Drutex opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: Drutex opinie

Postautor: Mario >   04 cze 2014, 19:00

Kott pisze:Tak, wiem. Co do for to bardziej chodziło mi o te dwa inne podmioty. Jednak wiadomo, że obojętnie jakie forum trzeba dobrze filtrować pod względem informacji.


Na mamy zwolennika cenzury internetu jak w Chinach aby pozytywne posty tylko błyszczały a negatywy należy kasować i kontrolować .
To już w tym kraju było .
Awatar użytkownika
Mario
 

Re: Drutex opinie

Postautor: KOTT >   05 cze 2014, 5:55

Mario pisze:
Kott pisze:Tak, wiem. Co do for to bardziej chodziło mi o te dwa inne podmioty. Jednak wiadomo, że obojętnie jakie forum trzeba dobrze filtrować pod względem informacji.


Na mamy zwolennika cenzury internetu jak w Chinach aby pozytywne posty tylko błyszczały a negatywy należy kasować i kontrolować .
To już w tym kraju było .
Awatar użytkownika
KOTT
 

Re: Drutex opinie

Postautor: KOTT >   05 cze 2014, 5:58

KOTT pisze:
Mario pisze:
Kott pisze:Tak, wiem. Co do for to bardziej chodziło mi o te dwa inne podmioty. Jednak wiadomo, że obojętnie jakie forum trzeba dobrze filtrować pod względem informacji.


Na mamy zwolennika cenzury internetu jak w Chinach aby pozytywne posty tylko błyszczały a negatywy należy kasować i kontrolować .
To już w tym kraju było .


Co do filtrowania wiadomości to chodziło mi, że klient indywidualny musi sobie filtrować (wybierać) właściwe rady od np zaufanych użytkowników, (a nie np z 1 czy 5 postami) żeby unikać takich głupot jak na tym portali typu Drutex jest lepszy od Oknoplastu bo ma większą halę produkcyjną albo Vetrex to słaba firma bo nie reklamuje się w TV...
Awatar użytkownika
KOTT
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Rabczak >   09 cze 2014, 14:10

Kwestia poczytania obiektywnych dnaych . To jedno. Drugie – jak już sugerować się forami to trzeba przeczytać kilkadziesiąt jak nie kilkaset opinii. U mnie tak było, skusiłem się na drutexy i nie żałuję.
Awatar użytkownika
Rabczak
 

Re: Drutex opinie

Postautor: KOTT >   09 cze 2014, 16:28

Rabczak pisze:Kwestia poczytania obiektywnych dnaych . To jedno. Drugie – jak już sugerować się forami to trzeba przeczytać kilkadziesiąt jak nie kilkaset opinii. U mnie tak było, skusiłem się na drutexy i nie żałuję.


Co Pan rozumie przez dobre okna ? albo inaczej co Pan rozumiał przez dobra okna jak Pan kupował ?
Awatar użytkownika
KOTT
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Rabczak >   13 cze 2014, 8:56

W zasadzie dwie kwestie: brak awaryjności i to, żeby okno nie pozwalało ciepłu uciekać. Z drutexami nie mam problemu ani w jednym ani w drugim przypadku.
Awatar użytkownika
Rabczak
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Piter >   13 cze 2014, 17:53

Okna Drutex Świetne są jestem pewien ,że to najlepsze okna jak mówi reklama .Komu Komu bo idę do domu ?Jedyna taka okazja .Najniższe ceny .Japońska Jakość .Jedyna taka okazja .Ci co kupili się nie zawiedli i kupują na zapas .O fenomenie tych okien słyszeli wszyscy nawet "ślepy i głuchy "
Awatar użytkownika
Piter
 

Re: opinie o oknach M&S Słupsk i Drutex Bytów

Postautor: Magda >   02 lip 2014, 17:58

Chciałabym zwrócić uwagę, że każdej firmie (nawet tak uznanej jak Oknoplast) zdarzają się buble. A jak nie buble to beznadziejny montażysta. Ja mieszkam w Bytowie i nie zdecydowałam się na okna firmy Drutex. Wybrałam firmę M&S Słupsk. Okna zostały wstawione przez przedstawiciela - firmę Noyers z Bytowa. I to był mój największy błąd. Przez łzy niestety śmieję się,że zostałam ukarana, bo nie byłam lokalną patriotką. Okna firmy M&S wykonane solidnie, ale niestety zostały niepoprawnie zamontowane przez właściciela firmy Noyers. Serwisanci ze Słupska określili montaż jako dramat! Okna musiały zostać przemontowane, ale i tu wystąpiły błędy (np. przepianowanie skrzynek rolet). Pan Kalkowski nie poczuwa się do usunięcia usterki, mimo, że po raz drugi spaprał montaż. Serwis fabryczny umywa rączki, bo oni odpowiadają tylko za wady okien, a nie montaż. No i zostałam z problemem sama. Kilku znajomych zdecydowało się na okna Drutexu i nie żałują. A ja pluję sobie teraz w brodę. Radzę omijać firmę Noyers z daleka. Już po fakcie znalazłam wiele negatywnych opinii na jej temat w internecie, aczkolwiek pan Kalkowski bardzo skutecznie z nimi `walczy` - po prostu wyrejestrowuje się z różnych portali. Żenada!
Awatar użytkownika
Magda
 

Re: opinie o oknach M&S Słupsk i Drutex Bytów

Postautor: Kott >   05 lip 2014, 17:41

Magda pisze:Chciałabym zwrócić uwagę, że każdej firmie (nawet tak uznanej jak Oknoplast) zdarzają się buble. A jak nie buble to beznadziejny montażysta. Ja mieszkam w Bytowie i nie zdecydowałam się na okna firmy Drutex. Wybrałam firmę M&S Słupsk. Okna zostały wstawione przez przedstawiciela - firmę Noyers z Bytowa. I to był mój największy błąd. Przez łzy niestety śmieję się,że zostałam ukarana, bo nie byłam lokalną patriotką. Okna firmy M&S wykonane solidnie, ale niestety zostały niepoprawnie zamontowane przez właściciela firmy Noyers. Serwisanci ze Słupska określili montaż jako dramat! Okna musiały zostać przemontowane, ale i tu wystąpiły błędy (np. przepianowanie skrzynek rolet). Pan Kalkowski nie poczuwa się do usunięcia usterki, mimo, że po raz drugi spaprał montaż. Serwis fabryczny umywa rączki, bo oni odpowiadają tylko za wady okien, a nie montaż. No i zostałam z problemem sama. Kilku znajomych zdecydowało się na okna Drutexu i nie żałują. A ja pluję sobie teraz w brodę. Radzę omijać firmę Noyers z daleka. Już po fakcie znalazłam wiele negatywnych opinii na jej temat w internecie, aczkolwiek pan Kalkowski bardzo skutecznie z nimi `walczy` - po prostu wyrejestrowuje się z różnych portali. Żenada!


"Uwielbiam" takie wpisy na tym portalu, jedynym takim portalu wmsieci gdzie można dyskutować nt. okien bez zakładania konta, a pisać np opinie z 5-6 różnych nicków.

Pani kupiła okna MS wchodzi na forum, słodzi Drutexowi "wplątując" w to nawet Oknoplast i że mu też może coś się złego przytrafić. Z drugiej strony jak uważa Pani, że Oknoplast to taka uznana firma to dlaczego nie wybrała Pani tych okien? (cenowo to półka MS), opisuje to Pani w temacie Drutexu jak to znajomi zadowoleni. Masło maślane a raczej kolejna nieudolna krypto reklama na tym forum.
Awatar użytkownika
Kott
 

Re: Drutex opinie

Postautor: natalial >   08 lip 2014, 14:26

Ja mam w swoim domu okna z firmy Drutex model Iglo http://www.oknopex.com.pl/produkty/pcv/ ... assic.html i jestem z nich bardzo zadowolona. Poprzednio mieliśmy okna z marketu i w porównaniu z firmowymi wypadają bardzo słabo. W marketowych był problem ze szczelnością, uszczelki sparciały, nie byliśmy również zadowoleni z jakości plastiku - bardzo ciężko myło się okna i szybko ramy zszarzały. Pewnie szczelność to trochę nasza wina bo okna montowaliśmy samodzielnie, okna z drutexu zamontowała profesjonalna fimra - OKNOPEX i tutaj z oknami żadnego problemu nie mamy.
Awatar użytkownika
natalial
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Tekla >   21 sie 2014, 15:33

Ja mam u siebie okna z Oknoplastu http://luxusportal.pl/pl/wnetrza-i-wypo ... /oknoplast wedłog mnie to jedyna firma, z która warto się liczyć podczas wyboru okien
Awatar użytkownika
Tekla
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Ted. >   13 paź 2014, 19:55

Latem b.r. odwiedziłem B2B w Gdyni przy ul. Morskiej 168 celem zakupu okien firmy "Drutex". Kupiłem okna w wersji najdroższej .Po dokładnych oględzinach zauważyłem na szybach otarcia i trwałe, drobne rysy pochodzące z nieostrożnego obchodzenia podczas transportu przez pracowników ! Oczywiście w oknach brakowały wkręty przy zabezpieczeniach,kawałek uszczelki ...

Ale zanim je kupiłem podczas uzgadniania ze sprzedawcą B2B wyposażenia okien i ceny końcowej,ów pracownik okazał się osobą niekompetentną. - Gdy chciałem, aby w skrzydle okna zamontowano dodatkowy docisk pomiędzy zawiasami,zażądał po 50 zł. od każdej szt. Okazało się później,że ten element jest w standardzie. Za zamontowanie zabezpieczenia I stopnia zażądał po 25zł. od sztuki. Okazało się później,że zabezpieczenie I stopnia też "Drutex" daje gratis. W czasie uzgadniania ze mną szczegółów co chwilę gdzieś wydzwaniał i o coś się pytał.Za zamianę w oknie klamki ze zwykłej na z przyciskiem zażądano od szt.po 25zł. , gdzie taka sama klamka z przyciskiem w sklepie kosztuje 14 zł.(?!)

Jednak zaraz po dostarczeniu okien i stwierdzeniu brakujących elementów i nie funkcjonujących klamek natychmiast złożyłem reklamację w protokole odbioru. - Minęło kilka miesięcy. Teraz mamy już jesień,mimo kilkakrotnych zapytań telefonicznych : co z gwarancją ?Kiedy otrzymam brakujące elementy przy oknie ? - Sprzedawca B2B zdaje się zapomniał ,że sprzedał klientowi okna i obowiązuje go gwarancja na sprzedany towar !!! Po prostu po sprzedaniu towaru klienta ma "gdzieś"!!!
Awatar użytkownika
Ted.
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Minio >   14 paź 2014, 17:31

Gwarancję udziela producent a nie sprzedawca którego obowiązuje rękojmia 2 lata .Warto wiedzieć ,że korzystając z rękojmi rezygnuje się z gwarancji która jest zazwyczaj dłuższa .Ja uważam ,że jak wady są w produkcie to lepiej uderzać do gwaranta a nie do sprzedawcy co niema wpływu na jakość w fabryce .Niech beka prawdziwy winowajca .
Awatar użytkownika
Minio
 

Re: Drutex opinie

Postautor: oknotest.pl >   14 paź 2014, 17:59

Minio pisze:Gwarancję udziela producent a nie sprzedawca którego obowiązuje rękojmia 2 lata.


Z tym producentem, to tylko pół prawdy. Gwarancji mogą odrębnie udzielić zarówno producent, jak i sprzedawca.

Minio pisze:Warto wiedzieć ,że korzystając z rękojmi rezygnuje się z gwarancji która jest zazwyczaj dłuższa.


Warto wiedzieć, że to nieprawda!!! Do nabywcy należy wybór ścieżki reklamacyjnej gwarancja, czy rękojmia. Korzystając z jednego nie traci się uprawnień do drugiego. A od 25 grudnia 2014 korzystanie z gwarancji de facto wydłuży możliwość skorzystania z rękojmi (art 44 ust.29 Ustawy o prawach konsumenta z dnia 24.06.2014 zmieniający art 579 K.c.)
Awatar użytkownika
oknotest.pl
Bywalec
 
Posty: 44
Rejestracja: 11 maja 2012, 20:24

Re: Drutex opinie

Postautor: Ted. >   22 paź 2014, 18:54

Minio pisze:Gwarancję udziela producent a nie sprzedawca którego obowiązuje rękojmia 2 lata .Warto wiedzieć ,że korzystając z rękojmi rezygnuje się z gwarancji która jest zazwyczaj dłuższa .Ja uważam ,że jak wady są w produkcie to lepiej uderzać do gwaranta a nie do sprzedawcy co niema wpływu na jakość w fabryce .Niech beka prawdziwy winowajca .

Okna kupiłem u sprzedawcy "B2B" w Gdyni ponieważ producent nie jest sprzedawcą ,w związku z czym zauważone wady lub braki w oknach zgłaszam zgodnie z umową u sprzedawcy. Ale niestety, sprzedawca "B2B" z Gdyni klientów ma w nosie i nie dotrzymuje umowy !!! Towar sprzedany i do widzenia. Jedyna słuszna droga to zwrócić się do UOKiK o interwencję. Trwa to kilka miesięcy ,ale działa na 100%. Jest to jedyny skuteczny sposób na niezdyscyplinowanych sprzedawców.
Awatar użytkownika
Ted.
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Kris-O >   27 lis 2014, 8:46

Moim zdaniem przereklamowany producent - jak zwykle w takich przypadkach niska cena nie idzie w parze z jakością. Miałem do czynienia z oknami Drutexu sporadycznie i niestety moje doświadczenia nie są pozytywne, bo pomimo niskich cen i krótkich terminów z oknami ciągle są jakieś problemy - jak nie wieczna regulacja to dziwne przypadki - urwany zawias, rozszczelnione i parujące szyby. Być może nie wszyscy mięli takie przygody jednak teraz nie zdecydowałbym się na ponowny zakup.
Awatar użytkownika
Kris-O
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 27 lis 2014, 8:19

Re: Drutex opinie - odradzam

Postautor: grzegomonia >   23 lut 2015, 19:44

Ja kupiłem okna firmy Drutex Iglo Energy. Po dwóch dniach od zamontowania okien, za które wydałem prawie 14 tys potrzaskała mi szyba w oknie balkonowym. Szyba popękała w kilku miejscach.

Zgłosiłem ten fakt o firmy która mi okna montowała. Oni natychmiast zareklamowali wadliwe okno do firmy Drutex. Gdy z nimi rozmawiałem przedstawili mi procedurę reklamacji w sposób następujący:
- zgłoszenie reklamacji
- przyjazd pracownika firmy Drutex w celu oceny uszkodzenia
- opinia (uznanie lub odrzucenie gwarancji)

U mnie wyglądało to następująco:
- zgłoszenie reklamacji
- opinia - nieuznanie reklamacji

Nawet pracownik firmy Drutex nie pofatygował się do mnie na budowę aby zobaczyć, ocenić co się stało z szybą. Od razu wydali opinie o odrzuceniu reklamacji twierdząc, że szyba została wybita przy udziale trzeciej osoby.

Nie polecam tej firmy ze względu na niepoważne podejście do klienta odnośnie reklamacji. Wiadomo, że każdy zachwala swój produkt, obiecuję długoletnią gwarancję, serwis... i na obietnicach się kończy. Jest na rynku wiele firm, które oferują również dobrej jakości okna. Firmy Drutex nie polecam ze względu na gwarancję, której tak naprawdę nie dają. Skasowali 14 tys. zł i nie stać ich na wydanie 50 zł na paliwo dla serwisanta.

Z takimi firmami jest jak z facetami. poznaje się ich nie jak zaczynają, ale jak kończą. Drutex bardzo źle zakończył współpracę ze mną. Przestrzegam więc przed tą firmą.
Awatar użytkownika
grzegomonia
 

Re: Drutex opinie

Postautor: gosc >   25 lut 2015, 8:41

Niemożna oczekiwać przy najtańszych oknach serwisu co uznaje wszystkie reklamacje .Te okna są tak tanie ,że spokojnie możesz kupić sobie szybę u szklarza a nie szumieć w necie.
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Kuszer >   04 mar 2015, 21:32

gosc pisze:Niemożna oczekiwać przy najtańszych oknach serwisu co uznaje wszystkie reklamacje .Te okna są tak tanie ,że spokojnie możesz kupić sobie szybę u szklarza a nie szumieć w necie.


Za ceną idzie jakość. Też dziwi mnie, że ludzie biorą to co najtańsze i nie przeczuwają, że coś musi być przecież nie tak. No to nie, Polak najmądrzejszy, a później jęki na forum. Wybrałeś TAKI produkt z TAKIM serwisem to teraz się przysłowiowo bujaj. I pisze to bez ironii, szkoda tylko że tacy producenci są na rynku.
Awatar użytkownika
Kuszer
 

Re: Drutex opinie

Postautor: Gizmo >   09 maja 2015, 6:01

Kupiłem okna energy w kwietniu . Jako okna ok, niestety jakość katastrofa. Na pewno nie pelecę ich zakupu moim znajomym, ubytki okleina o serwisie nie wspomnę. Najpierw stwierdziłam nie ma uszkodzeń a potem chciał naprawiać. Na moje pytanie co jeśli nie ma uszkodzeń zapadła cisza. Pozatykają na 14 skrzydeł 9 było naprawy.
Awatar użytkownika
Gizmo
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości

cron