Drzwi HST - Oknoplast czy Pagen

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Drzwi HST - Oknoplast czy Pagen

Postautor: paulettee >   14 maja 2019, 19:05

Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc w ocenie, które z proponowanych drzwi tarasowych hst jest lepsze. Mam trzy oferty:
1) Oknoplast
HST85 Premium
Oszklenie: 6TF/16c/6/16c/6TF U=0,6
Warmatec 16 mm jasny brąz
Przenikalność cieplna Uw = 0,87
Rw - izolacyjność akustyczna 25 (-1; -3) dB
Lt = 73%
g = 52%
Odporność na obciążenia wiatrem:B2
Wodoszczelność: 6A
Przepuszczalność powietrza: 4
Próg Termostep - HST85

Pan, z którym rozmawiałam, twierdzi, że jest to profil Veka, ale pewności nie mam, bo nigdzie w ofercie nie ma takiej informacji

2) Pagen
HST Schuco TermoSlide Si82 2.0
Oszklenie: 6LE -16-6-14-6LE SSP Czarna Ug=0,6
Współczynnik U=0,81
Wg deklaracji właściwości użytkowych:
Wodoszczelność: 9A
Odporność na obciążenia wiatrem:C3 / B3
Przepuszczalność powietrza: 4

3) Otrzymałam też trzecią ofertę od firmy Eurocolor, na profilach Schuco, jednak oni w ogóle poza parametrami Uw i RW, nie podają nic więcej.
Uw = 0.90 Rw = 27(-2;-6)

Będę wdzięczna za wszelkie opinie o tych firmach, o Waszych doświadczeniach z montażem i użytkowaniem. Czy ewentualnie warto zainteresować się też innymi firmami? Chętnie poznam Wasze opinie :)

Pozdrawiam,
Paulette
Awatar użytkownika
paulettee
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 14 maja 2019, 18:50

Re: Drzwi HST - Oknoplast czy Pagen

Postautor: Sławomir84 >   23 maja 2019, 8:11

Ogólnie drzwi przesuwne w systemach Schuco są bardzo dobrze oceniane pod względem szczelności czy współczynnika przenikania ciepła, w mojej ocenie są chyba najlepsze. Jeśli chodzi o konkretnego producenta, warto dopytać go o wszystkie szczegóły dotyczące oferty, w przypadku drzwi przesuwnych ważne są parametry szczelności na wodę czy powietrze, o czym decyduje np. rodzaj zastosowanych uszczelnień. Firm produkujących drzwi przesuwne Schuco jest sporo w całej Polsce, w mojej okolicy działa np. sprawdzony producent Mitbau, ale najlepiej znaleźć kilka firm najbliżej własnego miejsca zamieszkania i znaleźć najlepsze rozwiązanie. Tu jest pełna baza polecanych przez Schuco producentów: http://www.schueco.pl/premium-partner
Awatar użytkownika
Sławomir84
Bywalec
 
Posty: 21
Rejestracja: 22 lut 2018, 15:27

Re: Drzwi HST - Oknoplast czy Pagen

Postautor: Wojciech4421 >   28 maja 2019, 5:59

Za dużo osób to tym wątkiem się nie zainteresowało.To na pewno jest bardzo źle.
Awatar użytkownika
Wojciech4421
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 28 maja 2019, 5:55

Re: Drzwi HST - Oknoplast czy Pagen

Postautor: oknopapieskie >   15 sie 2019, 13:42

A dostałaś jakiś przedział cenowy na te oferty? Współpracowałem z odziałem Oknoplastu firma OKNA PL w Piasecznie i czułem, że rzetelnie i sumiennie podchodzą do swojej pracy. Z montażem uwinęli się w jedno popołudnie, zamontowali szczelne i bez zniszczeń.
Awatar użytkownika
oknopapieskie
 

Re: Drzwi HST - Oknoplast czy Pagen

Postautor: Marek77 >   16 sie 2019, 13:19

Oknoplast na profilu 85 mm Zdecydowanie
Awatar użytkownika
Marek77
 


Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość