Adams Opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: Adams Opinie

Postautor: zaba >   03 lis 2014, 19:41

mam okna ideal 3000 kupione 10 lat temu ,rok po zakupie bł problem z oknami balkonowymi (gwizdało ,świstało) troszeczke się wygieły w łuk
wymienione ,dzisziaj pękła szyba zobaczymy czy gwarancja na 10 lat się sprawdziła
Awatar użytkownika
zaba
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Misiek >   07 lis 2014, 8:22

Jeśli pęknie ci szyba w samochodzie to też ci wymienią na gwarancji?
Bez jaj, pęknięcia szyb nie są nigdy uznawane w reklamacjach. I niezależnie czy producentem jest Adams, Oknoplast, Jezierski, Drutex czy Ampol.
Awatar użytkownika
Misiek
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Szczepan >   30 lis 2014, 12:55

według mnie oki
Awatar użytkownika
Szczepan
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 30 lis 2014, 12:47

Re: Adams Opinie

Postautor: TOMSTA >   24 lut 2015, 16:01

POST USUNIĘTY NA ŻYCZENIE AUTORA.
Awatar użytkownika
TOMSTA
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Marek Damiszyński >   26 lis 2016, 21:12

Właśnie jesteśmy po montażu okien AdamS. Okna mają 2 tygodnie, póki co wszystko jest ok :) Widzieliśmy opinie na ich temat, porównywaliśmy z innymi modelami (okna kupiliśmy w Salvie w Zielonej Górze, więc mieliśmy "podgląd na żywo"), padło na Passiv-Line Plus. Przekonały nas ceną i niskim współczynnikiem przenikania ciepła
Awatar użytkownika
Marek Damiszyński
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Tomek >   31 gru 2016, 22:11

Kupiłem okna i do samych okien nie mam uwag (być może dlatego, że krótko użytkuję), obsługa natomiast - poniżej wszelkich norm. Na okna czekałem 2 MIESIĄCE. Gdy już (podobno) były wyprodukowane, to do momenty dostawy minęły 4 tygodnie, a jak się pojawili panowie (transport), to najpierw nie potrafili trafić i musiałem za nimi jeździć,(bo ani tłumaczenie jak dojechać, ani nawigacja nie pomagało), a jak już dojechali, to dowiedziałem się, że ciężkie trójszybowe okna 1,8 x 1,8 mam z samochodu bez żadnej windy zdjąć sobie sam. Logistyka f-my Adams - arogant na arogancie i prostactwo. Nikt nie odbiera telefonów, a jak już odbiorą to i tak nic to nie zmienia - nikt się TWOIM problemem się nie przejmuje. Firma bierze zapłatę z góry, a później to tzw. "klientów" ma głęboko w poważaniu i wszelkie uwagi, są wyłącznym problemem klienta, a firma Adams nie ma problemu -oni pieniądze już wzięli, a okna ...... kiedyś dostarczą. Odradzam wszystkim tą firmę.
Awatar użytkownika
Tomek
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Adamsowie >   17 sty 2018, 22:25

Obrazek
Awatar użytkownika
Adamsowie
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Tomasz Aszyk >   26 sie 2018, 19:32

Powiem tak. Trochę się bałem ale znajomi polecieli od kwietnia tamtego roku mam okna w całym domu ż firmy Adams. Polecam . Nic nie przepuszczaja. Firma montażowa trafiła mi się bardzo wporzadku. Polecam te okna nie wiem jak kiedyś ale teraz jest super
Awatar użytkownika
Tomasz Aszyk
 

Re: Adams Opinie

Postautor: opinie >   27 sie 2018, 19:36

"wporzadku"pisze się "w porządku" :)
Reklama mimo wszystko jest.
Cieniutko idzie sprzedaż ?
Awatar użytkownika
opinie
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Robert1977 >   07 lis 2018, 8:15

Polecam obejrzeć te okna a zwłaszcza zgrzewy i inne wykończenie od strony estetycznej na jakiejś świeżej realizacji, a nie na ekspozycji zanim Ktoś zamówi i będzie za późno .Zwłaszcza w kolorze antracyt od zewnątrz a białe od środka .
Awatar użytkownika
Robert1977
 

Re: Adams Opinie

Postautor: qwerty >   13 gru 2018, 17:30

Okna same w sobie bez zarzutu, lecz ważne jest też to żeby były dobrze zamontowane a o to firma ADAMS kompletnie nie dba! Dystrybutor Salva Zachów - Salva Poznań to firma która kompletnie psuje opinie tego producenta! Monterzy kompletnie bez doświadczenia i umiejętności, wieczne poprawki, kontakt na bardzo niskim poziomie i poszanowanie klienta głęboko... Firma który ma dobry produkt a jej wykonawcy to amatorzy to SŁABA FIRMA! Generalnie nie polecam właśnie z tego powodu (sprawdzanie dystrybutorów w takiej firmie to podstawa a tutaj to kompletnie nie funkcjonuje dopuszczają byle kogo do pracy)
Awatar użytkownika
qwerty
 

Re: Adams Opinie

Postautor: JacekZGL >   13 gru 2018, 18:01

qwerty pisze:Okna same w sobie bez zarzutu, lecz ważne jest też to żeby były dobrze zamontowane a o to firma ADAMS kompletnie nie dba! Dystrybutor Salva Zachów - Salva Poznań to firma która kompletnie psuje opinie tego producenta! Monterzy kompletnie bez doświadczenia i umiejętności, wieczne poprawki, kontakt na bardzo niskim poziomie i poszanowanie klienta głęboko... Firma który ma dobry produkt a jej wykonawcy to amatorzy to SŁABA FIRMA! Generalnie nie polecam właśnie z tego powodu (sprawdzanie dystrybutorów w takiej firmie to podstawa a tutaj to kompletnie nie funkcjonuje dopuszczają byle kogo do pracy)


W zachodniopomorskim też tak mówią .Tak to jest jak się opiera sprzedaż na firmach widmo co podlecają montaże gdzie się da .
Generalnie lepiej dopłacić te parę złotych i kupić w firmie z renomą .
Awatar użytkownika
JacekZGL
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Andrzej Przybylski >   23 gru 2018, 18:29

mam zamontowane okna AdamS. Na stolarkę wraz z roletami Portos wydałem 45 tyś. Wybrałem linię Passive Line z rdzeniem stalowym (Aluplast 8000) + ciepły montaż taśmą rozprężną. Kolor guarzgrau. Montaż luty/marzec 2018. Po 6 miesiącach wymieniano na gwarancji 3 ramy okien od strony południowej. Powiedziano mi, że to przez granitowe parapety okna się powyginały (duży upał lato 2018 do 40 stopni C). Dwa dni temu zaprosiłem service na regulację okien bo coś są nieszczelne. Dosłownie przez okna wieje i świszczy. Okazało się, że każde skrzydło (obojętnie z której strony N, S, E, W) jest powyginane w "banana". Na 2 m poziomicy odchył kilka mm. Do tego stopnia, że przy zamkniętym oknie widać elementy okuć przez szparę. Dla zainteresowanych mogę przesłać filmy. Po świętach zrobię film na youtube i to umieszczę.

Klinika Przybylski Kalisz
Awatar użytkownika
Andrzej Przybylski
 

Re: Adams Opinie

Postautor: OknaAdamsOpinie >   28 gru 2018, 21:28

Coraz więcej tego typu opinie słychać i to na wielu forach branżowych o oknach :(
Awatar użytkownika
OknaAdamsOpinie
 

Re: Adams Opinie

Postautor: jasio >   23 sty 2019, 20:29

Andrzej Przybylski pisze:mam zamontowane okna AdamS. Na stolarkę wraz z roletami Portos wydałem 45 tyś. Wybrałem linię Passive Line z rdzeniem stalowym (Aluplast 8000) + ciepły montaż taśmą rozprężną. Kolor guarzgrau. Montaż luty/marzec 2018. Po 6 miesiącach wymieniano na gwarancji 3 ramy okien od strony południowej. Powiedziano mi, że to przez granitowe parapety okna się powyginały (duży upał lato 2018 do 40 stopni C). Dwa dni temu zaprosiłem service na regulację okien bo coś są nieszczelne. Dosłownie przez okna wieje i świszczy. Okazało się, że każde skrzydło (obojętnie z której strony N, S, E, W) jest powyginane w "banana". Na 2 m poziomicy odchył kilka mm. Do tego stopnia, że przy zamkniętym oknie widać elementy okuć przez szparę. Dla zainteresowanych mogę przesłać filmy. Po świętach zrobię film na youtube i to umieszczę.

Klinika Przybylski Kalisz


A słyszałem o dystrybutorach pewnej firm na V. co proponują te okna jako alternatywę cenową ( niby to inna polityka ) Mało być taniej i jest :)
Awatar użytkownika
jasio
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Maik Ola. >   14 lut 2019, 21:02

Jak można mieć tak głupią nazwę firmy od okien ? Mnie to skutecznie zniechęca .Cenowo można znaleść dużo taniej okna na profilach veka czy też aluplast . Ani marki ani dobrej ceny .Generalnie słaba oferta .Szukamy dalej. Rodzina Adamsów ;)
Awatar użytkownika
Maik Ola.
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Paweł1501 >   21 lut 2019, 9:51

Kupiłem prześliczne mieszkanie w Gdańsku (https://riverfront.pl/) będę je wykańczał powalili. Teraz właśnie rozglądam się za oknami. Tak przy okazji to polecam mieszkania z Riverfront, są terminowi i dają duże rabaty.
Awatar użytkownika
Paweł1501
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 03 gru 2018, 6:13

Re: Adams Opinie

Postautor: Marek1977 >   06 mar 2019, 20:51

Jak robią te okna jak tak jak na ekspozycję to ja dziękuję. Skutecznie mnie takie wykonanie zniechęca.
Awatar użytkownika
Marek1977
 

Poprzednia

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron