławomir84
Bywalec
 
Posty: 14
Rejestracja: 22 lut 2018, 15:27

Re: KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: eni >   30 maja 2018, 21:57

Dobre okna na profilu schuco produkuje firma Kapica okna opole, firma swoją sieć sprzedaży ma w rejonie Polski południowej.
Kapica, to firma kultywująca rodzinne tradycje. firma bardzo dobrze łączy rzemieślniczą solidność z najnowszymi technologiami.
Awatar użytkownika
eni
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 30 maja 2018, 21:51

Re: KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: ryszardek322 >   11 cze 2018, 6:30

Też szukam dobrej firmy która robi okna. Jeśli ktoś by miał taką firmę na oku to bardzo proszę o informację na pw albo tutaj w temacie.

_______________________________________________
AasaPolska.pl
Awatar użytkownika
ryszardek322
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 11 cze 2018, 6:24


Wróć do Schuco opinie

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości