Bimm Vetrex - Porażka

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: Paweł - Pruszków >   20 lis 2018, 19:47

Wspaniały kontakt z Panem Mikołajem do momentu montażu okien, a potem klops. W trakcie montażu okien (luty 2018 roku) okazało się, że szyna po której porusza się skrzydło okna HST jest uszkodzona - otrzymałem zapewnienie, że w ciągu miesiąca będzie sprowadzona nowa szyna i wymieniona w ramach gwarancji. Uzgodniłem z Panem Mikolajem, że wymiana nastąpi wczesnym latem, a do tego czasu szyna będzie leżała na magazynie. W trakcie kontaku w lipcu Pan MIkołaj zapewnił, że szyna znajduje się na magazynie - okazało się to kłamstwem. Szyny nie było i nie mam jej do tej pory. Jedynie co udało sie zrealizować to częściowa regulacja okien, w trakcie której okazało się, że 6 metrowe okno HST jest źle zamontowanei jedno z dwóch skrzydeł otwiera się tylko częściwo.
Reasumując: Pan Mikołaj z radością przyjął 26 tys. zł za okno HST (plus 10 tys. za resztę) i aktualnie ma wszystko gdzieś - nie odpowiada na maile a z kontaktu telefonicznego nic nie wynika.
Na tą chwilę odradzam i ostrzegam przed firma Bimm z Grodziska Mazowieckiego.
Co do okien Vetrex (to właśnie je mam zamontowane) to jeszcze nie mam zdania - możliwe, że niesłusznie oceniam montaż 6 metrowego okna HST jako partactwo, a wina leży po stronie producenta czyli firmy Vetrex (rozmiar przerósł możliwości poprawnego wykonania).
Awatar użytkownika
Paweł - Pruszków
 

Re: Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: antek443 >   22 lis 2018, 9:00

Może ktoś napisać czy to jest prawda napisana. Bardzo chciałbym poznać tą opinię.
Awatar użytkownika
antek443
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 22 lis 2018, 8:59

Re: Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: Marek1982 >   23 lis 2018, 10:20

Coraz więcej negatywów na różnych forach się pojawia .Widać to już nie to co kiedyś. Szkoda.
Awatar użytkownika
Marek1982
 

Re: Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: Olo >   25 lis 2018, 12:57

Paweł - Pruszków pisze:Wspaniały kontakt z Panem Mikołajem do momentu montażu okien, a potem klops. W trakcie montażu okien (luty 2018 roku) okazało się, że szyna po której porusza się skrzydło okna HST jest uszkodzona - otrzymałem zapewnienie, że w ciągu miesiąca będzie sprowadzona nowa szyna i wymieniona w ramach gwarancji. Uzgodniłem z Panem Mikolajem, że wymiana nastąpi wczesnym latem, a do tego czasu szyna będzie leżała na magazynie. W trakcie kontaku w lipcu Pan MIkołaj zapewnił, że szyna znajduje się na magazynie - okazało się to kłamstwem. Szyny nie było i nie mam jej do tej pory. Jedynie co udało sie zrealizować to częściowa regulacja okien, w trakcie której okazało się, że 6 metrowe okno HST jest źle zamontowanei jedno z dwóch skrzydeł otwiera się tylko częściwo.
Reasumując: Pan Mikołaj z radością przyjął 26 tys. zł za okno HST (plus 10 tys. za resztę) i aktualnie ma wszystko gdzieś - nie odpowiada na maile a z kontaktu telefonicznego nic nie wynika.
Na tą chwilę odradzam i ostrzegam przed firma Bimm z Grodziska Mazowieckiego.
Co do okien Vetrex (to właśnie je mam zamontowane) to jeszcze nie mam zdania - możliwe, że niesłusznie oceniam montaż 6 metrowego okna HST jako partactwo, a wina leży po stronie producenta czyli firmy Vetrex (rozmiar przerósł możliwości poprawnego wykonania).


Lepiej było kupić HS-a z aluminium .
Awatar użytkownika
Olo
 

Re: Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: Paweł >   26 lis 2018, 19:50

Może i aluminium by było lepsze - ale wybrałem plastik i muszę z tym żyć ;)
Co do opisanej sytuacji, to niestety prawda - w dni dzisiejszym Pan Mikołaj nie odbierał telefonu i jedynie zdawkowo odpowiedziła na mojego smesa. Sytuacja cały czas pozostaje jak w wcześniejszym wpisie.
Awatar użytkownika
Paweł
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 20 lis 2018, 17:36

Re: Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: Gość >   17 gru 2018, 15:47

antek443 pisze:Może ktoś napisać czy to jest prawda napisana. Bardzo chciałbym poznać tą opinię.

Zdecydowanie potwierdzam! My tez zostaliśmy oszukani przez pana Mikołajka
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: My opinie >   20 gru 2018, 14:16

A centrala ma to w d. Nie reaguje ?
Awatar użytkownika
My opinie
 

Re: Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: BIMM >   29 gru 2018, 13:37

Szanowny Panie Pawle.
Bardzo Pana przepraszam za opóźnienie, czekaliśmy na listwę którą już mamy i powinna jej wymiana usunąć problem.
W każdej chwili możemy do Pana przyjechać, o czy informowaliśmy, proszę podać termin dla Pana dogodny.
Dziękuje również za miłe słowa pod moim adresem co do obsługi sprzedażowej, czasami na montażu może się coś zdarzyć jak w tym wypadku wgniecenie listwy jezdnej, oczywiście to wymienimy , wyregulujemy i przejrzymy wszystkie okna a w ramach rekompensaty proponuje Panu przedłużenie gwarancji o 2 lata na okna i coroczne darmowe przeglądy przez ten okres.

Życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Z poważaniem,

Mikołaj Muszyński
BIMM
Awatar użytkownika
BIMM
Początkujący Okniarz
 
Posty: 9
Rejestracja: 16 paź 2018, 10:04

Re: Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: Paweł >   03 lut 2019, 10:07

Sytuacja wyjaśniła się - ostatecznie listwa została wymieniona a poprawka montażu HS umówiona na wskazany termin. Pan Mikołaj wyjaśnił pewne zawiłości (szkoda, że dopiero po moim wpisie) bo by wówczas z mojej strony nie było większego problemu. Aktualnie jestem zadowolony z rozwiązania problemu.
Awatar użytkownika
Paweł
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 20 lis 2018, 17:36

Re: Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: PawelDz >   11 lut 2019, 18:31

Niestety, jestem kolejnym oszukanym przez firmę BIMM!

Złożyłem zamówienie i przelałem z góry całą kwotę na poczet umowy 2 miesiące temu a BIMM do dnia dzisiejszego nie przesłało ani zamówienia ani środków do wykonawcy - firmy VETREX (potwierdzone przez centralę). Konsekwentnie byłem wprowadzany w błąd, firma unika kontaktu i odpowiedzi na postawione jej pytania. Dlatego też wypowiedziałem umowę i wezwałem do zwrotu wpłaconych środków. I zero reakcji.

Pozostaje tylko sąd!
Awatar użytkownika
PawelDz
Początkujący Okniarz
 
Posty: 8
Rejestracja: 11 lut 2019, 18:17

Re: Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: gosc >   14 lut 2019, 20:57

A sam Vetrex co na to ? Przecież jakoś powinien się poczuwać do realizacji zlecenia przyjętego przez dystrybutora któremu dał autoryzację poprzez choćby nawet umieszczając go na stronie internetowej
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: Misiek >   15 lut 2019, 16:10

Coraz gorzej i gorzej z tą siecią :( Może wycofują się polskiego rynku ? Pamiętacie Normstahla co było jak opuszczał polski rynek ?
Awatar użytkownika
Misiek
 

Re: Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: BIMM >   05 mar 2019, 4:38

Panie Pawle,
Sytuacja z Pańskim zamówieniem została wyjaśniona i okna zostaną, tak jak ustaliliśmy zamontowane 11 i 12 marca.
Bardzo przepraszam, że się Pan zdenerwował, było trochę zamieszania na przełomie roku a moi pracownicy jak zawsze po sezonie w styczniu na urlopach.
Cieszę się, że już wszytko sobie wyjaśniliśmy a ramach rekompensaty przedłużam Panu gwarancję na okna o 2 lata do 9 lat i udzielam 10% rabatu.

Serdecznie pozdrawiam,
Mikołaj Muszyński
BIMM
Awatar użytkownika
BIMM
Początkujący Okniarz
 
Posty: 9
Rejestracja: 16 paź 2018, 10:04

Re: Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: CzarnyLas >   24 cze 2019, 6:23

ZDECYDOWANIE NIE! Umowa podpisana 26 stycznia 2019 do dzisiaj nie ma okien, drzwi, nie ma pieniędzy. VETREX interweniował: efekt Muszyński składał deklaracje bez pokrycia! Nie ma z nim kontaktu ani z kimkolwiek z firmy BIMM!
Awatar użytkownika
CzarnyLas
Początkujący Okniarz
 
Posty: 9
Rejestracja: 17 cze 2019, 11:10

Re: Bimm Vetrex - Porażka

Postautor: PawelDz >   25 cze 2019, 20:13

BIMM pisze:Panie Pawle,
Sytuacja z Pańskim zamówieniem została wyjaśniona i okna zostaną, tak jak ustaliliśmy zamontowane 11 i 12 marca.
Bardzo przepraszam, że się Pan zdenerwował, było trochę zamieszania na przełomie roku a moi pracownicy jak zawsze po sezonie w styczniu na urlopach.
Cieszę się, że już wszytko sobie wyjaśniliśmy a ramach rekompensaty przedłużam Panu gwarancję na okna o 2 lata do 9 lat i udzielam 10% rabatu.

Serdecznie pozdrawiam,
Mikołaj Muszyński
BIMM


Pozwolę sobie odnieść do powyżej wypowiedzi pana Mikołaja.
FAKT 1 - nie jest prawdą, że okna zostały mi zamontowane 11 i 12 marca.
FAKT 2 - nie jest prawdą, że opóźnienie wynikało z powodu urlopów pracowników
FAKT 3 - w moim przypadku, po interwencji VETREX, okna finalnie zostały zamontowane ale o gwarancję musiałem się dopraszać kilkukrotnie a rabatu nigdy nie otrzymałem

Na podstawie moich doświadczeń, z całą stanowczością ODRADZAM wszystkim współpracę z firmą BIMM. Pan Mikołaj to kłamca i oszust!
Awatar użytkownika
PawelDz
Początkujący Okniarz
 
Posty: 8
Rejestracja: 11 lut 2019, 18:17


Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość