Drutex opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Drutex opinie

Postautor: angelside >   09 sty 2012, 13:36

Opinie na temat jednego z największych producentów okien PCV w Polsce - Drutex SA.
Awatar użytkownika
angelside
Administrator
 
Posty: 91
Rejestracja: 09 sty 2012, 12:23

Re: Drutex opinie

Postautor: jeny >   18 sty 2012, 8:08

Mam te okna od roku, w między czasie były jakieś regulacje, ale generalnie wszystko ok, w tej cenie można polecić te okna, chociaż znajomy ma okna aluplast i nie miał wogóle z nimi problemu a kupował mniej więcej w tym samym czasie też chwalił ze względu na cenę. Mysle że regulacje to rzecz normalna więc okna raczej złe nie są. Polecam.
Awatar użytkownika
jeny
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Miron >   20 sty 2012, 15:44

Jedno co mi się w nich podoba to niska cena:) i tylko okna :)
Awatar użytkownika
Miron
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Bartki >   28 sty 2012, 13:46

Okna pod względem jakościowym na pewno jakiegoś większego szału nie robią, choć raczej lepsze niż avangarda. Myślę że jak by dobrze poszukać to można w podobnej cenie lub nieco wyższej znaleźć coś lepszego. Chociażby jakiegoś aluplasta od solidnego producenta.
Awatar użytkownika
Bartki
 

Re: Drutex opinie

Postautor: rafał >   19 lis 2012, 22:19

PHU OKNO-Dom Łukasz Łacisz jest to diler Drutexu u którego zamówiliśmy okienka na cały domek na profilu iglo 5 kolor ciemny dąb z pakietem 3 szybowym, termin realizacji 1.5 tygodnia więc dośc szybko o montażu byliśmy uprzedzeni dwa dni wcześniej tak więc mogliśmy zorganizować sobie czas wolny aby być na budowie,co do montażu wykonany był on według zaleceń z karty gwarancyjnej nie było żałowanych kotew na okno a w związku że ściany z porothermu to montowane były na specjalne kołki aby się dobrze trzymały okienka zamocowane bardzo solidnie wszystkie skrzydełka ani się nie zamykały same ani nie otwierały nic także nie stukało polecamy i mamy nadzieję że będą służyły nam długo dla zainteresowanych mogę przesłać zdjęcia z montażu pozdrawiam
Awatar użytkownika
rafał
 

Re: Drutex opinie

Postautor: widewiev >   22 lis 2012, 19:16

Czy cena tych okien jest konkurencyjna do innych producentów?
Awatar użytkownika
widewiev
Bywalec
 
Posty: 35
Rejestracja: 21 lis 2012, 21:02

Re: Drutex opinie

Postautor: Grzegorz19701 >   29 lis 2012, 11:42

różne opinie o tych oknach krążą,jednak sporo ludzi sobie je chwali,nie są najdroższe,a dla wielu to ważny atut.
Awatar użytkownika
Grzegorz19701
Bywalec
 
Posty: 20
Rejestracja: 28 lis 2012, 19:47

Re: Drutex opinie

Postautor: Technix >   08 sty 2013, 8:07

Podobno Drutex to obecnie wiodąca firma w kraju. Ale w mojej opinii ta popularność wynika głównie z tego, że ceny nie są wygórowane, bo pod względem jakości można znaleźć przynajmniej kilku lepszych producentów.
Awatar użytkownika
Technix
Bywalec
 
Posty: 25
Rejestracja: 08 sty 2013, 8:00

Re: Drutex opinie

Postautor: Marek >   05 lut 2013, 22:14

Dzisiaj odniosłem wrażenie ,że Drutex chyba niema zamiaru sprzedawać nowego okna ,a mianowicie odwiedzając już po raz któryś sprzedawców ich okien nie mogę go zobaczyć na żywo do dzisiaj.
Odnoszę wrażenie ,że to okno o ile się pojawi to z dużym opóźnieniem i tak naprawdę nie wiadomo kiedy i czy w ogóle . Generalnie reklama jest ,a towaru nie widać .Trochę to śmieszne .
Zwłaszcza kiedy cały czas jestem namawiany na ich dotychczasowy pięcio komorowy profil .
Może Ktoś to wyjaśnić ? Czy warto czekać i jak długo ?
Awatar użytkownika
Marek
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Magda >   21 mar 2013, 11:56

Marek pisze:Dzisiaj odniosłem wrażenie ,że Drutex chyba niema zamiaru sprzedawać nowego okna ,a mianowicie odwiedzając już po raz któryś sprzedawców ich okien nie mogę go zobaczyć na żywo do dzisiaj.
Odnoszę wrażenie ,że to okno o ile się pojawi to z dużym opóźnieniem i tak naprawdę nie wiadomo kiedy i czy w ogóle . Generalnie reklama jest ,a towaru nie widać .Trochę to śmieszne .
Zwłaszcza kiedy cały czas jestem namawiany na ich dotychczasowy pięcio komorowy profil .
Może Ktoś to wyjaśnić ? Czy warto czekać i jak długo ?


A co się dziwisz, jak do tej pory sprzedawcy drutexa byli nastawieni na sprzedaż tanich okien i na masówkę, a teraz drutex wymyslił droższe okno, którego ci sprzedawcy i tak nie potrafiliby sprzedać. To tak jakby salon fiata miał nagle sprzedawać pośród fiatów mercedesa. Za wysokie progi. Pewnie część sprzedawców się w końcu zapewne przestawi, jednak na dzień dzisiejszy będzie to nie wielki odsetek. Sprzedawać tanio a sprzedawać drogo, to dwie zupełnie inne szkoły, jedni potrafią tak, a inni tak, oczywiście tych drugich jest znacznie mniej. A drutex chce i tak i tak.
Awatar użytkownika
Magda
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Kristofix >   10 kwie 2013, 16:11

Czy ktoś zamówił już nowe okna iglo energy z drutexu? Jak one się sprawują? czy nie ma z nimi problemów? Zastanawiam się właśnie nad tym profilem, oferta wygląda kusząco, cena jest w porządku, parametry też. Podobnież to najcieplejsze okna jakie są dostępne na rynku, dlatego jestem ciekaw opinii tych którzy kupili, czy rzeczywiście są one tak cieple jak zachwala producent, czy to tylko chwyt marketingowy?
Awatar użytkownika
Kristofix
 

Re: Drutex opinie

Postautor: domi >   10 kwie 2013, 19:25

Wiesz co to wspolczynnik U ?
sprawdz dla okna referencyjnego jaka ma wartosc, i porownaj roznych producentow
Awatar użytkownika
domi
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Kristofix >   11 kwie 2013, 7:23

No mniej więcej wiem

Współczynnik przenikania ciepła (U, również – k) – współczynnik określany dla przegród cieplnych, szczególnie w budownictwie, umożliwiający obliczanie ciepła przenikającego przez przegrodę cieplną, a także porównywanie własności cieplnych przegród budowlanych.

Ciężko mi znaleźć producentów którzy mają lepszy współczynnik u okien.
Awatar użytkownika
Kristofix
 

Re: Drutex opinie

Postautor: gosc >   13 kwie 2013, 9:06

Witam,

porównanie na podstawie współczynnika deklarowanego przez DRUTEX do innych producent ma się nijak do rzetelności, ponieważ DRUTEX swój współczynnik opiera na badaniach czeskiego instytutu badań, więc trudno to jakkolwiek porównać do pozostałych producentów badanych przez polskie instytuty lub zagraniczne np. ITF. Po za tym okno referencyjne, które rzekomo ma tak wspaniały współczynnik zostało wycenione - uwaga - BEZ GWARANCJI. To ja pytam teraz: o czym to świadczy?? o tym że "największy producent okien w Polsce" nie jest pewny swojego najnowszego, najlepszego i najcieplejszego okna na rynku!!!??? Wolałem kupić ten sam wymiar okna o podobnej budowie od lokalnego producenta na gwarancji choćby dwu letniej, niż bez gwarancji!!!
Awatar użytkownika
gosc
 


Re: Drutex opinie

Postautor: joanna-74 >   23 maja 2013, 12:16

Ja własnie jestem zainteresowana ich nowym siedmiokomorowym oknem Energy i dealer firmy Drutex, firma Kate-Bud z NDM zachęcał mnie do zakupu,tłumacząc iż nowe okna nie mają nic wspólnego z jakością sprzed kilku lat, że Drutex ma obecnie nową w Polsce maszynę który sprawdza wytrzymałość każdego okna przez co nie ma mowy o problemach z nim. Oferowali 5-letnią gwarancję, dlatego nie rozumiem dlaczego mówi Pan o braku gwarancji (każdy producent czy dealer ją oferuje).
Pozdrawiam, Joanna
Awatar użytkownika
joanna-74
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 23 maja 2013, 11:46

Re: Drutex opinie

Postautor: Radek >   23 maja 2013, 21:03

joanna-74 pisze:Ja własnie jestem zainteresowana ich nowym siedmiokomorowym oknem Energy i dealer firmy Drutex, firma Kate-Bud z NDM zachęcał mnie do zakupu,tłumacząc iż nowe okna nie mają nic wspólnego z jakością sprzed kilku lat, że Drutex ma obecnie nową w Polsce maszynę który sprawdza wytrzymałość każdego okna przez co nie ma mowy o problemach z nim. Oferowali 5-letnią gwarancję, dlatego nie rozumiem dlaczego mówi Pan o braku gwarancji (każdy producent czy dealer ją oferuje).
Pozdrawiam, Joanna

Po tym wpisie na innym darmowym forum pojawił się taki :
Drogi Panie Kolego,
Przecież to nie wina Drutexu, a firmy którą z którą Państwo podpisali umowę tzw. dealera.. Swoją drogą bardzo cenię tę markę, nowe okna nie mają nic wspólnego z tymi które były produkowane jeszcze kilka lat temu - mają nową maszynę sprawdzającą wytrzymałość każdego okna. Znam markę i będę ją polecać. Warte zainteresowania są zwłaszcza okna siedmiokomorowe Iglo Energy.
Pozdrowienia, Dariusz Nowy Dwór Mazowiecki

http://forum.gk24.pl/okna-drutex-jakie-macie-opinie-t65542/page__st__100

Dla Mnie dość podejrzane :)
Awatar użytkownika
Radek
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Technix >   24 maja 2013, 15:43

Kiedyś tu na forum był gość pogromca coś tam i on wyszukiwał takie tanie numery. Może w końcu producenci zrozumieją, że to towar ma się obronić sam, z lekką współpracą, a nie słodki pr w internecie.
Awatar użytkownika
Technix
Bywalec
 
Posty: 25
Rejestracja: 08 sty 2013, 8:00

Re: Drutex opinie

Postautor: Radek >   24 maja 2013, 21:24

"mają nową maszynę sprawdzającą wytrzymałość każdego okna"
to z jednego wpisu w internetowym forum
, a tu drugi z jeszcze innego forum napisane wciągu jednej godziny na różnych forach w tym samym dniu pod innym Nickiem :
"Drutex ma obecnie nową w Polsce maszynę który sprawdza wytrzymałość każdego okna przez co nie ma mowy o problemach z nim"
Przypadek czy Pr ? :?
Awatar użytkownika
Radek
 

Re: Drutex opinie

Postautor: hurek >   04 cze 2013, 19:58

ja mam Drutexy w domku letniskowym i bardzo sobie chwalę - jak ktoś napisał, bronią się same. Szczelne, nie odpryskują, dobrze znoszą nasze południowe wiatry, ulewy i gradobicia. Montowali mi goście ze Styleline, oficjalny przedstawiciel, z tego co się dowiedziałem to ludzie ogólnie sobie te marke chwalą
Awatar użytkownika
hurek
 

Następna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron