Drutex opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: Drutex opinie

Postautor: gościu77 >   06 paź 2015, 18:31

Gizmo pisze:Kupiłem okna energy w kwietniu . Jako okna ok, niestety jakość katastrofa. Na pewno nie pelecę ich zakupu moim znajomym, ubytki okleina o serwisie nie wspomnę. Najpierw stwierdziłam nie ma uszkodzeń a potem chciał naprawiać. Na moje pytanie co jeśli nie ma uszkodzeń zapadła cisza. Pozatykają na 14 skrzydeł 9 było naprawy.


A reklamują się jako " Drutex najlepsze okna "
Awatar użytkownika
gościu77
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Tomasz Bąk >   05 lis 2015, 13:33

Jeśli chodzi o okna firmy Dtutex,są to jedne z lepszych okien.
Jeśli chodzi o firme z Ruszowic, to dajcie sobie spokój. Oni nawet nie są wpisani na stronie producenta jako sieć sprzedaży. To już o czyś świadczy. Mają tam wielki bałagan i nikt za nic nie odpowiada, a w dodatku mają klienta gdzieś.
Dziwi mnie tylko to, że taka firma pozwala sobie na to żeby taki punkt sprzedaży przez swoje niekompetencje szargał ich opinie, ponieważ żaden inny przedstawiciel firmy Drutex niema takich negatywnych opini.
Awatar użytkownika
Tomasz Bąk
 

Re: Drutex opinie

Postautor: GOSC55 >   05 lis 2015, 21:19

Tomasz Bąk pisze:Jeśli chodzi o okna firmy Dtutex,są to jedne z lepszych okien.
Jeśli chodzi o firme z Ruszowic, to dajcie sobie spokój. Oni nawet nie są wpisani na stronie producenta jako sieć sprzedaży. To już o czyś świadczy. Mają tam wielki bałagan i nikt za nic nie odpowiada, a w dodatku mają klienta gdzieś.
Dziwi mnie tylko to, że taka firma pozwala sobie na to żeby taki punkt sprzedaży przez swoje niekompetencje szargał ich opinie, ponieważ żaden inny przedstawiciel firmy Drutex niema takich negatywnych opini.


JA TEŻ BYM POŚWIĘCIŁ DEALERA CO NIC NIE ZNACZY W IMIĘ MARKI . :roll:
Awatar użytkownika
GOSC55
 

Re: Drutex opinie

Postautor: RobertZzo >   14 lip 2016, 12:34

Straszna drożyzna, nie wiem czy jest sens wydawać kasę. Eurocolor jest dobry, znajomy ma okna i chwali bardzo. Teraz jest głośno o takiej akcji w Poznaniu, gdzie mają nowy salon, podobno nawet 1000 zł można wygrać dofinansowania. Słyszeliście o tym? Ja się rozglądam za nowymi drzwiami i się zastanawiam właśnie czy by tam nie skoczyć ;)
Awatar użytkownika
RobertZzo
Początkujący Okniarz
 
Posty: 3
Rejestracja: 14 lip 2016, 12:29

Re: Drutex opinie

Postautor: Viett >   21 lip 2016, 9:27

Dofinansowanie z firmy prywatnej raczej nie sadze. Można dostac dofinansowanie do domów pasywnych to tak ale to przyznaje Unia/Państwo.
Awatar użytkownika
Viett
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Zanzara >   22 lip 2016, 10:35

Tomasz Bąk pisze:Jeśli chodzi o okna firmy Dtutex,są to jedne z lepszych okien.
Jeśli chodzi o firme z Ruszowic, to dajcie sobie spokój. Oni nawet nie są wpisani na stronie producenta jako sieć sprzedaży. To już o czyś świadczy. Mają tam wielki bałagan i nikt za nic nie odpowiada, a w dodatku mają klienta gdzieś.
Dziwi mnie tylko to, że taka firma pozwala sobie na to żeby taki punkt sprzedaży przez swoje niekompetencje szargał ich opinie, ponieważ żaden inny przedstawiciel firmy Drutex niema takich negatywnych opini.


Dystrybutorzy drutexu maja wiele negatywnych opinii, nie tylko jeden. Wystarczy poczytać.
Awatar użytkownika
Zanzara
 

Re: Drutex opinie

Postautor: TikiTaka >   22 lip 2016, 11:47

Sprawdź innych producentów jak oknoplast dako Ms okna
Awatar użytkownika
TikiTaka
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Radzio >   17 paź 2016, 17:11

Hej, obecnie poszukuję dobrych, stabilnych okien i takie żeby długo wytrzymały, najlepiej z regulacją nawiewnika, szprosami. Takie które trzymają ciepło w domu i dobrze wygłuszają oraz mają estetyczny wygląd :-) Interesują mnie okna drewniane lecz nie znam dobrej sprawdzonej firmy. Słyszałam tylko coś o Drutexie a Wy możecie mi ją polecić? Wiecie coś na temat tej firmy?
Awatar użytkownika
Radzio
 

Re: Drutex opinie

Postautor: gosc >   17 paź 2016, 20:09

Radzio pisze:Hej, obecnie poszukuję dobrych, stabilnych okien i takie żeby długo wytrzymały, najlepiej z regulacją nawiewnika, szprosami. Takie które trzymają ciepło w domu i dobrze wygłuszają oraz mają estetyczny wygląd :-) Interesują mnie okna drewniane lecz nie znam dobrej sprawdzonej firmy. Słyszałam tylko coś o Drutexie a Wy możecie mi ją polecić? Wiecie coś na temat tej firmy?

Ja wiem niedawno produkowali fajną tanią siatkę drucianą z drutu .Może jak będziesz miał szczęście to ja kupując dostaniesz rabat na okna .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Drutex opinie

Postautor: MarekZst >   24 lis 2016, 20:26

Ja polecam firmę Pana Andrzeja z zachodniopomorskiego .Okna energooszczędne trzyszybowe 6 komorowe z ciepłym montażem i 5 letnią gwarancją w bardzo dobrej cenie .

oknataniej@wp.pl
Awatar użytkownika
MarekZst
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Michał >   07 sty 2017, 20:17

Jeśli chodzi o okna firmy Drutex Iglo 5 - tragedia i porażka. Powyginane profile - przez to nieszczelności, zimne szyby - pojawia się lód przy niedużych mrozach na brzegach szyby, odchodząca okleina. Odradzam te okna, ja dałem się namówić i żałuję tego
Awatar użytkownika
Michał
 

Re: Drutex opinie NIE POLECAM

Postautor: Jacek1976 >   26 sty 2017, 21:21

https://zapodaj.net/...d88435.jpg.html
Nie polecam firmy DRUTEX !!!
ZERO JAKOŚCI, ZERO REKLAMACJI, OGROM STRESU I PROBLEMÓW !!!
Okna są bardzo zimne, szyby porysowane oraz jak na zamieszczonym powyżej linku - szyby zespolone są brudne (bród pomiędzy szybami oraz odbite okręgi).
Rozmawiałem z Bogdanem Gierszewskim i twierdzi, że okna spełniają normę !!!
Chyba normę DRUTEXU !!!
Sprawa idzie do sądu, nie popuszczę za tą arogancję.
Awatar użytkownika
Jacek1976
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Opinia >   28 sty 2017, 17:46

Kupiłeś okna Drutexu bo oferta była zdecydowanie niższa od konkurencji i się rzucasz jakbyś stracił milion dolarów .
Moim zdaniem okna są takie za ile zapłaciłeś .Czemu nie wybrałeś okien droższych ? Bo cię pewnie na takie nie było stać .
Ale wymaganie masz jak Panisko co na codzień jeździ Bentleyem i pija Champagne zamiast wody .

Jak czytam wypociny takich to niby wymagających klientów to mi się chce śmiać .Jak chcesz mieć wymagania jak Pan to zapłać jak Pa, a nie jakieś grosze ,a wymagania jak do towaru klasy lux.
Doi sądu to sobie idź tylko zapłać lepiej niż za okna swojemu adwokatowi .Jak znam takich jak ty to i adwokata wezmą najtańszego jak te okna .

Żenada
Awatar użytkownika
Opinia
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Montażysta >   13 lut 2017, 8:49

Postanowiłem napisać post dotyczący tych okien jako fachowiec który od ponad 10 lat zajmuje się montażem stolarki. Powiem tak. Styczność z oknami Drutex pierwszy raz miałem ok 5 lat temu kiedy to zacząłem je montować. Generalnie moje zdanie na temat tych okien było bardzo dobre a to dlatego że po dobrym montażu nie było z nimi nigdy problemu ( takich jak np z kbe, ale nie chcę tu robić antyreklamy:) Być może firma je produkująca była lipna. ) Natomiast co mi osobiście zawsze przeszkadzało to fakt że zawsze przychodzą wygięte. Zawinięte streczem w taki sposób że podczas montażu trzeba je mocno prostować aby były ok. To samo dolny profil który aby był prosty trzeba było zapierać rozpórkami u dołu. Jeśli traficie na dobrą ekipę montażową która przyłoży się do montażu to będziecie zadowoleni ( co do estetyki to już kwestia waszych wymagań dla mnie osobiście przeciętne wykonanie ). Kiedy natomiast zacząłem montować Vekę szybko zrozumiałem co znaczą dobre okna. Profile znacznie twardsze i sztywniejsze a ewentualne wygięcia na ramie wręcz ciężko jest sprostować podczas montażu bo są takie sztywne. Firma która produkuje dla mnie Vekę to Witraż który produkuje również aluplasta. Gdybym miał ocenić to Aluplast = Iglo 5 jeśli chodzi o klasę okna. Natomiast sama sztywność również na krzyść aluplasta. Nie chcąc robić ani reklamy ani antyreklamy zsumuję.
Drutex to dobre okno dla przeciętnego kowalskiego i raczej do bloku. Jeśli ktoś zna się na robocie i dobrze założy wam te okna nie powinniście mieć z nimi żadnych problemów. Jeśli natomiast szukacie okien do domów to zdecydowanie bardziej polecam Veke ( znacznie sztywniejsza niż drutex, brugmann czy salamander ) Pewnie ktoś zada pytanie a co z Iglo Energy?? Dla mnie gdyby cena była w cenie tradycyjnej Veki perfectline mógłbym się skusić. Ale jeśli jest w cenie Softline 82 to zdecydowanie wybrałbym Vekę Softline.
Awatar użytkownika
Montażysta
 

Re: Drutex opinie

Postautor: falus >   15 mar 2017, 18:19

Najgorsze okna jakie mogą być!!!!
Ludzie omijajcie szerokim łukiem tego producenta.

Mam te okna od 4 lat, po roku zauważyłem że są bardzo powykrzywiane co skończyło się ekspertyzą budowlaną i sprawą prawie w sądzie ze sprzedawcą, który w końcu poszedł na ugodę.

Po 3 latach zauważyłem pęknięcia na zgrzewach w rogach części stałych okna. Na 15 okien 13 z nich ma ten objaw w każdym rogu - OKNA NADAJĄ SIĘ DO WYMIANY.Z uwagi że rękojmia ze sprzedawcą skończyła się po 2,5 roku walczę z producentem który daje gwarancje 5 lat na okucia.

Na razie bez rezultatu - nie odpowiadają na moje pisma i rzecznika praw konsumenta.

Sprawa w toku!!!!
Awatar użytkownika
falus
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Jarek >   20 maja 2017, 1:43

Proponuje prosty test. Zmierzcie światło (szerokość od jednej uszczelki do do drugiej po otwarciu okna) na dole i na środku okna. Da Wam to pojęcie o sztywności profilu i wzmocnienia. Podpowiem; polskie normy dopuszczają 3mm różnicy dla okna o wysokości powyżej 1m. Nie dajcie się zbyć stwierdzeniem, że to błąd montażu, owszem montażem można skorygować ten błąd, ale to jak zawożenia nowego samochodu do wyklepania do blacharza.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jarek
 

Re: Drutex opinie

Postautor: bartek >   26 cze 2017, 9:53

niektore firmy rzeczywiscie maja sporo niedociagniec i nie chca sie do tego przyznac. ja wymienialem okna i kupilem nowe tym razem z firmy Vidok, bardzo dobre i porzadne, trzyszybowe drewniane okna, grubość 44 mm ale moze byc tez 50 mm
jezeli kogos interesuja szczegole dane techniczne to
współczynniku przenikania ciepła Ug = 0,6 W/m2K
izolacyjnośc akustyczna Rw = 32 (-1;-5) dB;
Awatar użytkownika
bartek
 

Re: Drutex opinie

Postautor: gooo >   26 cze 2017, 10:51

bartek pisze:niektore firmy rzeczywiscie maja sporo niedociagniec i nie chca sie do tego przyznac. ja wymienialem okna i kupilem nowe tym razem z firmy Vidok, bardzo dobre i porzadne, trzyszybowe drewniane okna, grubość 44 mm ale moze byc tez 50 mm
jezeli kogos interesuja szczegole dane techniczne to
współczynniku przenikania ciepła Ug = 0,6 W/m2K
izolacyjnośc akustyczna Rw = 32 (-1;-5) dB;


chcecie zostać spemerem miesiąca?:)
Awatar użytkownika
gooo
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Klomb82 >   22 paź 2017, 12:43

Aktualnie mam DRUTEX u siebie i muszę przyznać, że prze prawie pół roku, od kiedy je mam nie było jeszcze jakichkolwiek problemów.
Awatar użytkownika
Klomb82
Początkujący Okniarz
 
Posty: 3
Rejestracja: 22 paź 2017, 12:28

Re: Drutex opinie

Postautor: gosc >   22 paź 2017, 17:10

Klomb82 pisze:Aktualnie mam DRUTEX u siebie i muszę przyznać, że prze prawie pół roku, od kiedy je mam nie było jeszcze jakichkolwiek problemów.

Szkoda, że brzmi to jak reklama prezerwatyw :)
Awatar użytkownika
gosc
 

Poprzednia

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości

cron