Adams Opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: Adams Opinie

Postautor: Luki >   17 lip 2013, 18:26

Nie polecam okien firmy Adams przynajmniej w moim przypadku okna kolorowe okleinowane po dwóch latach kolor się wypaczył okleina odchodzi zima wiało przy zawiasach serwis poprawiał ale ciągle to samo szkoda słów a miało być tak pięknie. :evil:
Awatar użytkownika
Luki
 

Re: Adams Opinie

Postautor: oknotest.pl >   20 lip 2013, 9:27

Na poprzedniej stronie pojawiły się posty o wytrzymałości zgrzewów naroży okien PVC i wpływie pianki PU na właściwości kształtowników.
Poniżej pozwalam sobie zamieścić link do artykułu, który w oparciu o wyniki badania przynosi więcej informacji w obu wcześniej określonych kwestiach technicznych.

http://oknotest.pl/artykuly-tematyczne/ ... ych-narozy

Wiem, że niektórych "praktyków" nic nie przekona, bo oni "wiedzą swoje" i to jest zakres wiedzy, który im wystarcza. Nie mniej wierzę również, że inwestorzy szukający informacji technicznych wychodzących poza zakres "wiedzy własnej praktyków" odnajdą w tym artykule, jeśli nie odpowiedzi, to właściwą drogę do dalszych poszukiwań.
Awatar użytkownika
oknotest.pl
Bywalec
 
Posty: 44
Rejestracja: 11 maja 2012, 20:24

Re: Adams Opinie

Postautor: AdamS serwis >   22 lip 2013, 9:03

Luki pisze:Nie polecam okien firmy Adams przynajmniej w moim przypadku okna kolorowe okleinowane po dwóch latach kolor się wypaczył okleina odchodzi zima wiało przy zawiasach serwis poprawiał ale ciągle to samo szkoda słów a miało być tak pięknie. :evil:



Szanowny Panie
Bardzo proszę o przesłanie faktury zakupu, karty gwarancyjnej, podpisu serwisanta na protokole lub czegokolwiek dokumentującego zakup stolarki w naszej firmie.
Zresztą, będąc naszym klientem powinien Pan dokładnie wiedzieć, jakich dokumentów oczekujemy przy tego typu zgłoszeniach.
pozdrawiam
Krzysztof Roj
Dział serwisu Firmy AdamS
tel 89-676-05-32
Awatar użytkownika
AdamS serwis
 

Re: Adams Opinie

Postautor: SławekOkna >   22 lip 2013, 16:19

oknotest.pl pisze:Na poprzedniej stronie pojawiły się posty o wytrzymałości zgrzewów naroży okien PVC i wpływie pianki PU na właściwości kształtowników.
Poniżej pozwalam sobie zamieścić link do artykułu, który w oparciu o wyniki badania przynosi więcej informacji w obu wcześniej określonych kwestiach technicznych.

http://oknotest.pl/artykuly-tematyczne/ ... ych-narozy

Wiem, że niektórych "praktyków" nic nie przekona, bo oni "wiedzą swoje" i to jest zakres wiedzy, który im wystarcza. Nie mniej wierzę również, że inwestorzy szukający informacji technicznych wychodzących poza zakres "wiedzy własnej praktyków" odnajdą w tym artykule, jeśli nie odpowiedzi, to właściwą drogę do dalszych poszukiwań.


No tak badania badaniami atesty atestami a produkcja to druga sprawa pękające zgrzewy przyczyna prawdopodobnie błędy na produkcji za krótki okres zgrzewania może być też za szybkie obrabianie naroży po etapie zgrzewania itd. :lol:
Awatar użytkownika
SławekOkna
 

Re: Adams Opinie

Postautor: oknotest.pl >   22 lip 2013, 18:30

SławekOkna pisze:No tak badania badaniami atesty atestami a produkcja to druga sprawa pękające zgrzewy przyczyna prawdopodobnie błędy na produkcji za krótki okres zgrzewania może być też za szybkie obrabianie naroży po etapie zgrzewania itd. :lol:


I to jest właśnie wypisz, wymaluj głos "praktyka" oparty o "swoją wiedzę"

Panie Sławku nie uważa Pan, że jeśli proces zgrzewania odbywa się automatycznie na czterech lustrach jednocześnie (vide film), bez udziału ludzi , to trudno używać argumentu o "za krótkim okresie zgrzewania", chyba że chce Pan swoim wpisem stwierdzić, że producent urządzeń zgrzewających, w tym konkretnym przypadku Hollinger świadomie wgrywa wadliwe oprogramowanie, albo producent okien z Panu tylko znanych przyczyn sam zmienia ustawienia urządzeń zgrzewających po to... by mu naroża pękały, a Pan mógł o tym pisać. :D

Podobnie z "za szybkim obrabianiem naroży po zgrzaniu". Jeśli proces jest zautomatyzowany, to albo błąd programu albo... sabotaż.

Chyba musi Pan wzbogacić i unowocześnić zakres "swojej wiedzy" o zgrzewalności kształtowników PVC. Warto! Zachęcam!!!
Awatar użytkownika
oknotest.pl
Bywalec
 
Posty: 44
Rejestracja: 11 maja 2012, 20:24

Re: Adams Opinie

Postautor: SławekOkna >   22 lip 2013, 18:53

oknotest.pl pisze:
SławekOkna pisze:No tak badania badaniami atesty atestami a produkcja to druga sprawa pękające zgrzewy przyczyna prawdopodobnie błędy na produkcji za krótki okres zgrzewania może być też za szybkie obrabianie naroży po etapie zgrzewania itd. :lol:


I to jest właśnie wypisz, wymaluj głos "praktyka" oparty o "swoją wiedzę"

Panie Sławku nie uważa Pan, że jeśli proces zgrzewania odbywa się automatycznie na czterech lustrach jednocześnie (vide film), bez udziału ludzi , to trudno używać argumentu o "za krótkim okresie zgrzewania", chyba że chce Pan swoim wpisem stwierdzić, że producent urządzeń zgrzewających, w tym konkretnym przypadku Hollinger świadomie wgrywa wadliwe oprogramowanie, albo producent okien z Panu tylko znanych przyczyn sam zmienia ustawienia urządzeń zgrzewających po to... by mu naroża pękały, a Pan mógł o tym pisać. :D

Podobnie z "za szybkim obrabianiem naroży po zgrzaniu". Jeśli proces jest zautomatyzowany, to albo błąd programu albo... sabotaż.

Chyba musi Pan wzbogacić i unowocześnić zakres "swojej wiedzy" o zgrzewalności kształtowników PVC. Warto! Zachęcam!!!


Tak się składa że okna powyżej jakiegoś wymiaru (okna duże) linie produkcyjne Adamsa nie są wstanie przerobić trzeba ręcznie obrabiać a tym samym nacisk na profil nie jest równomierny ramy przerzucane ręcznie ulegają uszkodzeniu
Prawdopodobnie pękające zgrzewy występują w takich ramach.
Awatar użytkownika
SławekOkna
 

Re: Adams Opinie

Postautor: oknotest.pl >   23 lip 2013, 9:18

SławekOkna pisze:Tak się składa że okna powyżej jakiegoś wymiaru (okna duże) linie produkcyjne Adamsa nie są wstanie przerobić trzeba ręcznie obrabiać a tym samym nacisk na profil nie jest równomierny ramy przerzucane ręcznie ulegają uszkodzeniu
Prawdopodobnie pękające zgrzewy występują w takich ramach.


Panie Sławku! Panie Sławku!!! Niechże się Pan opamięta w tym antyadamsowym zapale. Co to znaczy "okna powyżej jakiegoś rozmiaru"? Jaki rozmiar ma Pan na myśli? Zrozumiałbym gdyby napisał Pan „okna o nietypowych kształtach”, ale napisał Pan co Pan napisał – poszło w świat.

"Nacisk na profil nie jest równomierny", a niby co to znaczy? Gdyby Pan zechciał wyjaśnić o którą z wartości ciśnień Panu chodzi: Ciśnienie docisku profili? Ciśnienie docisku profili do lustra? Ciśnienie łączenia? Zna Pan wartości tych ciśnień i może Pan wyjaśnić w jaki sposób wymiar okna wpływa na którąkolwiek z wartości ciśnień w taki sposób by „nacisk” nie był równomierny?

"Ramy przerzucane ręcznie ulegają uszkodzeniu". Rzeczywiście tak może być. Problem w tym, że „przerzucanie” częściej zdarza się sprzedawcom i montażystom niż pracownikom produkcji odpowiedzialnym za zgrzewanie. Inna sprawa, że uszkodzenie mechaniczne spowodowane „przerzucaniem” niewiele ma wspólnego z prawidłowością zgrzewania. Zgrzanych ram i całych okien „przerzucać” nie należy.

„Prawdopodobnie pękające zgrzewy występują w takich ramach”. Panie Sławku używa Pan zwrotu "prawdopodobnie", czyli przyznaje Pan, że nie wie w jakich oknach rzekomo pękały te zgrzewy. W żadnym z krytycznych postów nic się nie mówi o tym w jakich oknach i w jakich okolicznościach stwierdzono uszkodzenia. Cienia dowodu nie ma, że tak faktycznie było. To dość oczywiste, bo w tych postach nie chodzi o rzetelne omówienie ważnego technicznego zagadnienia, a jedynie o niepoważną i nieuzasadnioną krytykę. Ot żeby bzdurnym gadaniem pogrążyć rynkowego konkurenta. Może nieświadomy klient to… kupi. No może kupi. Klient świadomy i każda osoba mająca jakieś pojęcie o „zgrzewalności” nie tylko, że nie kupi, ale wyrobi sobie opinię o tym kto pisze takie bzdury.

Panie Sławku! Można jakiejś firmy nie lubić, można ją za różne rzeczy krytykować, ale krytyka, w której poziom konkurencji przekracza poziom kompetencji jest zwyczajnie mało wiarygodna.
Awatar użytkownika
oknotest.pl
Bywalec
 
Posty: 44
Rejestracja: 11 maja 2012, 20:24

Pytanie do przedstawiciela Adamsa

Postautor: Czarek 111 >   29 lip 2013, 14:57

Pytanie na które nie dostałem odpowiedzi na innym forum a widzę że przedstawiciele Adams tu się udzielają pytanie:
Okno Passive szyba wklejana wymiar okna 1125X1425 jedno skrzydłowe jaki jest czas i koszt wymiany szyby wklejanej pytam o sam koszt wymiany nie szyby i czas !!! dość ważne w zimę. Mieszkam okolice Poznania.Czy może to zrobić zwykły zakład szklarski czy nie stracę gwarancji ? :shock:
Awatar użytkownika
Czarek 111
 

Re: Adams Opinie

Postautor: SławekOkna >   30 lip 2013, 11:26

Powiem ci że wymiana jest możliwa tylko cena raczej przekroczy twoje oczekiwania taniej nie da rady bo zwykły zakład szklarski sobie nie poradzi czyli skrzydło trzeba zabrać na fabrykę i wymieniać szybę albo nowe skrzydło dorobić na fabryce czyli tak około 50 % ceny okna jak nie więcej. :shock:
Awatar użytkownika
SławekOkna
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Oknomonter >   31 lip 2013, 14:12

Rzeczywiście masz problem i to raczej finansowy tego typu systemy w porównaniu do standardu w przypadku wymiany szyby gdzie przy dobrych chęciach Adama Słodowego wymiany można dokonać samemu po zakupie szyby wystarczy wybić listwy mocujące szybę i wymienić szybkę koszt tylko nowej szyby instrukcja pewnie na YOU TUBE znajdziesz .Systemy typu pasive wklejane szyby w zasadzie bez pomocy producenta nic nie zrobisz skosi cię równo koszty materiału szyby transportu jak i samej usługi . :twisted:
Awatar użytkownika
Oknomonter
 

Re: Adams Opinie

Postautor: diler >   15 sie 2013, 20:05

Jakoś dziwnym trafem przez 5 lat sprzedaży okien z fabryki Adams nie trafiło mi się pęknięcie zgrzewu, powiem więcej, miałem u nich 1 reklamację (słownie jedną!!) przy kilku dobrych tysiącach okien jakie od nich zamówiłem. Gdyby każda firma tak wykonywała okna to mógłbym spokojnie handlować każdymi oknami a tak to mam w ofercie Adamsa. Cena nie jest najniższa, nie jest też najwyższa.
Przekrój oferty od tanich okien ale dobrze wykonanych po okna pasywne i okna z najwyższej półki w systemie Schuco.

Także drodzy klienci, okna bardzo dobre, a do tych okien dołożyć prawidłowy montaż i będziecie zadowoleni. A że konkurencja oczernia tę i inne firmy bo podbierają im klientów, cóż niestety tutaj nie można weryfikować wpisów i dlatego powstają takie beznadziejne posty........


Pozdrawiam
Sławek
Awatar użytkownika
diler
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Czarek 111 >   19 sie 2013, 14:41

Zadałem dość proste pytanie :oops: i czekam na reakcję jakis problem z wyceną usługi wymiany szyby?
Awatar użytkownika
Czarek 111
 

Re: Adams Opinie

Postautor: SławekOkna >   20 sie 2013, 14:22

Pewnie ADAMS nie ma odpowiedniego certyfikatu :lol: i nie może ci udzielić odpowiedzi.
Awatar użytkownika
SławekOkna
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Snajper >   05 gru 2013, 19:00

Tu masz podaną jakość okien Adams niestety żółty kolorek :lol:
http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,105 ... ramy_.html
Awatar użytkownika
Snajper
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Brr >   07 gru 2013, 17:06

Zgadza się, żółty kolor dla......Aluplasta czyli najtańszego okna. A że można okna regulować i dzięki temu poprawić parametry (tak jak inne firmy, których produkty były badane w tym teście to już nie napiszesz). Wiadomo dlaczego, konkurencję trzeba oczernić bo pewno znów ci "twój" klient kupił ich okna 8-)
Awatar użytkownika
Brr
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Tadzik >   11 sty 2014, 16:51

No tak to było za komuny że kupowałeś bubel i sam regulowałeś żeby było ok teraz płacisz i wymagasz jakości okna prawidłowo wykonane i zamontowane nie powinny sprawiać kłopotu ale najlepiej na konkurencje zwalić :lol: .
Awatar użytkownika
Tadzik
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Tadeusz >   12 sty 2014, 9:00

Producent za jakość :D zwala na montaż a montaż na producenta koło zamknięte ewentulnie na niską jakość profilu aluplasta .
Awatar użytkownika
Tadeusz
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Tadi >   22 lut 2014, 17:46

Okna Adams są na bardzo dobrym poziomie, nowy system schuco też jest bardzo dobrze wykonywany. A że tutaj piszą byli pracownicy i konkurencja tej firmy to muszą się pojawić wpisy o pękniętych narożach ( co w zasadzie jest bardzo trudno zrobić, nawet przy testach po zgrzaniu naroży jeśli pęka profil to obok zgrzewu a nie w miejscu zgrzewu-taka mała informacja dla niedouchczonej konkurencji)

Co do nie za mocnych parametrów dla Aluplasta, bardzo często zwykła regulacja poprawia "parametry testowe". Należy jeszcze wziąść pod uwagę, że Adams to nie tylko system Aluplast, ale też i Brugmann oraz Schuco.

No ale konkurencja nie musi tego wiedzieć, tylko można pisać bzdety żeby tylko głupoty napisać.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tadi
 

Re: Adams Opinie

Postautor: Miras >   05 kwie 2014, 16:12

Brr pisze:Zgadza się, żółty kolor dla......Aluplasta czyli najtańszego okna. A że można okna regulować i dzięki temu poprawić parametry (tak jak inne firmy, których produkty były badane w tym teście to już nie napiszesz). Wiadomo dlaczego, konkurencję trzeba oczernić bo pewno znów ci "twój" klient kupił ich okna 8-)

No tak profil profilem ale inne firmy produkujące na tym samym profilu jednak miały leprze parametry to jednak o czymś świadczy :D
Awatar użytkownika
Miras
 

Re: Adams Opinie

Postautor: glazurnik >   26 lip 2014, 21:56

Icek pisze:Wadą jest to, że w trakcie pożaru wydziela szkodliwe substancje: tlenek i dwutlenek węgla oraz tlenek azotu. :D


Gorszych wypocin nie czytałem , na żadnym forum .
Kup sobie maskę i nie bedziesz wdychał podczas pożaru . :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
glazurnik
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości