Boram opinie

Opinie o innych mniej znanych w polsce systemach profili okiennych do okien PCV.

Boram opinie

Postautor: angelside >   22 sty 2012, 14:42

Sam mało wiem na temat tego systemu, może ktoś jest bardziej obeznany?
Awatar użytkownika
angelside
Administrator
 
Posty: 91
Rejestracja: 09 sty 2012, 12:23

Re: Boram opinie

Postautor: Mariuszw >   13 lut 2012, 10:18

Post skasowany ze względu na obraźliwą treść.
Awatar użytkownika
Mariuszw
 

Re: Boram opinie

Postautor: rumun >   08 kwie 2012, 14:13

Post skasowany ze względu na obraźliwą treść.
Awatar użytkownika
rumun
 

Re: Boram opinie

Postautor: myarka >   27 lis 2012, 12:10

Post skasowany ze względu na obraźliwą treść.
Awatar użytkownika
myarka
Bywalec
 
Posty: 40
Rejestracja: 26 lis 2012, 10:46

ODRADZAM STANOWCZO

Postautor: Kasia >   25 kwie 2014, 10:53

Popieram poprzednie komentarze - najgorszy BUBEL na rynku. Wszystkie okna były krzywe, połacie dosłownie falowały przy ujęciu klamki, powypaczane, brak różnych elementów. Zakup został dokonany w HEBAL Henryka Balcerowska w Grodzisku Maz. Obecnie toczy się sprawa przed Sądem. Firmę HEBAL również stanowczo odradzam - gdy okazało się że trzeba zwrócić kasę, przestali odbierać telefony, gdy odbierali to obrzucali wyzwiskami, nie chcieli się spotkać, zignorowali Sąd Polubowny i mediatora - aż doszło do rozprawy sądowej. Sprzedają towar niezgodny z przeznaczeniem i mają fatalną opinię wśród wielu producentów. Wracając do BORAM - omijajcie ich z daleka!!! Jeśli potrzebujecie więcej szczegółów - proszę o info na tym forum. Pozdrawiam i uważajcie - wydatek związany z zakupem okien to poważna inwestycja, na lata, a nie zakup butów.
Awatar użytkownika
Kasia
 

Re: Boram opinie

Postautor: Rafał >   24 cze 2014, 12:35

Kasia,

Możesz napisać coś więcej na temat okien BORAM? Ja też u nich okna zamówiłem w kwietniu. Dostarczyli w czerwcu z podobnymi wadami o jakich Ty pisałaś. W chwili obecnej sprawę do dalszego prowadzenia przekazałem do kancelarii prawnej. Będę wdzięczny za wszelkie info.

Jeśli nie chcesz na forum, podaję maila: rafik0@wp.pl
Awatar użytkownika
Rafał
 

Re: Boram opinie

Postautor: Kasia >   22 lip 2014, 7:41

Witam, to ja zamieściłam wpis z 25.04.2014 r. odnośnie okien BORAM i PPH Hebal, gdzie te okna zakupiłam. Bardzo mi przykro, że również masz kłopoty z tymi oknami, choć kłopoty to pewnie za mało powiedziane. Ja mam już sprawę sądową w toku:( Kłamią na moją niekorzyść. Dopiero dziś zajrzałam na to forum i zobaczyłam Twój wpis. Myślę, że łatwiej byłoby nam się porozumieć telefonicznie. Próbowałam przesłać Ci mój nr telefonu na maila, który podałeś, ale konto jest zablokowane. Podaję więc mój adres: katarzyna2684@wp.pl. Napisz, prześlę Ci wtedy mój nr - podaj aktualny adres email. Widzę, że moja sytuacja powtórzyła się identycznie w Twoim przypadku - nawet datowo:(:( ja też zamówiłam w kwietniu a w czerwcu przyjechały, tyle że 3 lata temu. Proszę o kontakt, myślę, że możemy BARDZO sobie nawzajem pomóc w tej sprawie):) Ja pomogę chętnie. Pozdrawiam. Kasia
Awatar użytkownika
Kasia
 

Re: Boram opinie

Postautor: Kasia >   24 lip 2014, 6:59

Rumun, również proszę o kontakt na adres mailowy podany powyżej, może kiedy połączymy nasze siły pokażemy im, że nie będą z nas kpić:) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kasia
 

Re: Boram opinie

Postautor: Skot >   12 wrz 2014, 13:12

Nie znam jakości okien, ale znam i doświadczyłem fatalnej obsługi klienta i realizacji usługi.

Poczynając od wyceny, ktora jest niedokladna, po chwili zmieniana o 100-200 zl.
Cena za metr kwadrat nijak sie ma do ceny parapetu, zawszy była zawyżona.
Parapety metalowe również są wyceniane ze strata dla klienta.
za 70cm licza jak za metr.
za 150cm licza jak za dwa metry.
Twierdzą że nie będa się na centymetry liczyć.

Na miejscu okazuje się że podkucia są dodatkowe o czym nie bylo mowy przy wycenie.
Zniszczenia szpalet nie opisze, robia to jacys stazysci bez pojecia, kantowki powyginane.

Zlecilem kompleksowo parapety zewnetrzne, za ktore mnie policzono a normalnie jest gratis.
Oszustwo na kazdym etapie zamowienia i realizacji.
Zewnetrzne parapety tak osadzone ze woda nie splywa, zas pianka jest tylko na kancie szpalety, reka odjalem bez wysilku.
Pod spodem az do okna pusto. Porażka.

Odradzam oszustow, odradzam i jeszcze raz odradzam

Kamienne parapety dobrze zrobione ale pozostala czesc realizacji na najnizszym poziomie !
Awatar użytkownika
Skot
 

Re: Boram opinie

Postautor: angela23 >   20 gru 2015, 14:07

Ceny są teraz lepsze.
Awatar użytkownika
angela23
Początkujący Okniarz
 
Posty: 3
Rejestracja: 11 gru 2015, 14:27

Re: Boram opinie

Postautor: niezadowlony >   19 sie 2016, 20:40

Witam,

Fatalna obsługa posprzedażowa, olewają klienta. Reklamacja złożona telefonicznie w czerwcu, poprosili o maila którego wysłałem ze szczegółowym opisem, przez dwa miesiące knują i nie chcą naprawić uszkodzenia ( nie domyka się lewe skrzydło drzwi balkonowych, wystają części metalowe okucia dolnego ). Wielokrotne telefony, nikt nic nie wie i mam czekać na to aż będą mieli jakieś zlecenie w mojej okolicy. Co to jest ??? Obiecali kontakt telefoniczny , niestety zero kontaktu z ich strony.
ODRADZAM STANOWCZO TĄ FIRMĘ. Żałuję ,że zamówiłem u nich okna. Nigdy więcej okien z BORAMU!!!!

Niezadowolony
Awatar użytkownika
niezadowlony
 

Re: Boram opinie

Postautor: wkurzony >   22 sie 2016, 13:28

Prośba do innych użytkowników.
czy ktoś z państwa mógłby podesłać kartę gwarancyjną,
A dokładnie skan warunków gwarancji
Kupowałem okna w 2007 r zgodnie z ówczesnymi warunkami miałem gwarancję na laminat na 10 lat okna aura plus.
Napisałem reklamację niestety teraz firma boram twierdzi że gwarancję dają tylko na okres 2 letni i innych zastrzeżeń też sporo chciałbym porównać sobie karty gwarancyjne.
wersacze1@wp.pl
Awatar użytkownika
wkurzony
 

Re: Boram opinie

Postautor: faberas >   07 mar 2017, 19:52

a w jakim celu ci ta karta gwarancyjna?
Awatar użytkownika
faberas
Początkujący Okniarz
 
Posty: 6
Rejestracja: 19 sty 2017, 20:05

Re: Boram opinie

Postautor: Sprawiedliwy_2017 >   17 maja 2017, 17:25

Ostrzegam Państwa przed Piotrem Balcerowskim i firmą P.H.U. Hebal z Grodziska Mazowieckiego. Niekompetenty oszust, któremu wydaje się że jest bezkarny. Jego pracownicy uszkodzili drzwi firmy PORTA przy montażu a on nie poczuwa się do żadnej odpowiedzialności. Oszukuje, że jest to wada fabryczna, do tego obraża klientów w stanie upojenia alkoholowego. Nie jest to pierwsza negatywna OPINIA związana z firmą Hebal. Poniżej linki związane z poprzednimi sprawami firmy P.H.U. HEBAL

http://forum.muratordom.pl/archive/inde ... 3-p-2.html
boram-opinie-t62.html
Awatar użytkownika
Sprawiedliwy_2017
 


Wróć do Inne systemy

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron