Dobroplast opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: Dobroplast opinie Dobroplast to dziady, dziady i jeszcze

Postautor: tomek_waw >   24 lut 2016, 13:50

Szyby same nie pękają!!!
Według mnie i słusznie, że odrzucili reklamacje. Każdy producent by tak zrobił. Szyba to akurat element w oknie, który jest najbardziej kruchy i narażony na uszkodzenia- zwłaszcza te z winy użytkownika.
A poza tym jakie masz okna dobroplastu? Skoro od developera to zakładam, że najtańsze z najgorsza szybą tzw. okna inwestycyjne, wiec sie w sumie nie dziw - pretensje miej do dewelopera.
Ja mam okna Prime Dobroplastu w zestawie 3 szybowym z szybą 0,5 i jest bardzo dobrze. Szczelne, mało ciepła ucieka.
Awatar użytkownika
tomek_waw
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: gość >   07 paź 2016, 9:05

Powiem tak ŻAL, Sprzedaje tych okien dużo i maja mnie gdzieś,zamówione bylo sporo okien,były dwie dostawy a przeoczyli jedno ważne zamówienie poprostu porażka,okna nie ma i nikt nie potrafi powiedziec czemu,pani z biura powiedziala ze zapomieli,klient mnie wyzywa, a panie z biura ze teraz nie dowioza bo nie ma nic w ta strone,i nie ma minimum logistycznego,krew czlowieka zalewa bo minimum bylo i zapomieli zaladować okna do dwoch transportów,a żeby bylo tego mało jade do pracy po 4 dniach od rozmowy a tu samochód dobroplasu jedzie przedemna, k...wa nikt nie mogł dorzucic okna 100cmX100cm obsługa porażka nikt nie jest łaskawy pomóc, mówią że oddzwonią i cisza. Odsyłają co chwila do innej osobu że niby ona pomoże. Czas zakończyć współpracę.
Awatar użytkownika
gość
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: wrobiony >   07 gru 2016, 10:38

Witam
Post piszę ku przestrodze wszystkich mających zamiar kupna okien Dobroplastu. Niestety ale jestem użytkownikiem tego badziewia od 11 lat (okna były zakupione w 2005). do trzech lat praktycznie nie było żadnych problemów, po trzech pojawiły się drobne nieszczelności. oczywiście zgłaszałem to do punktu gdzie je zakupiłem. Przez dwa lata okna były regulowane oraz były montowane dodatkowe zawiasy, które miały na celu dociągnięcie ramy do ościeżnicy i wyeliminowanie szczeliny. Prawdziwa gehenna zaczęła się mniej więcej po 5 latach użytkowania (kiedy skończyła się gwarancja), okna niesamowicie sie powypaczały i poskręcały, szczeliny pomiędzy uszczelką a ościeżnicą w drzwiach balkonowych wynoszą około 6 mm. Dodam tylko że żadnymi uszczelkami uszczelnić sie tego nie da, pozostaje chyba tylko na stałe je zaasilikonować. Po upływie gwarancji dzwoniąc do producenta otrzymałem taką informację: "to co pan myśli że okna kupił pan na 100 Lat?". Czyli decydując się na zakup tych okien musisz sie liczyc że trzeba je wymieniać co około 5 lat.
Dodam jeszcze że szwagier kupił te same okna rok po moim zakupie i problem ma ten sam.
Awatar użytkownika
wrobiony
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Andrzejek40 >   22 mar 2017, 14:33

A ja polecam Oknoplast. Niezawodne, bezpieczne a przede wszystkim stylowe i wytrzymałe.

http://akpedrill.pl/
Prowadzę swoją stronę internetową: http://manexdom.pl
Awatar użytkownika
Andrzejek40
Bywalec
 
Posty: 40
Rejestracja: 29 gru 2016, 11:48

Re: Dobroplast prime- opinie

Postautor: 3-letni użytkownik >   26 mar 2017, 22:24

3-letni użytkownik
okna prime- nie polecam , więcej-odradzam,zdecydowanie.
Awatar użytkownika
3-letni użytkownik
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Andrzejek40 >   31 mar 2017, 9:46

Ja nie byłem zadowolony z ich okien... Ceny za wysokie a jakość niezadowalająca. Jestem na nie.
Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany produktami z wyższej półki to zapraszam na http://technodom.com.pl. Miła obsługa, duży wybór i ceny bardzo przystępne.
Prowadzę swoją stronę internetową: http://manexdom.pl
Awatar użytkownika
Andrzejek40
Bywalec
 
Posty: 40
Rejestracja: 29 gru 2016, 11:48

Re: Dobroplast opinie

Postautor: misio >   29 cze 2017, 14:18

Totalna porażka
nie dotrzymują terminów.
po miesiącu od wpłaty zaliczki pani wielka KIEROWNIK pyta kto mi gwarantował, że w miesiąc od wpłacenia 100 % przedpłaty dostarczą mi 3 sztuki drzwi !!!!
Kpina nie firma
Dodam, że przez ładnych kilka lat sprzedaliśmy trochę tego gówna !!!!
Totalne olewanie klienta
Odradzam badziewiarzy !
Partacze i tyle
Awatar użytkownika
misio
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Krystyna1050 >   13 lip 2017, 10:32

o kurcze a już chciałam zapoznac się z ich ofertą :(
Awatar użytkownika
Krystyna1050
Bywalec
 
Posty: 12
Rejestracja: 12 lip 2017, 11:46

Re: Dobroplast opinie

Postautor: roman >   31 lip 2017, 13:27

Ja mam okna Vidok i bardzo je polecam. Są energooszczędne i bardzo wygodne w użytkowaniu. Nie dalem bardzo drogo, okna zamawialem, firma jest z okolic Rzeszowa, jak będziesz mieć dobre okna i ich uszczelnienie, żadne ciepło nie będzie uciekać
Awatar użytkownika
roman
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: masakra >   10 paź 2017, 19:52

Nie polecam tego badziewia, miesiąc po gwarancji rozszczelnione szyby (zaparowane wewnątrz) 5 sztuk z 12 , a miała być ciepła ramka :lol: :lol: :lol: :lol: szmelc jakich mało.....teraz reklama....NIE KUPOWAĆ !!!! W Gorlicach omijać szerokim łukiem przedstawicieli
Awatar użytkownika
masakra
 

Poprzednia

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości

cron