Dobroplast opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Dobroplast opinie

Postautor: angelside >   09 sty 2012, 13:35

Opinie na temat jednego z największych producentów okien w Polsce, Dobroplast.
Awatar użytkownika
angelside
Administrator
 
Posty: 91
Rejestracja: 09 sty 2012, 12:23

Re: Dobroplast opinie

Postautor: klient >   24 sty 2012, 8:06

Nie mogę się doprosić o naprawe okna w ramach gwarancji, okno wypadło u góry i teraz nie dolega w narożniku, boje się że wypaczą się ramy. Sprzedawca mówi że to nie podlega gwarancji, co o tym sądzicie?
Awatar użytkownika
klient
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Rudy_monter >   01 lut 2012, 17:23

Okno nie posiada elementarnej funkcji - blokady błędnego położenia klamki - temu wychodzą takie kwiatki. Dostawca będzie na pewno zwalał na złe obsługiwanie okna ;)
Awatar użytkownika
Rudy_monter
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: kobitka >   06 lut 2012, 17:54

:) Okna jak narazie do bani dosłownie!!!
Zamontowane 27 grudnia,dzis mamy 6 luty a okna ciekna paruja i bez szmatki na prapecie ani rusz!!!!Ścieka az na panele kapie jakaś masakra :(
Pomijam to że 14 dni po montażu ,szczeliła szyba na długosc 15 cm ,zgłosiłam reklamacje ,ale trzeba czekac!!!
Awatar użytkownika
kobitka
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: kama >   10 lut 2012, 15:02

ja jestem jak najbardziej zadowolona z okien dobroplastu śa bardzo ładne i w 100% moge polecić okna które produkuje fabryka dobroplast. Naprawde są warte swojej ceny.
Awatar użytkownika
kama
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: kajecik >   10 lut 2012, 15:09

NIEZGADZAM SIE Z OPINIA POPRZEDNIKÓW . KUPIŁAM OKNA PONAD ROK TEMU , BYŁY TEŻ I DUŻE OKNA BALKONOWE . PROFIL ŁADNIE WYGLĄDA , OKNA SPRAWUJĄ SIĘ DOBRZE NIE MAM ŻADNYCH ZASTRZEŻEŃ.
I KASOWO TEŻ FAJNIE BO ZAOSZCZĘDZIŁEM DOSYĆ SPORO . SPOKOJNIE POLECAM .
Awatar użytkownika
kajecik
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: woszke >   15 maja 2012, 15:38

U mnie działają dobrze, były małe problemy i myslalem ze trzeba będzie prostować ale obyło się bez, okna są i dobrze "pracują" ;)
Awatar użytkownika
woszke
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: laskom >   19 lip 2012, 13:37

mam dobroplasty od 2 lat i nie miałem z nimi żadnego problemu, ciesze się że nie przepłaciłem u innych
Awatar użytkownika
laskom
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: monter >   20 wrz 2012, 18:46

Okna jak każde inne nic cudownego ale dobrze zamontowane są ok
Awatar użytkownika
monter
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Greg >   18 lis 2012, 22:02

witam
Awatar użytkownika
Greg
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Greg >   18 lis 2012, 22:53

Witam
Mam zamontowane Okna Dobroplast Encore z pakietem 3 szybowym.
Niestety jak narazie nie mogę powiedzieć wiele dobrego, ale od początku miałem wymieniane 3 okna , dwa 2 skrzydłowe , jedno 3 skrzydłowe, oraz drzwi balkonowe.
Według mnie chyba nie ma żadnej kontroli jakości u tego producenta, okna przyjechały zabrudzone więc nie zauważyłem, że ramka między szybowa jest zabrudzona (brązowe plamy), brak kołeczka (zaślepki) w ramce międzyszybowej, odprysk ze szkła lub pęknięcie w środkowej szybie długości ok 1 cm, uszkodzone mechanicznie ramy w jednym z okien (powstały przed montażem szyb - listwy trzymające szyby nie noszą śladów uszkodzenia). Może ktoś powiedzieć że to tylko estetyka i nie wpływa na użytkowanie ale nie są to jedyne usterki w nowych oknach.
Po montażu okazało się że klamki w oknie 3 skrzydłowym są na różnych wysokościach, w pionowych słupkach ramy wkręcone wkręty wystają w różnym stopniu lub są tak wkręcone że plastik pod nimi pęka, inne skrzydło podczas zamykania dziwnie przesuwało się na boki okazało się po którymś z kolei demontażu że brakuje wkręta mocującego okucie do ramy ( nie wiem czy tylko jednego) .
Przyszły chłody i okazało się że przez drzwi balkonowe wieje od strony zawias ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem że okucie nie dostaje do elementu zamontowanego w ramie (od zewnątrz można wcisnąć ramę do środka nie jest niczym zablokowana - zamknięta), drzwi są wyposażone w zabezpieczenie antywłamaniowe WK1 ale jego elementy chyba też zamontowano w nieodpowiednich miejscach.
Złożyłem reklamacje i czekam, zobaczymy co z tego wyniknie.
Gdyby ktoś był ciekaw mam zdjęcia.
Nie jestem fachowcem i nie znam się na stolarce okiennej więc opis może trąci amatorką ale opisałem najlepiej jak umiałem zauważone nieprawidłowości.
Według mnie gdy w każdym z trzech okien i jednych drzwiach występują jakieś usterki to będę odradzał każdemu zakup takiej stolarki.
Awatar użytkownika
Greg
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Grzegorz19701 >   30 lis 2012, 14:57

nie jest to cud natury,najwyższa półka,ale okna dobrze zamontowane zawsze będą służyć długo i dobrze.
Awatar użytkownika
Grzegorz19701
Bywalec
 
Posty: 20
Rejestracja: 28 lis 2012, 19:47

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Kasik >   12 gru 2012, 8:13

Jednaj znacznie podrożały i teraz już ich raczej nie kupię
Awatar użytkownika
Kasik
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: OKNA SKROJAN >   15 lut 2013, 18:46

Witam, często przyglądam się opiniom na temat okien i drzwi przeróżnych producentów a m.in. firmy dobroplast. I zauważam jeden fakt na który rzadko opiniodawcy zwracają uwagę. Mianowicie, najczęściej obwiniają za wady zakupionych okien producentów tych że okien. W większości przypadków wynika to niestety z nie do końca uczciwych praktyk ekip monterskich-sprzedawców które chcąc zachować twarz przed klientem i dobrą opinię o firmie winę za usterkę, wadę zrzucają na producenta. Niestety takimi barwami malowana jest ta rzeczywistość. Piszę te wnioski z doświadczenia Rodzinnej Firmy którą prowadzę z Tatem od 15 lat. Często zdarza się nam że dzwonią lub przychodzą klienci innych firm montujących okna i proszą o pomoc w naprawie usterki czy wady okna ale w większości przypadków są to wady wynikające z nieumiejętnego wykonania montażu okien czy też drzwi. Firmy często po otrzymaniu zapłaty nie kwapią się do tego by zadbać o klienta i jego zadowolenie, a najprostszą drogą jest zrzucenie wszystkiego na producenta, oczywiście nie sądzę że to dotyczy wszystkich reklamacji. Zdarzają się i oczywiście wady wynikające z złego transportu, ktoś nie dopatrzył wady na hali produkcyjnej. A propos firmy "dobroplast" biorąc pod uwagę czynnik ludzki-czyli jesteśmy ludźmi i możemy czegoś nie zauważyć itp. i to że firma produkuje w sezonie 8 tysięcy sztuk okien dziennie i produkuje okna do 11 krajów to uważam że skala uchybień ze strony firmy jest naprawdę znikoma. Myślę też że firma która szanuje klienta i zależy jej na szczerej opini umie przyznać się do błędu i zrobić bardzo wiele żeby tę usterkę czy wadę usunąć ku zadowoleniu klienta w porozumieniu z producentem. Pamiętam, też się kiedyś uczyliśmy :) i zdarzało się czegoś nie dopatrzeć ale, trzeba umieć wyciągnąć wnioski z danej lekcji i wesprzeć też klienta kiedy jest problem. Współpracujemy z firmą dobroplast od 8 lat i uważam że produkują naprawdę wysokiej jakości okna w rozsądnej cenie (mam u siebie w kamienicy 44 okna od nich już 5 rok i bez usterek), większość firm konkurencyjnych mówi że to szajs nie okna...bo co mają powiedzieć? Że tylko oni mają najlepsze okna i są najlepsi na rynku i są bezbłędni itp. trochę zaleciało Narcyzmem :) Argumentacja trochę jak dla mnie baśniowa. Ja argumentuję takim firmom tak : Okna Szkoła w Olszynie Lubańskiej 80 szt. 4 rok. zero reklamacji, dwie regulacje, okna przychodnia Mirsk i Rębiszów jedna reklamacja i jedna regulacja. Dobrych oraz kompetentnych firm sprzedających i montujących jest jeszcze trochę na rynku. Pozostałym życzę wytrwałości i chęci do uczenia się na własnych błędach oraz dbania o klienta bo: 1 zadowolony klient przyprowadzi Wam 2 kolejnych a 1 niezadowolony wyrzuci swoją frustrację 20 innym osobą- Waszym potencjalnym klientom. Pozdrawiam SKROJAN
Awatar użytkownika
OKNA SKROJAN
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Doka >   18 lut 2013, 10:59

Ale nie możesz przyrównywać małych zakładów do masowej produkcji. Pamiętaj o efekcie skali. Jeżeli taka duża firma produkuje miesięcznie tyle okien co mała w rok, albo lepiej to margines błędu się zmienia. Stąd łatwiej o wpadki. Dlatego dobra firma, to taka, która dba o serwis, bo nawet w przypadku jakiś usterek jest w stanie uratować sytuację. Od tego jest też gwarancja.
Awatar użytkownika
Doka
Bywalec
 
Posty: 26
Rejestracja: 20 lis 2012, 22:29

Re: Dobroplast opinie

Postautor: merctedes >   20 mar 2013, 9:41

moja opinia co do okien dobroplast jest taka: czego można się spodziewać po najtańszych oknach na rynku? ano dużo nie. Tak jak to z najtańszymi produktami bywa, mogą one służyc dobrze wiele lat a mogą nie służyć. Taka już specyfika najtańszych okien na rynku, ale i w ogóle najtańszych rzeczy.
Awatar użytkownika
merctedes
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: OknaF >   21 mar 2013, 12:31

Trochę lat już z nimi współpracuje, co do jakości to są różne teorie, i są one napewno w jakimś stopniu prawdziwe, ale jednego nie można im zarzucić - jak coś zrobili źle np jest wadliwa szyba, czy rama, to nawet nie dochodzą co i jak tylko na następny transport przyjeżdża element reklamacyjny. Co prawda trzeba go wymienić we własnym zakresie, ale jednak nie trzeba się użerać z producentem co do zasadności reklamacji.
Awatar użytkownika
OknaF
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Doka >   25 mar 2013, 12:59

Przynajmniej customer service jest. Jaki jest to już inna kwestia. Swoją drogą to niezły marketing nawet przy zdarzających się częściej wpadkach. Wystarczy założyć taką masową, ale dobrą gwarancję i klient tez nie powinien narzekać.
Awatar użytkownika
Doka
Bywalec
 
Posty: 26
Rejestracja: 20 lis 2012, 22:29

Re: Dobroplast opinie

Postautor: lilka >   25 lip 2013, 12:01

nie wiem o co chodzi innym ale jeśli wyceniając okna Dobroplastu i innych firm różnica wynosiła ok 1000zł :o mniej to je wzięłam i nie żałuję , okna są w porządku ale ważniejszy jest dobry montaż bo potem zwalają winę na złe okna a nie spaprany montaż
Awatar użytkownika
lilka
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Mariusz >   26 sie 2013, 9:50

Zdecydowanie odradzam zarówno okna z Dobroplast jak i wogóle kontakt z tą firmą. Jeśli ktokolwiek ceni sobie własne zdrowie, nie chce mieć zszarganych nerwów i wyrzucać pieniędzy w błoto, powinien wszelką ofertę Dobroplastu omijać szerokim łukiem. W maju br. złożyłem zamówienie na 16 okien do budowanego domu i nie mam ich po dziś dzień, a mamy 26 sierpnia. Po pierwsze nierzetelny dostawca firma DAR-BUD Dariusz Frej z Olsztyna, zgarnęła kasę za zaliczkę. Jak był ustalony termin dostawy, to gość zadzwonił że wypadło mu w rodzinie wesele o którym zapomniał. Za tydzień miał pogrzeb (!), a kolejny termin nie został dotrzymany bo fabryka przysłała nie te okna co były zamawiane. Zadzwoniłem do fabryki a tam mówią mi, że zamówienie do nich trafiło dopiero wczoraj i będzie zrealizowane około 20-go lipca. Zacisnąłem zęby i czekam - 20-ty minął okien nie ma. Dzwonię ponownie do Dobroplastu a Pani mówi że zamówienie jednak nie poszło do produkcji, bo DAR-BUD nie wpłacił wcześniej pełnej zaliczki. To się kobiety pytam "co dalej?". Dostałem odpowiedź że teraz wpłynęła dopłata do wcześniejszej zaliczki i okna będą wyprodukowane.... ale na 23-go sierpnia !!!! Wściekłem się, ale co miałem zrobić? Pani zapewniła mnie że na pewno okna będą na budowie najpóźniej 23-go sierpnia, więc zacisnąłem zęby (jeszcze bardziej) i czekałem. Oczywiście okna nie dotarły - transport miał być z fabryki Dobroplastu. Próbowałem wyjaśnić sprawę bardziej oficjalnie i wysłałem mail na dobropolast@dobroplast.pl oraz przez formularz kontaktowy z ich strony. Niestety nie doczekałem się żadnej reakcji - totalna zlewka - nikt się nie odezwał przez ponad tydzień ani mailowo ani telefonicznie.
Podsumowując nie polecam Dobroplast, a wręcz odradzam. Dostałem dwukrotnie kłamliwe zapewnienia z fabryki o dacie wyprodukowania i dostawy okien, a okna wogóle nie trafiły do produkcji.

Powtórzę jeszcze raz - jeżeli ktokolwiek ceni sobie spokój i zdrowe nerwy, niech daruje sobie Dobroplast. Na moim przykładzie widać, ze problemy z nimi zaczynają się już na etapie kupna, a patrząc co piszą inni, widać w trakcie użytkowania ich produktów będzie tylko gorzej :-(
Awatar użytkownika
Mariusz
 

Następna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość