Drutex czy Vetrex

Na tym forum można porównywać ze sobą wielu producentów okien pcv i drewnianych.

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: mike >   12 kwie 2014, 3:25

Gość pisze:
Tadek M. pisze:Ja miałem okazję w ostatnim miesiącu porównać obu producentów .I muszę stwierdzić ,że okna Drutexu i Vetrexu pod względem wykończenia są bardzo podobne .Generalnie to tak sobie obie firmy mogłyby to i owo poprawić .Jednak biorąc pod uwagę cenę to drutex wypada znacznie korzystniej .Zdaję sobie sprawę ,że obydwie firmy są bliskimi konkurentami i nie pozwolę sobie przytoczyć argumentów sprzedawców (skrajnie innych ,lecz dotyczących tego samego) .
Cena i jakość przekonuje mnie bardziej do drutxu jednak chętnie wysłucham fachowców bo może coś przegapiłem .

Co tu porównywać, Vetrex produkuje jedne z najlepszych okien w kraju.
Wypowiadam się jako obserwator .Na razie jako obserwator. To co tu nasmarowałeś kolego ni jak nie trzyma się kupy, tu tak a tam tak nie jest OK ale jest OK, zmień dilera albo przestań brac to gówno TADKU M bo jak tak dalej to się wykończysz i będziesz podobny do okien Drutexu
Awatar użytkownika
mike
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Mar >   12 kwie 2014, 6:22

ITB pisze:
Edi pisze:Z tej dwójki bierz drutexy. Mają certyfikaty, jakościowo są ok. a przy tym nei kosztują fortuny.



Witam,

Panie Edi a jakie to certyfikaty ma Drutex , np te z nieznanego instytutu w Czechach? Akurat Vetrex każdy produkt ma przebadany w ITB Polska oraz w największym instytucie Budownictwa w Europie czyli Rosenheim do wglądu u nich na www przy każdym produkcie.

Dodatkowo okna Vetrexu bardzo dobrze wypadają w niezależnych testach eksperckich http://oknotest.pl/okna-energooszczedne ... -alphaline

Co do wyboru to niech klient odwiedzi autoryzowany salon sprzedaży Vetrex (nie punkt handlowy u nich na www jest to rozgraniczone) i punkt sprzedaży Drutex w swojej okolicy i niech sam podejmie decyzję w oparciu o argumenty, korzyści a nie o taką papkę internetową, gdzie każdy chwali swoje, a część takich "sprzedawców okien" jeszcze oczernia konkurencję.


Dodałbym jeszcze, że ktoś tu porównywał bezsensownie Dacie do Audi z tym, że w tym przypadku jest od 400 do nawet 1500 % różnicy cenowej. W przypadku Drutexu i Vetrexu to jakieś 20-30% a różnica w doposażeniu, rozwiązaniach od dane pomieszczenie, moim zdaniem też wykonaniu jest znaczna.
Awatar użytkownika
Mar
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Gość >   12 kwie 2014, 6:41

Beduin pisze:Ja bym brał Drutex. Przy odpowiednim montażu nie są ani trochę „psujne”. Za tą różnicę wynająłbym speca, który mi zamontuje. I jeszcze i tak sporo kasy zostanie.

Z G..na bicza nie ukręci nawet najlepszy szpec od montażu . A kasy zostanie tylko na chwile ,bo koszty napraw przekraczają w okresie 5-7lat koszt tej druciarni.A serwisanci czyli najczęściej my montażyści w jedną sobote potrafimy wykręcic nawet połowe tego co w tygodniu ,bez stresu i noszenia, na takich oszczędnych.A ciekawe ile wpłacili na konto?Tak trzymac
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Beduin >   24 cze 2014, 14:41

I jakoś nie mam problemu ze swoimi oknami. Nikomu tez nie dałem zarobić bo nie ma co poprawiac.
Awatar użytkownika
Beduin
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: wero-nika >   17 maja 2015, 23:35

I na czym stanęło? Mamy od prawie roku Vetrexy z http://fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/ - to autoryzowany przedstawiciel - i jestem zadowolona A właściwie byłam bo po przejrzeniu dyskusji nie wiem czy nie przepłaciliśmy zamiast brać drutexy. :(
Awatar użytkownika
wero-nika
Początkujący Okniarz
 
Posty: 8
Rejestracja: 17 maja 2015, 10:16

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Opinie >   18 maja 2015, 18:37

Jak widzę takie wpisy zamieszczone tego samego dnia w tej samej godzinie na wielu wątkach z linkiem do dostawcy to niestety wygląda słabo:
17 maja godzina 23.00 wątek „Vetrex opinie”
We Wrocławiu to samo. Braliśmy Vetrexy z http://fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/ Kultura i fachowość. I przy wyborze, i przy montażu. Polecam. :)
17 maja godzina 23.35 wątek „Drutex czy Vetrex”
I na czym stanęło? Mamy od prawie roku Vetrexy z http://fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/ - to autoryzowany przedstawiciel - i jestem zadowolona A właściwie byłam bo po przejrzeniu dyskusji nie wiem czy nie przepłaciliśmy zamiast brać drutexy. :(
17 maja godzina 23.20 wątek „Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex”
Nie ma co się tu roztkliwiać nad "grabieżą" majątku narodowego przez obcy kapitał. My braliśmy Vetrexy z http://fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/. Cenowo wielkiej różnicy nie ma. Za to jest pewność, że to pierwsza liga a nie jakieś rozgrywki podwórkowe. :)
17 maja godzina 22.41 watek „Okna pcv Wrocław”
Trzeba było Dorian iść na całość i napisać, by kamsikora85 obserwował rynek przez okno z budwaru. :) On już okna ma, tylko szuka ekipy do poprawki bo mu montaż spieprzyli. U nas okna instalowali fachowcy z http://fixokna.pl/. Ich mogę polecić.

Jak widać ten sam nick „wero-nika” i ta sama firm http://www.fixokna.pl widać całkiem sfixowali 
Marna reklama i widać słabość tej oferty Bo spam to jednak oznaka tej słabości .
Chyba mało Kto już ją wybiera tzw. oferta internetowa jednego lub dwóch sezonów na okna takie sobie z takim sobie ich dystrybutorem .
Awatar użytkownika
Opinie
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Marcin >   02 kwie 2017, 16:37

Podobno Drutex chce kupić Vetrex od francuskiej grupy Liebot .Ktoś wie coś więcej ?
Awatar użytkownika
Marcin
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Leniwiec >   24 maja 2017, 18:11

Marcin pisze:Podobno Drutex chce kupić Vetrex od francuskiej grupy Liebot .Ktoś wie coś więcej ?


Nie rób sobie jaj.
Awatar użytkownika
Leniwiec
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Montażysta >   16 wrz 2017, 8:53

Czyli według Ciebie autoryzowane salony i punkty sprzedaży mają inne okna?
Awatar użytkownika
Montażysta
 

Poprzednia

Wróć do Porównanie producentów

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron