Drutex czy Vetrex

Na tym forum można porównywać ze sobą wielu producentów okien pcv i drewnianych.

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: mike >   12 kwie 2014, 3:25

Gość pisze:
Tadek M. pisze:Ja miałem okazję w ostatnim miesiącu porównać obu producentów .I muszę stwierdzić ,że okna Drutexu i Vetrexu pod względem wykończenia są bardzo podobne .Generalnie to tak sobie obie firmy mogłyby to i owo poprawić .Jednak biorąc pod uwagę cenę to drutex wypada znacznie korzystniej .Zdaję sobie sprawę ,że obydwie firmy są bliskimi konkurentami i nie pozwolę sobie przytoczyć argumentów sprzedawców (skrajnie innych ,lecz dotyczących tego samego) .
Cena i jakość przekonuje mnie bardziej do drutxu jednak chętnie wysłucham fachowców bo może coś przegapiłem .

Co tu porównywać, Vetrex produkuje jedne z najlepszych okien w kraju.
Wypowiadam się jako obserwator .Na razie jako obserwator. To co tu nasmarowałeś kolego ni jak nie trzyma się kupy, tu tak a tam tak nie jest OK ale jest OK, zmień dilera albo przestań brac to gówno TADKU M bo jak tak dalej to się wykończysz i będziesz podobny do okien Drutexu
Awatar użytkownika
mike
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Mar >   12 kwie 2014, 6:22

ITB pisze:
Edi pisze:Z tej dwójki bierz drutexy. Mają certyfikaty, jakościowo są ok. a przy tym nei kosztują fortuny.



Witam,

Panie Edi a jakie to certyfikaty ma Drutex , np te z nieznanego instytutu w Czechach? Akurat Vetrex każdy produkt ma przebadany w ITB Polska oraz w największym instytucie Budownictwa w Europie czyli Rosenheim do wglądu u nich na www przy każdym produkcie.

Dodatkowo okna Vetrexu bardzo dobrze wypadają w niezależnych testach eksperckich http://oknotest.pl/okna-energooszczedne ... -alphaline

Co do wyboru to niech klient odwiedzi autoryzowany salon sprzedaży Vetrex (nie punkt handlowy u nich na www jest to rozgraniczone) i punkt sprzedaży Drutex w swojej okolicy i niech sam podejmie decyzję w oparciu o argumenty, korzyści a nie o taką papkę internetową, gdzie każdy chwali swoje, a część takich "sprzedawców okien" jeszcze oczernia konkurencję.


Dodałbym jeszcze, że ktoś tu porównywał bezsensownie Dacie do Audi z tym, że w tym przypadku jest od 400 do nawet 1500 % różnicy cenowej. W przypadku Drutexu i Vetrexu to jakieś 20-30% a różnica w doposażeniu, rozwiązaniach od dane pomieszczenie, moim zdaniem też wykonaniu jest znaczna.
Awatar użytkownika
Mar
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Gość >   12 kwie 2014, 6:41

Beduin pisze:Ja bym brał Drutex. Przy odpowiednim montażu nie są ani trochę „psujne”. Za tą różnicę wynająłbym speca, który mi zamontuje. I jeszcze i tak sporo kasy zostanie.

Z G..na bicza nie ukręci nawet najlepszy szpec od montażu . A kasy zostanie tylko na chwile ,bo koszty napraw przekraczają w okresie 5-7lat koszt tej druciarni.A serwisanci czyli najczęściej my montażyści w jedną sobote potrafimy wykręcic nawet połowe tego co w tygodniu ,bez stresu i noszenia, na takich oszczędnych.A ciekawe ile wpłacili na konto?Tak trzymac
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Beduin >   24 cze 2014, 14:41

I jakoś nie mam problemu ze swoimi oknami. Nikomu tez nie dałem zarobić bo nie ma co poprawiac.
Awatar użytkownika
Beduin
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: wero-nika >   17 maja 2015, 23:35

I na czym stanęło? Mamy od prawie roku Vetrexy z http://fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/ - to autoryzowany przedstawiciel - i jestem zadowolona A właściwie byłam bo po przejrzeniu dyskusji nie wiem czy nie przepłaciliśmy zamiast brać drutexy. :(
Awatar użytkownika
wero-nika
Początkujący Okniarz
 
Posty: 8
Rejestracja: 17 maja 2015, 10:16

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Opinie >   18 maja 2015, 18:37

Jak widzę takie wpisy zamieszczone tego samego dnia w tej samej godzinie na wielu wątkach z linkiem do dostawcy to niestety wygląda słabo:
17 maja godzina 23.00 wątek „Vetrex opinie”
We Wrocławiu to samo. Braliśmy Vetrexy z http://fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/ Kultura i fachowość. I przy wyborze, i przy montażu. Polecam. :)
17 maja godzina 23.35 wątek „Drutex czy Vetrex”
I na czym stanęło? Mamy od prawie roku Vetrexy z http://fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/ - to autoryzowany przedstawiciel - i jestem zadowolona A właściwie byłam bo po przejrzeniu dyskusji nie wiem czy nie przepłaciliśmy zamiast brać drutexy. :(
17 maja godzina 23.20 wątek „Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex”
Nie ma co się tu roztkliwiać nad "grabieżą" majątku narodowego przez obcy kapitał. My braliśmy Vetrexy z http://fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/. Cenowo wielkiej różnicy nie ma. Za to jest pewność, że to pierwsza liga a nie jakieś rozgrywki podwórkowe. :)
17 maja godzina 22.41 watek „Okna pcv Wrocław”
Trzeba było Dorian iść na całość i napisać, by kamsikora85 obserwował rynek przez okno z budwaru. :) On już okna ma, tylko szuka ekipy do poprawki bo mu montaż spieprzyli. U nas okna instalowali fachowcy z http://fixokna.pl/. Ich mogę polecić.

Jak widać ten sam nick „wero-nika” i ta sama firm http://www.fixokna.pl widać całkiem sfixowali 
Marna reklama i widać słabość tej oferty Bo spam to jednak oznaka tej słabości .
Chyba mało Kto już ją wybiera tzw. oferta internetowa jednego lub dwóch sezonów na okna takie sobie z takim sobie ich dystrybutorem .
Awatar użytkownika
Opinie
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Marcin >   02 kwie 2017, 16:37

Podobno Drutex chce kupić Vetrex od francuskiej grupy Liebot .Ktoś wie coś więcej ?
Awatar użytkownika
Marcin
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Leniwiec >   24 maja 2017, 18:11

Marcin pisze:Podobno Drutex chce kupić Vetrex od francuskiej grupy Liebot .Ktoś wie coś więcej ?


Nie rób sobie jaj.
Awatar użytkownika
Leniwiec
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Montażysta >   16 wrz 2017, 8:53

Czyli według Ciebie autoryzowane salony i punkty sprzedaży mają inne okna?
Awatar użytkownika
Montażysta
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: gosc >   17 sty 2018, 22:32

Montażysta pisze:Czyli według Ciebie autoryzowane salony i punkty sprzedaży mają inne okna?

Mogą mieć inne i oferować zupełnie coś innego .Wielu dealerów nieautoryzowanych oferuje tańsze zamienniki ściągając klientów na bardziej rozpoznawalną markę .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: zeszyt67 >   29 sty 2018, 12:12

Vertex
Awatar użytkownika
zeszyt67
Bywalec
 
Posty: 14
Rejestracja: 18 sty 2018, 20:34

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Marcin >   31 sty 2018, 13:57

Witam, stoje przed wyborem jak wiekszość zapewne z forumowiczów. Drutex iglo energy clasic albo vertex v76 prosze o porade które wybrac. Ceny 14 tys do 18 tys
Awatar użytkownika
Marcin
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: Olek >   20 lut 2018, 12:13

VETREX jest bardziej renomowanym producentem. Jakość produktów tej firmy jest regularnia badana w najbardziej prestiżowych jednostkach badawczych z branży tj. w Instytucie badawczym w Rosenheim w Niemczech oraz w Polsce przez ITB - Instytut Techniki Budowlanej. Między innymi ilość informacji potwierdzających jakość tych produktów spowodowała, że Vetrex znajduje się na 1 miejscu w rankingu firm portalu branżowego Oknotest.pl.

Drutex natomiast bada swoje produkty w Instytucie badawczym w Czechach, który nie jest poważanym instytutem. Krąży nawet niechlubna opinia, że firmy, które chcą uzyskać dobre wyniki badań kupuję je w tym instytucie za pieniądze.

Jeśli chodzi o jakość produktów, wyposażenie i obsługę posprzedażową np. serwisową to zdecydowanie Vetrex występuje tu jako producent Premmium.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Olek
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: gosc >   20 lut 2018, 19:35

Vetrex to firma z 100% kapitałem francuskim .Niestety kilka lat temu firma ta została sprzedana .Drutex to firma dyskusyjna.Jednak należy wiedzieć , żę kupując okna vetrexu wysyłamy naszą kasę do Francji :( Jest tyle dobrych polskich firm poza vetrexem, kture będą wdzięczne za zakup ich produktów przez Polaków.
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: gość >   22 lut 2018, 15:38

Panu powyżej spod znaku Oknoplast dziękujemy.
Awatar użytkownika
gość
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: gość >   22 lut 2018, 15:43

Jako patriota bardziej zasłużysz się dla narodu, gdy zapoznasz się ze słownikiem języka polskiego.
Pisać "ktury" to nie przystoi nawet sprzedawcom na bazarze.

Doradztwo techniczne zostaw ekspertom, ktÓrzy opierają swoje wypowiedzi na danych technicznych i badaniach, nie na farmazonach.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
gość
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: gosc >   22 lut 2018, 18:59

Powszechnie wiadmo, że vetrex traci rynek stąd ten zmasowany spam, a ich dealerzy już handlują czym innym spod lady .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: gość >   23 lut 2018, 8:09

Cieszę się, że klienci kierują się własnymi korzysciami przy zakupie okien (co widać w komentarzach).Zosstawiając z boku ten pseudo-patriotyczny spam, który nie wnosi nic do porównania parametrów i właściwości użytkowych okien zarówno Drutexu jak i Vetrexu.

Ja porównywałbym tu model V82 zamiast V76... wydaje się, że jest znikoma rożnica w cenie natomiast konstrukcja V82 jest konstrukcją szerszą w zabudowie i bardziej energooszczędną. V76 to nowość i w początkowej fazie sprzedaży może mieć to wpływ na cenę.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gość
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: gosc >   23 lut 2018, 8:20

Drutex ma to samo tylko znacznie taniej :)
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Drutex czy Vetrex

Postautor: gość >   23 lut 2018, 13:22

Planuję kupić okna i chciałbym trochę więcej informacji niz tylko stwierdzenie "to to samo". Czy mógłbym porównać poszczególne elementy okna?

Mam tu na myśli profile, okucia, szyby, wyposażenie i właściwości użytkowe? Mógłbyś porównać jeszcze parametry tych dwóch producentów i podać jakieś źródło z badaniami, żeby poprzeć swoją tezę? Wówczas może przekonam się do zakupu.
Awatar użytkownika
gość
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Porównanie producentów

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron