Komsta opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Komsta opinie

Postautor: Emil >   19 paź 2016, 10:43

Polecam okna firmy Komsta kupione w firmie Visionwood z Wyszkowa.
Firma zrealizowała zamówienie szybko w umówionym terminie. W domu obecnie ogrzewam małym kominkiem, bo czekam na podłączenie gazu. Nie wierzyłem, że to będzie możliwe ale jak narazie w zupełności wystarcza ten mały kominek. Okna szczelne trzymają ciepło. Chodzą lekko i przyjemnie. Ogólnie użytkuje od 2 tygodni i jestem mega zadowolony. Mina sąsiada który kupił okna innego znanego producenta dużo drożej była bezcenna. Nie potrafiliśmy dostrzec różnicy :)
Awatar użytkownika
Emil
 

Re: Komsta opinie

Postautor: Łukasz p. >   02 lis 2016, 13:26

Potwierdzam. W szczególności chciałbym polecić ich ekipę montażową z Wyszkowa. Miło było patrzeć jak montowali okna. Pełen profesjonalizm.
Awatar użytkownika
Łukasz p.
 

Re: Komsta opinie

Postautor: Ania Kowalska >   13 lis 2016, 17:42

Łukasz p. pisze:Potwierdzam. W szczególności chciałbym polecić ich ekipę montażową z Wyszkowa. Miło było patrzeć jak montowali okna. Pełen profesjonalizm.


Ja też potwierdzam. Polecam ekipę pana Jacka. Wymienili mi okno balkonowe bo było w opłakanym stanie, już się nawet nie otwierało. Nie stać mnie na razie na wymianę wszystkich okien. Dodatkowo pan Jacek podregulował mi moje stare okno w kuchnie tak że czuć różnicę. A gdy chciałam mu zapłacić powiedział że niewiele zrobił bo okno nadaje się tylko do wymiany i nie będzie brał ode mnie pieniędzy za regulację.
Po nowym roku jak uzbieram pieniążki to wymienię kuchenne okno i kolejne systematycznie będę wymienić.
Rzadko już się spotyka ludzi co robią coś za darmo, lub nie chcą pieniędzy dlatego będę pana Jacka polecać każdemu. :D

Okna kupione w Wyszkowie koło elektrycznego niedaleko szkół. Zapomniałam nazwę firmy ;/ za to pamiętam nazwę producenta okien była to firma Komsta, a produkt aluplast
Awatar użytkownika
Ania Kowalska
 

Re: Komsta opinie

Postautor: Juek >   18 lis 2016, 22:36

Polecam ekipę montażową firmy Visionwood z Wyszkowa. Wymieniali mi w domu okna i parapety. Okna były firmy Komsta, a profil Veki. Jestem bardzo zadowolony. 8-)
Awatar użytkownika
Juek
 

Re: Komsta opinie

Postautor: Tomko >   28 lis 2016, 14:04

Zastanawiam się właśnie nad zakupem okien z tej firmy. Jestem obecnie po pomiarze, ale jeszcze nie wiem który produkt. Czy ktoś z was może coś więcej powiedzieć o użytkowaniu produktów ?
Awatar użytkownika
Tomko
 

Re: Komsta opinie

Postautor: Juek >   05 gru 2016, 15:03

Tomko pisze:Zastanawiam się właśnie nad zakupem okien z tej firmy. Jestem obecnie po pomiarze, ale jeszcze nie wiem który produkt. Czy ktoś z was może coś więcej powiedzieć o użytkowaniu produktów ?


U mnie chodzą bez problemowo. Leciutko się zamykają i są bardzo ciche.
Awatar użytkownika
Juek
 

Re: Komsta opinie

Postautor: Darooo >   08 gru 2016, 13:25

Okna ciche, działają, bez problemów. Zamontowane w Gulczewie obok Wyszkowa. Montowała mi je firma z Wyszkowa.
Awatar użytkownika
Darooo
 

Re: Komsta opinie

Postautor: Dorcia82 >   22 gru 2016, 12:05

Dostałam właśnie wycenę okien.
Okna Komsta Veka softline 82 za 18900zł z montażem
Okna Vetrex Veka V82 za 20600zł zł z montażem
Okna Petecki Veka 82 za 19950zł z montażem

obie ceny w promocji zimowej. Tak się zastanawiam, którą firmę wybrać. Za tak dużą różnicę to mogę drzwi zewnętrzne kupić.
Profile te same, okucia te same, wyposażenie wygląda na to samo...

Czy ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z firmą KOMSTA ? Mają kuszącą ofertę i długą gwarancję.
Awatar użytkownika
Dorcia82
 

Re: Komsta opinie

Postautor: Radek >   08 lut 2017, 10:35

Widziałem firmę Komsta na targach budowlanych i okna wyglądały bardzo fajnie. Natomiast w rzeczywistości nie wiem jak jest na prawdę. Ale co do ceny okien to niedawno kupowałem okna i wycena wynosiła:
Oknoplast - 19800 zł ( Softline )
Vetrex - 19700 zł ( ten sam profil )
Witraż -17800 zł ( również softline )
Róznica w cenie niby duża dopóki nie zorientowałem się że na okna Vetrex dostałęm 7 % rabatu, na Oknoplast ok 20 % a na Witraż 30%
A ile chce zarobić salon sprzedaży to już inna sprawa. Dlatego porada dla kolegi to nie patrzeć tak bardzo na cenę bo w niej mieści się różne podejście salonu sprzedaży do tematu ( Mówi się że niska cena oznacza słabą jakość. Tylko jak to się ma do faktów które mówią że większość firm korzysta z podobnych maszyn i podzespołów a cały proces produkcyjny odbywa się z minimalną ingerencją ludzką. Prawie wszystko robią maszyny ). Na jednym produkcie może być znaczna różnica w zależności w jakim miejscu chcemy kupić okna i ile na nich chce zarobić właściciel firmy.
Awatar użytkownika
Radek
 

Re: Komsta opinie

Postautor: Tomek >   21 wrz 2017, 10:59

A ja kupiłem okna firmy Komsta od firmy Visionwood z Wyszkowa. Jestem bardzo zadowolony. Działają prawidłowo. Na wystawie wybrałem model i okna u mnie w domu działają tak płynnie jak te na wystawie w tej firmie. W porównaniu do konkurencji na Wyszkowie to ich okna przesuwne działały najlepiej. Wystarczy przejść się i zobaczyć jak delikatnie się przesuwają. Tym mnie skusili... A cena jak to cena jak po negocjuje się z handlowcem to można dostać dobrą.

Pozdrawiam i polecam firmę Visionwood z Wyszkowa
Awatar użytkownika
Tomek
 

Re: Komsta opinie

Postautor: Klint wymagający >   03 paź 2017, 9:27

Nie polecam .Kupując okna w tej firmie polecam od razu umówić serwisanta bo przyjedzie po dwóch tygodniach a niby nowe okno zostanie zamontowane z rysami z uszkodzoną ramą i z rysą na pół okna co zobaczysz na drugi dzień je myjąc . Miła pani z reklamacji poinformuje cię , że mają magika serwisanta i to okno nie jest do wymiany tylko to wszystko zostanie naprawione. Tak więc w skrócie kupujesz okno nowe ale wyglądające jakby przejechało po nim auto . A jeżeli upomnisz się o rekompensatę to usłyszysz ,że ta naprawa była mocno naciągana i nie podlegała reklamacji tylko zrobili wyjątek. masakra
Awatar użytkownika
Klint wymagający
 

Re: Komsta opinie

Postautor: Handlowiec_komsta >   17 paź 2017, 12:31

Proszę pana "klienta wymagającego" o uzupełnienie wypowiedzi.
Proszę o doprecyzowanie gdzie pan kupił okna, a spróbuję pomóc. Jak okna opuszczają naszą firmę staramy się aby wyjechały w jak najlepszym stanie, zabezpieczone . Jeśli uszkodzenia powstałyby na trasie fabryka-dystrybutor i byłyby widoczne to dystrybutor dostałby elementy zamienne nowe bez problemu. Jeśli zaś od dystrybutora kupuje dalsza firma i ona montuje okna to niestety my już nie wiemy jak są one przewożone i montowane. W takich sytuacjach klient musi się zgłosić do punktu gdzie kupił okna i z nim ustalić dalszą procedurę rozwiązania problemu.

Dziwi mnie to co pan pisze, aczkolwiek proszę o nazwę firmy gdzie pan kupił okna, a ja postaram się jak najszybciej zapoznać z tym tematem i sprawić aby ten problem na przyszłość się nie powtórzył.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Handlowiec_komsta
 

Re: Komsta opinie

Postautor: Klomb82 >   22 paź 2017, 12:42

Jak czytam Wasze opinie o to zaczynam żałować, że nie mieszkam koło Wyszkowa.
Awatar użytkownika
Klomb82
Początkujący Okniarz
 
Posty: 3
Rejestracja: 22 paź 2017, 12:28


Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości

cron