Dobroplast opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: Dobroplast opinie

Postautor: AGNIESZKA OŚWIĘCIM >   10 lis 2013, 12:31

Zamontowałam okna z dobroplastu w całym domie po dokładnie 5 latach i 4 miesięcy jeden z pakietów szybowych w oknie rozszczelnił się a po kolejnych 4 miesiącach kolejne dwa okna w tym balkonowe.Jestem zawiedziona tymi oknami gdyż podejrzewam że po 6 latach będę musiała wymienić wszystkie okna.Dobroplast olał mnie tak krótko mówiąc s tak więc informuje was abyście nie wierzyli przy kupnie tych okien sprzedawcom że to super okna ja jestem żywym dowodem że to najgorszy szajs na rynku .Okna na tą chwile są zaparowane wewnątrz między szybami wyglądają jakby były brudne.Jeżeli jest ktoś zainteresowany to wyślę na e-mail zdjęcia tych okien lub zapraszam do oglądnięcia do Oświęcimia gdzie jest mój dom .Mój e-mail agnieszkakulka@poczta.fm Nie jestem jakimś przedstawicielem tylko zawiedzionym klientem ,oszukanym.
Awatar użytkownika
AGNIESZKA OŚWIĘCIM
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Mati >   10 lis 2013, 17:33

AGNIESZKA OŚWIĘCIM pisze:Zamontowałam okna z dobroplastu w całym domie po dokładnie 5 latach i 4 miesięcy jeden z pakietów szybowych w oknie rozszczelnił się a po kolejnych 4 miesiącach kolejne dwa okna w tym balkonowe.Jestem zawiedziona tymi oknami gdyż podejrzewam że po 6 latach będę musiała wymienić wszystkie okna.Dobroplast olał mnie tak krótko mówiąc s tak więc informuje was abyście nie wierzyli przy kupnie tych okien sprzedawcom że to super okna ja jestem żywym dowodem że to najgorszy szajs na rynku .Okna na tą chwile są zaparowane wewnątrz między szybami wyglądają jakby były brudne.Jeżeli jest ktoś zainteresowany to wyślę na e-mail zdjęcia tych okien lub zapraszam do oglądnięcia do Oświęcimia gdzie jest mój dom .Mój e-mail agnieszkakulka@poczta.fm Nie jestem jakimś przedstawicielem tylko zawiedzionym klientem ,oszukanym.


Opinii na temat tej firmy jest wiele w tym taka ,że to tanie okna .
Nie rozumiem czemu krzyczysz jeśli pakiety rozszczelniły się po upływie gwarancji ?
Na tyle są obliczane aby wytrzymać gwarancję .
Po prostu skończyła się gwarancja i musisz zacząć ponosić koszty eksploatacji sama .Tak to już jest .Niema tanio i dobrze ,za wszystko co tanie płaci z nawiązką .


Moim zdaniem nie zostałaś oszukana bo zapłaciłaś odpowiednio mniej niż za bardziej renomowane ,a tym samy droższe okna .
Odnośnie argumentów sprzedawcy co sugerował ,że okna są super to z pewnością miał na myśli super ofertę cenową .
Takich sprzedawców jest wielu co argumentują :
"okno to okno liczy się cena"

"Panie po co przepłacać przecież się otwierają zamykają mają takie same parametry szyb " ,

"Szanowna Pani Nasze okna są super jakości i tańsze bo nie płaci się za kosztowną reklamę " lub

"Nasze okna są takie same na bo na tych samych profilach lecz taniej bo my mamy mniejsze koszty utrzymania niż drogie salony konkurencji "

"Nasze okna są tańsze ba mamy większą fabrykę i szef chce dokopać KONKURENCJI "

Tak czy siak niska cena zawsze kusi ,a jej uzasadnienie zawsze się znajdzie i nigdy nie będzie to niska jakość . Tylko jeden z powyższych argumentów lub podobny .
Kto się przyzna nawet sam przed sobą ,że jest kutwa i otacza się zazwyczaj tylko najtańszymi przedmiotami ?
Jaka cena taka jakość , a tym samym ,żywotność produktów ,smak ,zapach ,wygląd ,prestiż itp.
Awatar użytkownika
Mati
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: hers >   06 gru 2013, 9:33

Nie polecam nikomu okien Dobroplastu!!!!!! Wybór okien od tego producenta okazał się totalną klapą!
Awatar użytkownika
hers
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: edodek123 >   12 sty 2014, 20:52

Opinię o oknach trzeba wydawać w trzech aspektach.
1. Producent
2. Montaż
3. Własnosci termiczne (izolacyjnosć)
Ad. 1 Wielka firma ostatnio kupiona przez Szwajcarów, co swiadczy o jej renomie.
Ad. 2 Dla użytkownika sprawa najważniejsza. Co z tego, że okno najlepsze na rynku, a montaż fatalny i mówi się, że okna Dobroplastu są złe. Trzeba wybierać sprawdzoną firmę montażową, najlepiej Dobroplastu gwarantującą dobrą jakosć.
Ad. 3 Mało kto zwraca uwagę na "izolacyjnosć" okien czyli współczynnik przenikania ciepła okna "Lamda" Im mniejszy tym lepsze okno. Ja mam okna Encore o wsp. 0.76. (całego okna), pakiet 3 szybowy wsp. 0,5. Okno to ma najlepszy stosunek własciwosci termicznych do ceny. I to okno polecam. Mam je 2 lata zmontowane przez monterów Dobroplastu. Żadnych usterek. rewelacyjne "trzymanie" temeratury. Oczywiscie jest to okno dwukomorowe, trzyszybowe, cenowo porównywalne z tradycyjnymi jednokomorowymi o dwa razy lepszej izolacyjnosci, czyli przez te okna "ucieka" dwa razy mniej ciepła.
Awatar użytkownika
edodek123
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Ska >   22 lut 2014, 18:02

I myślisz, że dostaniesz premię za takie pochwalne posty na temat okien, które sprzedajesz? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I od kiedy Dobroplast montuje okna?
Awatar użytkownika
Ska
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: AndyC >   24 kwie 2014, 10:19

hmmm to jest pytanie... czy korzystać z takich firm co są tańsze czy może z Oknoplastu czy innych takich droższych.
Jak Wy uważacie forumowicze?
Awatar użytkownika
AndyC
Bywalec
 
Posty: 18
Rejestracja: 15 paź 2013, 12:35

Re: Dobroplast opinie

Postautor: dario >   15 maja 2014, 19:43

Zajmuje sie oknami 12 lat i jak czytam opinie ludzi nie majacych pojecia o oknach to mnie trafia. Ludzie konkurencja na rynku oraz normy spowodowały że okna praktycznie są takie same . moja firma montuje okna na systemie veka , alluplast i dobroplast i wiece co jedna cholera róznicy miedzy systemami praktycznie nie ma. Ludzie myslą że veka jest najlepsza - g...o prawda jest taka sama jak inne okna. Jak sie zamawia okna to nie system jest wazny tylko montarzyści. Prawidłowo zamontowane okno wszystko jedno której firmy bedzie działac przez wiele wiele lat. Okucia tak - to jest wazniejsze niż profil . I jak kupujecie okna na to zwróćcie uwagę - w\g mojego doswiadczenia najlepsze jest okucie Aubi . A wady fabryczne sa wszedzie zawsze sie zdażają i vece i aluplascie i dobroplascie , i jak kupicie okna w sprawdzonej firmie to na pewno da sie sprawe załatwić i to szybko
Awatar użytkownika
dario
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: KOTT >   16 maja 2014, 6:26

dario pisze:Zajmuje sie oknami 12 lat i jak czytam opinie ludzi nie majacych pojecia o oknach to mnie trafia. Ludzie konkurencja na rynku oraz normy spowodowały że okna praktycznie są takie same . moja firma montuje okna na systemie veka , alluplast i dobroplast i wiece co jedna cholera róznicy miedzy systemami praktycznie nie ma. Ludzie myslą że veka jest najlepsza - g...o prawda jest taka sama jak inne okna. Jak sie zamawia okna to nie system jest wazny tylko montarzyści. Prawidłowo zamontowane okno wszystko jedno której firmy bedzie działac przez wiele wiele lat. Okucia tak - to jest wazniejsze niż profil . I jak kupujecie okna na to zwróćcie uwagę - w\g mojego doswiadczenia najlepsze jest okucie Aubi . A wady fabryczne sa wszedzie zawsze sie zdażają i vece i aluplascie i dobroplascie , i jak kupicie okna w sprawdzonej firmie to na pewno da sie sprawe załatwić i to szybko


Ja z to jak czytam takie wpisy to mnie trafia. 12 lat pracujesz w oknach i nie wiesz, że system profilu to tylko składowa okna, jeden z kilku półproduktów, a to jak okno będzie wykonane bardzo zależy od producenta, jego maszyn, know-how, kontroli jakości, powtarzalności czy doposażenia okien. Można kupić i dobrego "Aluplasta" i straszną "Vekę".
Co do Doproplastu to proszę zamontować klientom suwankę z 3 m szer. w 2 skrzydłach na automacie albo 4 m HST a resztę okien proszę wyposażyć w okucia kryte, kontaktrony alarmowe itp ;)
Awatar użytkownika
KOTT
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: te okna to rozpacz >   09 cze 2014, 12:08

Żaluje zakupu tych okien, same problemy od poczatku, pakiet szybowy feralny, kwatery marnej jakosci, ladnie wygladaly tylko pierwsze dni po zamontowaniu. klamki popekaly po roku w domu w ktorym jeszcze nie mieszkamy, w ciagu roku dwa razy je regulowali bo skrzydla opadaly i nie domykaly sie . Byli najtansi wiec je wzielam choc ludzie odradzali , teraz widze ze chytry dwa razy traci bo nieglugo bedzie trzeba je wymienic.
Awatar użytkownika
te okna to rozpacz
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: glaca69 >   06 paź 2014, 18:20

Kupiłem okna w 2008 roku w dobrej cenie u dystrybutora na południu Polski(mieszkam w Szczyrku) i jestem z okien zadowolony, które są dobrze wykonane oraz mają nowoczesny wygląd zewnętrzny porównując niektóre okna z innych firm gdzie wygląd przypomina stare czasy.
POLECAM!!
Awatar użytkownika
glaca69
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: worldteam >   08 paź 2014, 10:35

Niedawno kupiłem okna Ovlo Classic w Składzie Okien w Bykowie k. Wrocławia. Ponieważ okna wymieniałem w mieszkaniu w bloku, zależało mi na standardowym wyposażeniu oraz w miarę dobrej jakości okien. Okazało się ze profil ten jest w podobnej cenie do profilu Drutex, ale znacznie przewyższa je jakością, trwałością oraz wyposażeniem. To spowodowało, że zdecydowałem się na profil Ovlo Classic. Teraz widzę, że wybór był celny, bo do tej pory nie mam problemu z użytkowaniem okien.
Awatar użytkownika
worldteam
Początkujący Okniarz
 
Posty: 3
Rejestracja: 08 paź 2014, 10:05

Re: Dobroplast opinie

Postautor: togier >   04 gru 2014, 17:53

Okna są do dupy,szmelc zadarmo bym niechciał,woda się leje,zimno jak cholera.
Awatar użytkownika
togier
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: TOMAS >   26 sty 2015, 10:51

Kolego trafiles na slabego sprzedawce i jemu powinienes zrobic k piora Dobroplast nie mial z Toba nic wspolnego i ciesz sie ze wogole ktos z Toba na ten temat rozmawial. Miales jakas umowe z tym panem na dostarczenie zamowionych okienek? :shock: chyba nie
Awatar użytkownika
TOMAS
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Ddarek >   09 lip 2015, 8:15

Ja mam Encore. Montowane 1.5 roku temu. Jak do tej pory tragedii nie ma... ale jest problem z regulacją jednego okna balkonowego (a okien mam sporo). Ciężko się wypowiedzieć czy inne były by lepsze, bo mam tylko te. Wiem że znajomy ma innej firmy i też miał problem z regulacją.
Czy bym je polecił? Wydaje mi się że tak, ale musiały by być montowane przez renomowaną i solidną firmę. Ja niestety wtopiłem, bo firma która mi montowała nie za bardzo przejmuje się klientem który już zapłacił. Byli raz, wyregulowali (dobrze że się przyglądałem jak to robią), do "kłopotliwego" okna powiedzieli że przyjadą później... i tyle ich widziałem. Teraz przeglądam tematy na temat regulacji (i w taki oto sposób trafiłem na to forum), mam nadzieję że uda mi się to jakoś samemu skorygować.
Awatar użytkownika
Ddarek
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Artur >   10 wrz 2015, 14:39

Witam . Ja jestem bardzo zadowolony z tych okien . 8 lat już je mam i żadnych problemów . A do tego dobra cena . Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
Artur
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Alicja >   24 paź 2015, 10:05

Od miesiąca mam zamontowane nowe okna Dobroplastu-Ovlo Classic. Wymienialam w całym domu, więc bardzo istotna była dla mnie cena, choć była niemal identyczna jak cena okien Aluplastu czy Veki
Może to trochę zbyt krótko, ale :
- okna są ładne i nowoczesne, ładny delikatnie zaokraglony profil
- są ciepłe,
- dobrze izolują hałas-mieszkam tuż przy ulicy
Zwróciłam uwagę na wcześniejsze posty użytkowników dotyczące montażu. To prawda, porządny, dobry montaż to podstawa.
Monteży, którzy u mnie zakładali okna, zostawili namiary w razie jakichkolwiek problemów. Dbają o swoją opinię i nie chcą złych komentarzy, klienta mozna łatwo stracić.
Podobnie jak jeden z użytkowników mieszkam niedalek Bielsk-Białej. Nie wiem co będzie za kilka lat, mam nadzieję, że okna będą trwałe i solidne.
Mam nadzieję,że za kilka lat moja opinia się nie zmieni, a przede wszystkim, nie będę musiała okien wymieniać
Awatar użytkownika
Alicja
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: jo22 >   24 paź 2015, 19:47

Niezle ale się uśmiałem - iglo :lol:
jak widać po wpisie tak te okna się sprzedają :lol:
Awatar użytkownika
jo22
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: jarecki >   24 lis 2015, 7:40

Każdy producent ma okna w segmencie ekonomicznym i taki produkt jest zazwyczaj masowo reklamowany np. prolux, iglo itd... i każdy z tych produktów jest w miarę tani a różnica miedzy nimi jest małą. To takie działania marketingowe - prościej ujmując: owinięcie gówna w sreberko i sprzedanie go jako cukierek;)
Awatar użytkownika
jarecki
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: MArcel_102 >   12 sty 2016, 13:18

Mam okna dobroplastu od kilku lat - zakupiłem mieszkanie z tymi oknami - ovlo classic i nie narzekam. Tylko raz się rozregulowały a tak spełniają swoje funkcje
Awatar użytkownika
MArcel_102
 

Re: Dobroplast opinie Dobroplast to dziady, dziady i jeszcze

Postautor: Wrocław >   04 lut 2016, 17:31

Zdecydowanie odradzam!!! W ciągu 2 lat szyba pękła już drugi raz. Najlepsze ze producent odmówił reklamacji w uzasadnieniu odpisujac mniej więcej tak: "nasza produkcja szyb jest taka zaawansowana ze nie pekają. więc skoro pękła to znaczy że to nie nasza wina". po prostu śmiechu warte....jakiś debil ułożył sobie taka formułke i odpisują pewnie każdemu kto ma podobne przypadki. zero odniesienia do przedstawionego przypadku. całe szczeście nasz developer się za nami ujął i wymienił szybę na własny koszt. Dobroplast to dziady, dziady i jeszcze raz dziady!!!! z checia wymieniłbym całe ich skrzydło balkonowe bo to dziadostwo.
Awatar użytkownika
Wrocław
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości