Aluplast Ideal 4000 opinie

Opinie o systemie profili okiennych niemieckiego producenta Aluplast.

Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: angelside >   09 sty 2012, 13:49

Proszę pisać tutaj swoje opinie na temat tego systemu.
Awatar użytkownika
angelside
Administrator
 
Posty: 91
Rejestracja: 09 sty 2012, 12:23

Re: Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: malina.x >   14 sty 2012, 19:33

mam w mieszkaniu alupalsty i jestem zadowolona, wszystko działa jak należy i co dla mnie ważne nie żółkną a mają już z 6lat ,szukam teraz okien do nowo zbudowanego domu , doradzcie mi jakie okna najlepiej kupic, czy profil aluplast będzie dobry do dużych konstrukcji np. do balkonów dwuskrzydłowych w projekcje mam az 3 takie okna? co tu wybrac, jaką firmę polecacie?
Awatar użytkownika
malina.x
 

Re: Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: kostia >   16 sty 2012, 10:40

W tej cenie nie da się chyba znaleźć nic lepszego. Bije na głowę profile znanego polskiego producenta, który zresztą starał się wzorować właśnie na aluplascie. Dobra cena ale mimo wszystko niemiecka technologia.
Awatar użytkownika
kostia
 

Re: Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: Kasia M. >   03 lut 2012, 19:36

mi sie profil podobał , dobre wyposażenie za rzeczywiście atrakcyjną cene, a współczynniki taki jak w droższych oknach, ale czy ktos jest w stanie mi powiedziec czy moge zamontowac nawietrzak w oknie kuchennym juz oczywiscie zamontowanym , czy taki nawietrzak powinno sie montowac np w kuchni ??
Awatar użytkownika
Kasia M.
 

Re: Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: mewa >   07 lut 2012, 13:23

dobry wybor
Awatar użytkownika
mewa
 

Re: Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: waldi >   04 lis 2012, 21:21

Aluplast to jeden z najpopularniejszych systemów. Bardzo dobry w rozsądnej cenie. Jesli firma dobrze wykona okno to wszystko będzie z nim ok. Spokojnie polecam



Pozdrawiam
Awatar użytkownika
waldi
 

Re: Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: Doka >   28 lis 2012, 16:21

Bardzo estetyczny profil, ale czy przy wielkościach +2m jest wytrzymały ? Szukam właśnie systemu, który wytrzyma ciężar dokładnie 2,5x2.
Awatar użytkownika
Doka
Bywalec
 
Posty: 33
Rejestracja: 20 lis 2012, 22:29

Re: Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: KLX >   14 sty 2013, 12:06

Aluplast hahaha to firma która odchodzi do lamusa profil słaby produkcja chyba od 5 lat w Polsce w Poznaniu oczywiście różnica jest taka że z 1 tony półproduktu w fabryce w Karlsruhe robią 100 metrów profilu a w Poznaniu 150 metrów w Niemczech na 1 kg szynki przypada 1.2 kg mięsa a w Polsce na 1 kg szynki przypada 0.5 kg mięsa różnica jest chyba każdy widzi.
Awatar użytkownika
KLX
 

Re: Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: dfg >   24 cze 2013, 10:43

Nie jestem z branzy, ale durniejszego wpisu niż KLX dawno nie widziałem :D
Awatar użytkownika
dfg
 

Re: Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: kosnik >   08 gru 2013, 23:31

a ja bym sie pokosil o stwierdzenie ze gosc od szynki ma racje
Awatar użytkownika
kosnik
 

Re: Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: Prof >   06 kwie 2016, 20:16

Aluplast jest bardzo mocnym profilem .Moim zdaniem idealny do polskich realiów klimatycznych np Ideal 7000 o grubości 85 mm to idealne rozwiązanie dla domu energooszczędnego .
Awatar użytkownika
Prof
 

Re: Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: misiek99 >   16 gru 2016, 8:49

Ja również posiadam te okna i na dzień dzisiejszy nie mogę powiedzieć o nich złego słowa. Jak na razie jestem bardzo zadowolony z tych okien i myślę że spełniają swoją funkcję. Kupiłem okna w bardzo dobrej cenie i będę polecał okna tej firmy dalej bo jest to naprawdę solidny produkt w dobrej cenie
Awatar użytkownika
misiek99
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 16 gru 2016, 8:46

Re: Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: Andrzejek40 >   15 sty 2017, 18:30

Mam i polecam :)
Zapraszam też na moją stronę :)
Awatar użytkownika
Andrzejek40
Bywalec
 
Posty: 43
Rejestracja: 29 gru 2016, 11:48

Re: Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: gosc >   20 sty 2017, 10:16

Aluplast to jeden z najlepszych systemodawców .Ma bardzo szeroką ofertę Moim zdanie Aluplast i Veka to tacy europejscy liderzy .Odnośnie profilu Ideal 4000 to jeszcze pewnie długo będzie się sprzedawał jako odpowiednik Veki Perfektline .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Aluplast Ideal 4000 opinie

Postautor: joasia_89 >   12 mar 2017, 21:11

Witam,
okna w tym systemie poleciła nam firma budująca nasz cały dom (Fachman z Mielca). Minęły już 3 lata i nie mam do nich żądnych zastrzeżeń. Godne polecenia! :)
Awatar użytkownika
joasia_89
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 12 mar 2017, 21:04


Wróć do Aluplast opinie

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości