Adams Opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Adams Opinie

Postautor: angelside >   14 sty 2012, 20:18

Opinie o firmie Adams z Mrągowa, produkującej w systemach brugmann oraz Aluplast.
Awatar użytkownika
angelside
Administrator
 
Posty: 91
Rejestracja: 09 sty 2012, 12:23

Re: Adams Opinie

Postautor: Maciasty >   03 lut 2012, 11:00

biedne wyposażenie oferowanych okien, myślę ze nie warte nawet tak małych pieniędzy jakie rząda producent.
Awatar użytkownika
Maciasty
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Marta K. >   03 lut 2012, 19:09

zgadzam sie, tanio to oczywiście na plus, a na minus - niestety musiałam często wzywać serwisanta do regulacji okien, co wiązało się z dodatkowymi kosztami ;/ to jedyne zastrzeżenie
Awatar użytkownika
Marta K.
 

Re: Adams Opinie

Postautor: zibi1789 >   06 lut 2012, 20:53

Ja kupiłem okna passive z Adamsa i jeżdżę niemal co tydzień z reklamacją - serwis jest kiepski. Wieje wiatr przez uszczelki i powstaje lód na futrynie. Na serwis czekam 5 dni ponieważ tyle mają reklamacji - o czymś to świadczy.
Awatar użytkownika
zibi1789
 

Re: Adams Opinie

Postautor: zibi1789 >   08 lut 2012, 20:38

Wczoraj chłopaki podregulowali okna i jest ok. Co do ostatniej rozmowy tel. z Panem od reklamacji - bez komentarza.
Awatar użytkownika
zibi1789
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 07 lut 2012, 8:26

Re: Adams Opinie

Postautor: krzysztof >   06 maja 2012, 12:28

Ja mam te okna pasiv -linea i nie polecam nie sa warte.Nie polecam przedstawiciela z lubelskiego niezna sie na instalacji
kompletna ''fuszerka"
    Awatar użytkownika
    krzysztof
     

    Re: Adams Opinie

    Postautor: adam >   08 wrz 2012, 16:16

    Mam te same okna firma solid z lubelskiego znam i nie polecam .
    Awatar użytkownika
    adam
     

    Re: Adams Opinie

    Postautor: Robert >   27 wrz 2012, 7:45

    Jakie okna kupiliście Maciasty i Marta K. i co Was kierowało przy zakupie bo wygląda to na nasze typowe narzekanie ?
    Albo cena, cena albo konkurencja.
    Przed wyborem również szukałem opinii w necie, ale pytałem też znajomych. Pochodziłem parę dni po różnych salonach z oknami i wyposażenie było jeszcze biedniejsze.
    Widziałem co najmniej 5-6 okien u sprzedawcy Adamsa, w różnych systemach i z różnym wyposażeniem: mniejszym lub większym , że już się zacząłem gubić w tym wszystkim.
    Sprzedawca poinformował mnie dokładnie co mam w standardzie każdego systemu, co jest za dopłatą, gdzie wypada wzmocnić okucia, dołożyć blokowanie drzwi klamką czy inne, więc mój wybór był świadomy.
    Wybrałem Bruegman zaokrąglony z ciepłymi szybami i ramkami, w kolorze orzech, mam je trzeci sezon i nie widzę żadnych problemów.
    Trzeba było wypytać,wybrać droższą wersję albo innego montażystę a nie wylewać swoje żale o biednym wyposażeniu
    Awatar użytkownika
    Robert
     

    Re: Adams Opinie

    Postautor: Solid >   09 sty 2013, 8:42

    Cała fuszerka polegała na tym że ,montaż trwał masę czasu ,ogromne gabaryty z foliami paro izolacyjnymi w budynku gdzie otwory okienne były wymurowane ,nazwijmy to z potężną tolerancją pinu i poziomu.Pan Krzysztof K, powinien być zadowolony że wykonaliśmy ten montaż powoli i dokładnie
    Awatar użytkownika
    Solid
     

    Re: Adams Opinie

    Postautor: Gość >   03 maja 2013, 14:07

    Firma Adams to bardzo dobra i sprawdzona firma. Niestety jako producent nie jest w stanie monitorować wszystkich ekip montażowych u swoich przedstawicieli. A tutaj z tego co widzę z opisów, to montaż nie był do końca przeprowadzony prawidłowo. W większości przypadków na nieszczelności czy oblodzenie "futryn" odpowiada regulacja okna i ona w 90% załatwia sprawę. Oczywiście jeśli okno jest prawidłowo zamontowane z pozostawionymi klinami i odpowiednią ilością kotwe.
    A to że trzeba aż "5 dni" czekać na serwis to bardzo dobry plus. Znam firmy, w których trzeba czas liczyć w miesiącach.

    Okna Adamsa uważam za bardzo dobry produkt. Tylko jeszcze klient musi wybrać dobry montaż i będzie mieć spokój z oknami ;)
    Awatar użytkownika
    Gość
     

    Re: Adams Opinie

    Postautor: Pracownik >   17 cze 2013, 17:41

    Proszę też porównać wymiary skrzydła i ramy okiennej czesto się zdarza na produkcji w Adamsie że prametry te się nie zgadzają np za duża rama w porównaniu do skrzydła np za małe a potem wszystko regulują na maxa na szkleniu aby sztuka zeszła oczywiście nikt nie patrzy nikt nie kontroluje potem montarz próbuje coś ponaciągac i wychodzi syf że wieje itp ogólnie Adams sie reklamuje jako nie wiadomo co a sam etap produkcji to wielka lipa aby na szt osobiście odradzam zakup na lata i kłopot na lata.
    Awatar użytkownika
    Pracownik
     

    Re: Adams Opinie

    Postautor: Monter >   17 cze 2013, 17:49

    Uwaga na okna kolor okleinowane w Adamsie często pękają na zgrzewach !!!!!!! :o
    Awatar użytkownika
    Monter
     

    Re: Adams Opinie

    Postautor: Jerzy >   21 cze 2013, 4:45

    Potwierdzam 2 lata temu kupiłem okna Adamsa cały domek w kolorze jasny dąb całe pietro to pękające zgrzewy fahowiec stwierdził że zadurze listwy przy szybowe do tego w miejscu zgrzewu okleina pozrywana i bezczelnie podmalowane szkoda gadać nie polecam do serwisu się dodzwonić też sztuka odradzam tego producenta. :?
    Awatar użytkownika
    Jerzy
     

    Re: Adams Opinie

    Postautor: Były Dealer >   21 cze 2013, 16:12

    Pękające zgrzewy norma jako sprzedawca tego syfu z aluplasta.
    Awatar użytkownika
    Były Dealer
     

    Re: Adams Opinie

    Postautor: Montarzysta >   23 cze 2013, 7:41

    Jeżeli chodzi o czas realizacji i ceny to OK .Ale jakość to tu już druga sprawa notoryczny brak okuć zaczepy !!! zdarzyłko się że słupki były nie dokręcone :D okna porysowane ogólnie lipa ale w końcu cena ;)
    Awatar użytkownika
    Montarzysta
     

    Re: Adams Opinie

    Postautor: Robert >   26 cze 2013, 21:57

    Miły gościu logujący się jako Pracownik, Były Dealer, Montarzysta, Monter, Jerzy i "inni handlowcy cierpiący na brak zajęcia" :lol:
    Musisz być strasznie naiwny, żeby uwierzyć, że potencjalny inwestor łyknie te bzdurne teksty.
    Niezależnie od tego, pod iloma nickami cokolwiek napiszesz to twój prymitywny styl wypowiedzi pełen błędów ortograficznych, pozbawiony znaków przestankowych można wychwycić na kilometr.
    Nie przypominam sobie jakiegokolwiek forum, gdzie w każdym wątku konkurencja tak topi każdego w pomyjach.
    A ten cytat to chyba sobie namaluje na ścianie " fahowiec stwierdził że zadurze listwy przy szybowe"
    Jak powiedział Stanisław Lem:
    „Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów”
    Awatar użytkownika
    Robert
     

    Re: Adams Opinie

    Postautor: Pracownik >   27 cze 2013, 15:21

    Jako osoba pracująca na produkcji potwierdzam niską jakość okien a mister ROBERT to ten co u prezesa na kolanka siedzi? :D
    Awatar użytkownika
    Pracownik
     

    Re: Adams Opinie

    Postautor: Cwany >   27 cze 2013, 15:30

    Wszyscy co żle piszą o firmie Adams z Mragowa to konkurecja klijenci są tak zadowoleni że nie chce im się nawet pisać. :D
    Awatar użytkownika
    Cwany
     

    Re: Adams Opinie

    Postautor: Siara >   28 cze 2013, 6:44

    Czy te wszystkie systemy Adamsa Passive Line czyli wypełnianie zwykłego profilu pianką poliuretanową :D nie jest podbijaniem sztucznie ceny i nabijaniem klijentów w butelkę jak taki profil będzie zachowywł się np 5,8,10 lat jak zachowuję sie pianka po tylu latach pod wpływem warunków amosferycznych ?.Czy Adams to testował ? tyle lat :D
    Awatar użytkownika
    Siara
     

    Re: Adams Opinie

    Postautor: Icek >   28 cze 2013, 9:33

    Wadą jest to, że w trakcie pożaru wydziela szkodliwe substancje: tlenek i dwutlenek węgla oraz tlenek azotu. :D
    Awatar użytkownika
    Icek
     

    Następna

    Wróć do Firmy produkujące okna PCV

    Kto jest online

    Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości