Jaką firmę okien polecacie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Jaką firmę okien polecacie

Postautor: Goral >   13 sie 2019, 14:43

Witam

Zastanawiam się nad firmą i oknami aluplast Ideal 7000...
Czy możecie doradzić czy dobra firma i okna?
Jeśli nie to dlaczego i co polecilibyście w zamian trzy szybowego?

Z góry dziękuje,
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Goral
 

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: Alex77 >   13 sie 2019, 16:52

Między innymi na tych profilach bardzo dobre okna z długą gwarancją produkuje firma WND z grupy Oknoplastu Jest to ich drugi zakład pod Łodzią. Możesz je kupić w sieci dealerskiej Oknoplastu
Awatar użytkownika
Alex77
 

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: Gość >   14 sie 2019, 13:25

Ideal 7000 w dobrej cenie można kupić w firmie AdamS
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: Marek77 >   16 sie 2019, 13:22

Taniej i lepiej od jakiegoś adamsa można kupić okna WnD Oknoplastu na tym profilu
Awatar użytkownika
Marek77
 

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: eryk >   20 sie 2019, 7:05

Warto brać moim zdaniem stolarkę w pakietach energooszczędnych, czyli drzwi, okna. Przy większych przeszkleniach to już trzeba uważać z renomą producenta, poznać kilka przykładów. Najszybciej w Poznaniu zrobisz to przy Malwowej 17 u Pana Remigiusza. Człowiek zna się na rzeczy. Pomagał mi już przy dwóch projektach domów jednorodzinnych.
Awatar użytkownika
eryk
 

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: Arkadiusz Barycz >   31 sie 2019, 16:46

Bazując na moim doświadczeniu, gdzie przerobiłem już 3 firmy z oknami to mogę polecić Ci tylko Oknoplast. Wynajmowałem kiedyś mieszkanie, później mieszkałem u ówczesnej narzeczonej wreszcie kupiliśmy swoje mieszkanie już oknami Oknoplast i właśnie w naszym mieszkaniu mamy najlepszy poziom izolacji i też pod względem estetycznym najlepiej wyglądają mimo, że to białe klasyki chyba model Prolux ale ładne takie smuklejsze. Są to okna PVC ale są ciepłe i szczelne.
Awatar użytkownika
Arkadiusz Barycz
 

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: Gość >   05 wrz 2019, 7:15

Aluplasta znacznie taniej niż w jakimś oknoplaście kupisz w Eko Okna
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: Mareck >   05 wrz 2019, 12:30

Gość pisze:Aluplasta znacznie taniej niż w jakimś oknoplaście kupisz w Eko Okna
nie prawda bo kalkulowałem i wyszło tanie w oknoplastach
Awatar użytkownika
Mareck
 

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: Sławomir84 >   17 wrz 2019, 9:06

Jak budowałem swój dom, też zacząłem szukać najtańszych okien, ale potem doszedłem do wniosku, że jest to inwestycja na lata i trudno kierować się tylko najniższą ceną. W tanich ofertach zawsze czegoś brakowało albo o czymś nie zostałem poinformowany. Dla porównania skontaktowałem się ze znaną we Wrocławiu firmą Empol. Przekonała mnie jakość obsługi, doradztwo oraz profesjonalne i trwałe rozwiązania Schuco, na których produkują okna. Zanim podejmie się decyzję, warto sprawdzić jak najszersze spektrum ofert.
Awatar użytkownika
Sławomir84
Bywalec
 
Posty: 21
Rejestracja: 22 lut 2018, 15:27

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: fiona45 >   20 wrz 2019, 9:42

Jak dla mnie najlepszą firmą z oknami jest firma drutex.pl . Poczytajcie sobie o niej więcej w sieci, a na pewno będziecie podobnego zdania. Wiele osób poleca tą firmę i nie ma żadnych problemów. Wybór duży, okna pcv , które są dobre i sprawdzone w różnej kolorystyce.
Awatar użytkownika
fiona45
 

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: wakrasinski >   25 wrz 2019, 9:09

U mnie było podobnie i najlepiej wypadli panowie z Oknoplastu. Jestem z Piaseczna więc skorzystałem z oferty ich przedstawiciela OKNA PL gdzie na każdym etapie dokładnie wymierzyli i przygotowali pod montaż. Same okna są większe od standardowych przez co wpada więcej światła do domu, ale wciąż są szczelne i komfortowe w użytkowaniu.
Awatar użytkownika
wakrasinski
 

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: Gość >   25 wrz 2019, 12:55

wakrasinski pisze:U mnie było podobnie i najlepiej wypadli panowie z Oknoplastu. Jestem z Piaseczna więc skorzystałem z oferty ich przedstawiciela OKNA PL gdzie na każdym etapie dokładnie wymierzyli i przygotowali pod montaż. Same okna są większe od standardowych przez co wpada więcej światła do domu, ale wciąż są szczelne i komfortowe w użytkowaniu.

Na profilach Veka dużo korzystniej kupisz okna firmy Adams, solidnie wykonane , bardzo estetycznie i dobrze wyposażone.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: Adam >   27 wrz 2019, 11:46

Kupując okna, nie warto kierować się najniższa ceną. Dziś okno powinno być energooszczędne i trwałe, a co za tym idzie dobrze przemyślane pod względem konstrukcyjnym i wykonane z dobrych jakościowo materiałów. Okna mogą być inwestycją nawet na dekady, nie ma sensu wymieniać ich po upływie roku lub dwóch, bo się wypaczyły. Ja postawiłem na jakość i doświadczenie, a nie na najniższą cenę na rynku. Kupiłem okna w firmie Jezierski http://www.jezierski.com.plprodukowane na systemach Schuco i jestem bardzo zadowolony.
Awatar użytkownika
Adam
 

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: Waldemarrr >   28 wrz 2019, 7:43

Byliście w Oknoplast? Jeśli nie to uważam, że warto tam zajrzeć. Mamy od nich okna już długo bo prawie 15 lat ale teraz córka się buduje i ona również zamawia okna w Oknoplast. Mieszkała z nami widziała, że rodzice dobrze zainwestowali przed laty więc to najlepsza recenzja. Nawet nie szukała nigdzie indziej. Od czasu, gdy kupowaliśmy okna do naszego domu technologie się bardzo zmieniły, wszystko poszło do przodu. Okna są jeszcze lepsze, na pewno będzie zadowolona. Oknoplast jest znany na rynku i wiele osób im zaufało, ja z mojego otoczenia nie znam nikogo, kto by narzekał zarówno na stan okna jak i kontakt z salonem sprzedaży. Dbają o klientów.
Awatar użytkownika
Waldemarrr
 

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: tadeusz >   29 wrz 2019, 16:23

Ja zdecydowanie polecam firmę OKNA DEBOW FANTASTYCZNA OBSŁUGA A PRODUKT NIE Z TEGO SWIATA sąsiad do dziś nie może dojść do siebie jak zobaczył jak zobaczył te okna najlepiej by swoje zdemontował no ale! Sprawdź - chodź firma opinie miała straszne i po wpłaceniu zaliczki miałem w gaciach! ALE COŚ MI TU SIE NIE ZGADZA BO NIKT TAM NIE PISZE OFICJALNIE WIEC TO CHYBA KONKURENCJA :lol: :lol:
Awatar użytkownika
tadeusz
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 29 wrz 2019, 16:08

Re: Jaką firmę okien polecacie

Postautor: bmor >   02 paź 2019, 11:57

Jak szukacie okien plastikowych w okolicach Wrocławia to polecam wam się wybrać do nich https://ekoprofit.com.pl/kategoria-produktu/okna-pvc/
Awatar użytkownika
bmor
Początkujący Okniarz
 
Posty: 6
Rejestracja: 13 sie 2018, 7:26


Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości