KNS opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

KNS opinie

Postautor: Laskowiec >   25 sty 2012, 12:14

Proszę tutaj o opinie na temat stosunkowo nowego producenta w systemie Veka - KNS ze śląska.
Awatar użytkownika
Laskowiec
 

Re: KNS opinie

Postautor: KingaŁódź >   09 lut 2012, 16:31

Podbijam temat, proszę o opinię, ponieważ zastanawiam się nad tymi oknami. Na innym forum ktoś pisał że ramy się wyginają, czy może to ktoś potwierdzić?
Awatar użytkownika
KingaŁódź
 

Re: KNS opinie

Postautor: myszka >   10 lut 2012, 15:12

NIE POLECAM FIRMY KNS . MAM PROBLEMY Z OKUCIEM . KOMBINUJĄ I ZACZYNAJĄ SIĘ PROBLEMY . OKUCIE NA NAROŻNIKU RDZEWIEJE . OKNA NIE MOŻNA WYREGULOWAĆ . PORAŻKA .
NIE POLECAM .
Awatar użytkownika
myszka
 

Re: KNS opinie

Postautor: Mika >   18 lut 2012, 15:48

Witam, kupiliśmy 2 lata temu okna właśnie od tego producenta. Już ponad rok mieszkamy w domu i spokojnie mogę polecić. Przy montażu pytaliśmy montażystów o inne okna i mówili, że ten wybór to jeden z lepszych jaki jest dostępny na rynku. A montażyści faktycznie doświadczeni i wiedzieli dużo o oknach. Jeden nawet pracował kilka lat wcześniej u lokalnego produceta na produkcji. I właśnie na pytanie o wykrzywienie się okien to mówili, że jak jest źle zamontowane okno to tak się może stać.(nawet sprzedawca mówił, że jak coś się ma dziać z oknami to po pierwszej max drugiej zimie wyjdzie, jeśli nic się nie będzie działo to później już nic nie ma prawa się dziać i jak na razie (odpukać w niemalowane ;) jest ciepło i cicho) A tak nawiasem mówiąc bardzo ładne te okna :D
Awatar użytkownika
Mika
 

Re: KNS opinie

Postautor: gogant >   29 mar 2012, 19:48

KNS- no powiem tak że firma rozwojowa poprawiają się z roku na rok . Sprzedaje okna od paru ładnych lat . Biore okna od trzech producentów min. z KNS-u dwie pozostałe to uznani producenci jeden pod względem jakości OK lecz cenowo zero elastyczności tak jakby oni tylko istnieli na rynku. Drugi to gigant medialny szmery bajery nagrody a współpraca bardzo kiepska , przedstawiciel regionalny to nie raczył sie pojawić od 6 miesięcy. A warunki gwarancji są tak napisane by można było się przyczepić naprawde do drobnostek i .. no i wtedy wina tych co montowali. A wracając do KNS-u to powiem tak rozwijają się w dobrym kierunku ..jeżeli są bęłdy to widać to na przestrzeni czasu że ktoś tam nad tym myśli by je poprawiać . W tamtym roku no troche były wydłużone terminy dostaw no ale z tego co wiem zamówień było sporo . Cenowo bardzo ładnie , jakościowo idą do przodu . Reklamacje miałem - gdzieś pęknięta szyba czy nie ta co była zamówiona listwa przyszybowa ale to sporadyczne przypadki i od ręki załatwione bez zbędnej biurokracji .Dobrze mi się z nimi współpracuje a co do dwóch pozostałych . To moim zdaniem jedna dorobiła sie kasy i marki i zrobiła " cenowy beton" ( reszta-serwis , kontakty z punktami sprzedaży, czy opieka przedstawiciela regionalnego OK !!!) a druga to jedzie na reklamie dziwnych nagrodach i wziętej chba z powietrza jakośći .
Awatar użytkownika
gogant
 

Re: KNS opinie

Postautor: monter >   06 kwie 2012, 10:54

TEZ NIE POLECAM TYCH OKIEN SKRZYDŁA WYGIELY SIE PO 1,5 ROKU I TERAZ WINA WSZYSTKICH LACZNIE Z POGODA . :lol:
Awatar użytkownika
monter
 

Re: KNS opinie

Postautor: anka >   06 kwie 2012, 13:27

polecam veka + roto+przystępna cena wszystko ok. okna mam w mieszkaniu 2 lata i spoko teraz na jesień będe wstawiać w nowym domku i też wezme z kns-u czyli od sprzedawcy który posiada te okienka POLECAM .
Awatar użytkownika
anka
 

Re: KNS opinie

Postautor: marek >   06 kwie 2012, 13:56

Witam ! Jeśli chce Pani zasięgnąć opini to wszędzie tylko nie na forach specjalisytycznych , bo to jest miejsce gdzie przedstawiciele firm obrzucają błotem konkurencje a swoje produkty wychwalaja pod niebiosa hahaha z tego co wiem to chyba kns robi na profilu VEKA a okucie ROTO więc już na wstepie dwie uznane marki więc post. typu rdzewieją elementy itd. rodzi pytanie to jeżeli roto rdzewieje to nie chce myśleć o reszcie . Pozatym jest szereg dobrych firm które robia dobre okna ja akurat mogę coś powiedzieć o profilu Veka i okuciu roto . POLECAM !!!!
Ale proszę zrobić sobie wyceny u kilku sprzedawców trochę się potargować i będzie obraz co i za ile . oprucz veki są inne profile i inne okucia i zapewnie sa firmy które z tych profili i okuć też robia dobre okna które będą cieszyć przez długie lata !!!! A i jeszcze jedno nie zawsze firmy które chwala sie nagrodami i jakimiś bajerami sa godne polecenia . I proszę kolegów po fachu przestancie nawzajem szkalować się , lepiej wymieniać sie uwagami a nie błotem .
Awatar użytkownika
marek
 

Re: KNS opinie

Postautor: poszukujący >   31 lip 2012, 21:21

Popieram.
Też zrobiłem kilka wycen i cenowo okna z KNS są w dobrej cenie jestem prawie zdecydowany na profil libris Plus
Awatar użytkownika
poszukujący
 

Re: KNS opinie

Postautor: olkuszanin >   04 mar 2013, 20:04

Ja mam zamówione właśnie do domu okna z kns libris plus mam nadzieje że będą fajne i nie będzie z nimi problemu
Awatar użytkownika
olkuszanin
 

Re: KNS opinie

Postautor: gość 22 >   29 mar 2013, 20:03

Też się mocno zastanawiam nad oknami tego producenta. Widzę, że dobrze o nim piszą więc jestem prawie zdecydowany na ich okna i pewno po świetach zamówię. Cena lepsza niż oknoplasu a porównując po niedalekiej okolicy okna z KNSu i Oknoplast żadnej różnicy nie zauważyłem, nawet jak właściciele pozwolili sobie sprawdzić jak działają ich okna to wydaje mi się, że KNSu lepiej chodziły przy otwieraniu i zamykaniu.
Awatar użytkownika
gość 22
 

Re: KNS opinie

Postautor: mirek >   07 kwie 2013, 14:55

okna veka ok ale nie produkowane przez KNS ludzie z urzędu pracy bez szkoleń, jakość wykonania beznadziejna szczeże tej firmy nie polecam
Awatar użytkownika
mirek
 

Re: KNS opinie

Postautor: jarek >   07 kwie 2013, 14:59

pracowałem w tej firmie i wiem jak to wygląda od strony jakości (żenada) i tak ta firma za niedługo padnie bo już nikt tam nie chce pracować ludzie się masowo zwalniają a przyjmują do pracy ludzi z drogi co nie mają pojęcia o montażu okien
Awatar użytkownika
jarek
 

Re: KNS opinie

Postautor: Gość >   08 kwie 2013, 13:02

Kiedyś "usiłowałem" nawiązać z nimi współpracę, jednak zwyczajnie nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi. Jezeli już na tym etapie olewa się klienta, to aż strach pomyśleć co byłoby potem. Jest to młoda firma, może i miała ambicję, ale chyba też widać amatorskie podejście.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: KNS opinie

Postautor: Gość >   03 maja 2013, 13:58

Widzę, że konkurencja nie wytrzymuje presji i chce oczernić tę firmę w oczach nabywców. Lepiej popracujcie nad swoimi produktami, ale to wymaga wysiłku umysłowego i zmiany z siedzenia przy komputerze na przejście na halę produkcyjną. Takie wypisy od razu powinny być wyłapywane i usuwane przez admina za bezpodstawne oczernianie konkurencji. Chyba że to pisze sfrustowany pracownik, który został zwolniony. Więc może poszukać innej pracy a nie wylewać bezpodstawne żale na byłego pracodawce?


Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: KNS opinie

Postautor: kkk >   26 maja 2013, 17:36

Zamówiłem okna z KNS'u. Spodobały mi się i pod względem jakościowym i cenowym. Montaż okien przeszedł wzorowo. Mogę je spokojnie pochwalić. Zamontowane jeszcze lepiej się prezentują niż w salonie, co się rzadko zdarza ;) I kolor winchester jest super, to tak dla estetów :D Konkurencja się trochę wkurzyła, że u nich nie zamówiłem, ale dzięki temu 1,5 tysiąca zostało w kieszenie i patrząc na te okna jestem pewien, że dorze wybrałem.
Awatar użytkownika
kkk
 

Re: KNS opinie

Postautor: arti >   25 lip 2013, 12:57

Pół roku szukałem okien do mojego nowego domu dostałem 14 wycen różnych producentów (kilka zagranicznych). Wybrałem 3 szybowe KNS Ergono. Dziękuję za uwagę.
Awatar użytkownika
arti
 

Re: KNS opinie

Postautor: Beti >   14 gru 2013, 16:17

Okna kupione, zamontowane, przyjechały terminowo, bardzo fajne, działają idealnie no i cena atrakcyjna, jestem zadowolony, zwłaszcza że za takie same okna inni wołali 1-1,5 tys więcej. Mogę polecić te okna.
Awatar użytkownika
Beti
 

Re: KNS opinie

Postautor: remik >   18 gru 2013, 11:07

Witam
Nie dajcie nabrać sie na KNS.Obsługa katastrofa,serwis nie osiągalny,na wyceny czeka sie 10 dni(po 50 telefonach)Balkony się wyginają,szyby popaprane od paluchów od wew.strony,lepiej kupić sobie coś do zjedzenia...
Awatar użytkownika
remik
 

Re: KNS opinie

Postautor: WOJTEK >   03 sty 2014, 10:48

Co do ceny to się zgadzam, jest konkurencyjna. Co do wykonania a szczególnie obsługi gwarancyjnej to już totalna porażka. Pierwszą reklamację miałem zaraz po zamontowaniu - wygięte skrzydło okienne i źle założona uszczelka. Po roku użytkowania i jednej zimie wyginają się kolejne skrzydła z winy ... niezmocowanych fabrycznie okuć (gdzie jakakolwiek kontrola jakości ???). Przyjęte zgłoszenie reklamacyjne rzekomo od razu, serwis przyjeżdża w ciągu dwóch tygodni (odległość 20 km) - panowie z rękami w kieszeni stwierdzają błąd wykonania jeszcze w fazie produkcji, nie przywożą części chociaż telefonicznie informowałem o brakujących elementach i stwierdzają że muszą pobrać elementy z magazynu. Mijają kolejne dwa tygodnie i pani z serwisu po mojej telefonicznej interwencji informuje że "fachowcy" pojawią się dopiero za kolejne trzy tygodnie. Suma sumarum problem reklamacji będzie trwał prawie dwa miesiące i to jeszcze nie jest ostatnie słowo firmy. PROPONUJĘ WSZYSTKIM ZAINTERESOWAĆ SIĘ INNĄ FIRMĄ
Awatar użytkownika
WOJTEK
 

Następna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości